آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۵۰۱

کاهش چشمگیر خرید محصولات کشاورزی در کهگیلویه/ تأکید فرماندار بر حمایت فوری از کشاورزان

فرماندار کهگیلویه گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های خرید محصولات کشاورزی در این شهرستان ضروری است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید حمزه محقق زاده،فرماندار کهگیلویه در نشست شورای کشاورزی با محوریت برداشت محصولات پاییزه گندم، جو و کلزا با اشاره به کاهش ۴۷.۶ درصدی نزولات آسمانی در سال زراعی گذشته و جاری، از کاهش حداقل ۵۰ درصدی خرید محصولات کشاورزی در مقایسه با سال گذشته خبر داد. 

وی پیش‌بینی کرد که میزان خرید گندم از ۳۳ هزار تن در سال گذشته به ۱۵ تا ۱۶ هزار تن در سال جاری کاهش یابد.

فرماندار کهگیلویه با اشاره به چهار بخش در شهرستان و تفاوت در میزان خرید محصولات کشاورزی در هر بخش، بر ضرورت راه‌اندازی مراکز خرید محصولات کشاورزی در دو بخش چاروسا و دیشموک تاکید کرد.

وی با اشاره به آمادگی زمین‌های منابع طبیعی برای واگذاری به سرمایه‌گذاران، از ادارات مربوطه خواست تا مکان مناسبی را برای ایجاد این مراکز خرید تعیین کنند.

فرماندار کهگیلویه همچنین بر لزوم تسهیل در خرید محصولات کشاورزی برای جلوگیری از قاچاق و خروج محصولات از شهرستان تاکید کرد و خواستار ایجاد شرایطی شد که کشاورزان بتوانند محصولات خود را به راحتی به مراکز خرید تحویل دهند.

محقق زاده به مشکلات مربوط به تامین سوخت مورد نیاز ماشین‌آلات کشاورزی، توزیع نامناسب کمباین‌ها در بخش‌های مختلف شهرستان و فرسودگی کمباین‌ها اشاره کرد و خواستار برنامه‌ریزی برای رفع این مشکلات شد. 

فرماندار شهرستان کهگیلویه با اشاره به سدهای سرپری و کوهبرد، از عدم بهره‌برداری از آب سد کوهبرد علی‌رغم گذشت سه سال از بهره‌برداری آن انتقاد کرد. 

محقق زاده این وضعیت را خسارتی به بیت‌المال دانست و از جهادکشاورزی و مسئولان مربوطه خواستار رفع مشکل و بهره‌مندی زمین‌های پایین‌دست سد از آب ذخیره شده شد.

وی با اشاره به مشکلات تأمین آرد و کمبود ماشین‌آلات در مناطق روستایی و عشایری، خواستار همکاری شرکت‌های حمل و نقل برای تأمین خودروهای مورد نیاز شد.

محقق زاده با یادآوری مشکلات سال گذشته در این حوزه و افزایش موقت تعداد خودروها، تأکید کرد که اگرچه امسال نیاز به خودرو احتمالا به نصف کاهش می‌یابد، اما تأمین این میزان ضروری است.

فرماندار کهگیلویه همچنین بر ضرورت مدیریت کارآمدتر تسهیلات بانکی کشاورزی، به منظور پرداخت به موقع به کشاورزان و جلوگیری از تکرار اعتراضات سال گذشته، تاکید کرد. 

وی بر اهمیت برگزاری منظم جلسات هماهنگی با دهیاران، شوراها و بخشداران به منظور شناسایی، پیش‌بینی و رفع نیازها پیش از تبدیل شدن به بحران نیز صحه گذاشت.

محقق زاده در خصوص مشکلات بیمه کشاورزی، از عدم هماهنگی بین زمان ثبت‌نام بیمه و پرداخت خسارت انتقاد کرد. 

وی در ادامه با بیان اینکه در حالی که برای ثبت‌نام بیمه، ارائه مدرکی الزامی نیست اما در زمان پرداخت خسارت نیاز به ارائه مدارک وجود دارد، افزود: این تناقض، به همراه عدم اعتماد به گزارش‌های کارشناسان کشاورزی در زمان پرداخت خسارت موجب نگرانی مردم شده است. 

محقق زاده با اشاره به اهمیت حمایت از شرکت‌های بیمه‌ای و پرداخت به‌موقع یارانه‌ها، بر ضرورت نظارت دقیق‌تر در فرآیند انتخاب کشاورزان دریافت‌کننده یارانه، به منظور جلوگیری از پرداخت یارانه به افراد غیر واجد شرایط تأکید کرد.

وی برای حمایت از کشاورزان و تنظیم بازار محصولات، بر تأمین بذر کافی برای سال زراعی آینده و اعمال نظارت توسط نیروی انتظامی بر خروج بی‌رویه محصولات کشاورزی از شهرستان تأکید کرد.

فرماندار کهگیلویه با اشاره به مشکلات موجود در زمینه‌ی دپوی محصولات کشاورزی، از بخشداران خواست تا در این زمینه با فدراسیون همکاری کنند.

محقق زاده با اشاره به اهمیت حمایت از کشاورزان، خواستار توجه به هزینه‌های بالای حمل و نقل محصولات از مزرعه تا محل خرید شد و از مسئولان خواست تا برای کاهش این هزینه‌ها و کنترل نرخ‌ها اقدام کنند.

وی بر ضرورت تعیین نرخ مناسب برای محصولات کشاورزی تا پایان این هفته تأکید کرد تا از فشار اقتصادی بر کشاورزان کاسته شود و خواستار همکاری کامل تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها در این زمینه شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار