۱۷ آوریل در تاریخ؛ از اختراع تلوزیون تا مشاجره دکتر مصدق و انگلستان بر سر بحرین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۱۷ آوریل اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
۱۹۲۶ - اختراع تلویزیون توسط جان بیرد مخترع اسکاتلندی
تلویزیون دستگاهی است که قادر است صحنههای ثابت یا متحرک را از طریق برق منتقل کند. پیش از آنکه تلویزیون به شکلی که امروز میشناسیم توسعه یابد، در سال ۱۸۶۲، "جیووانی کازلی" دانشمند ایتالیایی دستگاهی طراحی کرد که با استفاده از سیستم تلگراف قادر به ارسال نقوش و تصاویری ساده بود. اما این دستگاه تنها نقطه آغازین بود و چندین سال طول کشید تا سیستمهایی برای ارسال تصاویر پیشرفتهتر توسعه یابند.
"جان بیرْد"، پژوهشگر اسکاتلندی، در سال ۱۹۲۲ با استفاده از ابزار و آلات ابتدایی اولین دستگاه تلویزیونی را ساخت که برای اولین بار انتقال تصویر را ممکن میساخت. این دستگاه ابتدا قادر به ارسال تصاویر از یک اتاق به اتاق دیگر در همان ساختمان بود. تلاشهای پیگیر او ادامه یافت تا اینکه در ۱۷ آوریل ۱۹۲۶، اولین تصویر تلویزیونی در انجمن سلطنتی انگلستان به نمایش درآمد. تکنیک اصلی تلویزیون شامل تصویربرداری از صحنهها، تجزیه آنها به نقاط و خطوط، و سپس پخش این تصاویر از طریق امواج الکترومغناطیسی بود.
این پیشرفتها به تولید اولین برنامههای تلویزیونی در سال ۱۹۳۶ و گسترش تلویزیون به جهانیان انجامید. همچنین تکنولوژی تلویزیون رنگی، استفاده از ماهوارهها برای پخش جهانی و کاربردهای علمی و آموزشی در سالهای بعد به ظهور رسید.
۱۹۵۲ - مشاجره دکتر مصدق و انگلستان بر سر بحرین
در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۳۱ (۱۷ اپریل ۱۹۵۲)، دولت دکتر مصدق اعتراض شدیدی به دیدار مشاور امور خارجه دولت انگلستان از بحرین انجام داد و این اقدام را مداخله در امور ایران دانست. انگلستان در پاسخ، بحرین را منطقهای تحتالحمایه خود اعلام کرد که منجر به تشدید اختلافات بین دو دولت شد. این جدال در نهایت نشاندهنده تلاشهای ایران برای اثبات حق حاکمیت خود بر بحرین بود، در حالی که انگلستان به حمایت نظامی از منطقه ادامه میداد.
۱۹۶۱ - شکست حمله به کوبا موسوم به نبرد خلیج خوکها
در تاریخ ۱۷ آوریل ۱۹۶۱، آمریکا با حمایت سازمان اطلاعات مرکزی (CIA) به سرکردگی جان اف کندی، تلاش کرد تا از طریق حمله به سواحل کوبا، حکومت فیدل کاسترو را سرنگون کند. این حمله که از پیش توسط دولت آیزنهاور طرحریزی شده بود، با شکست مواجه شد و منجر به اسارت ۷۴۳ نفر از مهاجمان شد که بعدها با یک معامله آزاد شدند. شکست این حمله تأثیر زیادی بر روابط میان آمریکا و کوبا داشت و زمینهساز تقویت ارتباطات کوبا با کشورهای سوسیالیستی شد.
۱۹۸۶ - شرکت رایانهای آی بی ام نخستین چیپ با ظرفیت مگابایت را به جهان رایانه عرضه کرد
در سال ۱۹۸۶، شرکت آیبیام اولین چیپ با ظرفیت مگابایت را به دنیای فناوری معرفی کرد که باعث پیشرفتهای قابل توجهی در صنعت رایانه و توسعه حافظهها شد.
زادروزها
-
۵۲۵ - سنایی غزنوی، شاعر و عارف بزرگ
-
۱۹۱۶ - زادروز سیریماو بندارانایکه، سیاستمدار سریلانکایی و نخستین زن نخستوزیر جهان
-
۱۹۱۸ - ویلیام هولدن، بازیگر آمریکایی و برنده جایزه اسکار
درگذشتها
-
۱۷۱۱ - یوزف یکم، امپراتور مقدس روم و پادشاه مجارستان
-
۱۷۹۰ - بنجامین فرانکلین، دانشمند، نویسنده و سیاستمدار آمریکایی
-
۱۹۴۲ - ژان باتیست پرن، فیزیکدان فرانسوی برنده جایزه نوبل
-
۱۹۷۶ - هنریک کارل پیتر دام، زیستشناس دانمارکی برنده جایزه نوبل پزشکی
-
۱۹۹۳ - تورگوت اوزال، هشتمین رئیسجمهور ترکیه
-
۱۳۹۳ - گابریل گارسیا مارکز، نویسنده مشهور کلمبیایی