آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۲۸۷
در جلسه روسای شعب دیوان عالی کشور؛

رئیس دیوان عالی کشور: با حجم زیاد پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور روبه رو هستیم

رئیس دیوان عالی کشور گفت: با حجم زیاد پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور روبه رو هستیم و به همین منظور تاکید کردیم که تصویب طرح اصلاح قانون در اولویت قرار بگیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جلسه روسای شعب دیوان عالی کشور به ریاست حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری و با حضور رئیس دفتر و معاونین دیوان عالی کشور برگزار شد.

بحث و بررسی پیرامون مفاهیم مندرج در بند چ ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری در دستور کار این جلسه قرار داشت که هر یک از قضات حاضر در جلسه نظرات و استدلال‌های خود را در این زمینه ارائه نمودند.

منتظری پس از استماع نقطه نظرات قضات دیوان عالی کشور ضمن تشکر و قدردانی از قضات باتجربه و پرکار اظهار داشت: وجود شما عزیزان در این مجموعه برای مردم امیدآفرین است، از تمام قضاتی که در ایام تعطیلات به نوعی ایثار کردند و برای کمک به مردم وحل و فصل امور، نزدیک به ۲۶۰۰ پرونده را مورد رسیدگی قرار دادند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: منظور و هدف اصلی برگزاری این جلسات برای این است که با همکاری یکدیگر امور مربوط به دیوان عالی کشور به نحو بهتری پیش رود، چراکه بنده معتقدم مدیریت یک مجموعه به تنهایی ممکن نیست و چنانچه پیشنهادی برای بهبود امور دارید بیان کنید و اشکالات و نواقص را منتقل کنند و همه ما در برابر بیان مشکلات روحیه نقد پذیری داشته باشیم.

رئیس دیوان عالی کشور در ارتباط با ساماندهی پرونده‌های موجود تاکید کرد: اهتمام قابل توجهی به پرونده‌هایی که مربوط به سنوات گذشته است داشته باشید و ان‌شاءالله ظرف مدت یک ماه پرونده‌های سنوات ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را مورد رسیدگی قرار داده و آرای آن را صادر کنید.

منتظری با اشاره به وظایف نظارتی دیوان عالی کشور گفت: نظارت تنها شامل رسیدگی به پرونده‌هایی که در حوزه صلاحیت دیوان قرار دارد نیست بلکه مفهوم گسترده‌تری دارد، هر جایی که ملاحظه کردید رأیی خلاف بین شرع صادر شده است، موضوع را منعکس کنید، بنده طبق قانون وظیفه دارم آن را به رئیس قوه قضاییه اعلام کنم.

وی خاطرنشان کرد: به صراحت قانون و از باب تکلیفی که بر عهده ما قرار دارد وظیفه داریم در خصوص آرایی که خلاف بین شرع صادر شده است، توجه لازم را داشته باشیم.

منتظری با تاکید بر لزوم رویه واحد در رسیدگی به پرونده‌ها گفت: وظیفه دیوان عالی کشور نظارت بر حسن اجرای قانون و ایجاد رویه واحد است، در جریان رسیدگی به پرونده‌ها درمواردی که به دوگانگی یا چندگانگی برخورد می‌کنیم باید موضوع را به دادگاه‌ها اعلام کنیم تا بر اساس وحدت رویه عمل شود.

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه با جدیت به دنبال اصلاح قانون برای کاهش ورودی پرونده هستیم، تصریح کرد: با حجم زیاد پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور روبه رو هستیم و به همین منظور تاکید کردیم که تصویب طرح اصلاح قانون در اولویت قرار بگیرد، طبیعی است که هر چه بار پرونده‌های وارده به دیوان کم شود کیفیت افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: اعاده دادرسی بایستی در چارچوب ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری باشد و در پذیرفتن و رد کردن آن باید تجدیدنظر کنیم.

منتظری با اشاره به وظیفه نظارتی دیوان عالی کشور گفت: وظیفه ما از باب نظارت بسیار سنگین است و باید اشکالاتی که در دادگستری‌ها و محاکم وجود دارد شناسایی و در جهت رفع آن چاره اندیشی شود.

وی تصریح کرد: روسای شعب هفته‌ای یک مرتبه وضعیت دفاتر را از نزدیک کنترل کنید و بر عملکرد مدیران دفاترنظارت داشته باشید.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان گفت: اولین همایش سراسری روسای دادگستری‌ها در خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد در همین رابطه موضوعاتی که لازم می‌دانید در دستور کار قرار بگیرد عنوان کنید تا همایش به نحو پربارتر و با کیفیت بیشتری برگزار شود.

حجت‌الاسلام سیدرضا سیدکریمی حسینی، معاون قضایی دیوان عالی کشور گزارشی از عملکرد شعب دیوان عالی کشور در موضوعات، ابرام، نقص تحقیقات، رد اعاده دادرسی، تجویز اعاده دادرسی، اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، احاله، تجمیع احکام، حل اختلاف و ... ارائه داد و گفت: در سال گذشته به دلیل تراکم پرونده‌ها تغییراتی در ترکیب برخی شعب ایجاد شد.

اصلاح مواد ۳۶۷ قانون آیین دادرسی مدنی و ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری به منظور کاهش ورودی پرونده ها، ارجاع به روز پرونده‌ها و اصلاح رقم حق تخصص از موضوعاتی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار