آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۸۸۱
در نشست خبری؛

زاکانی: مالک پاساژ علاالدین را مجبور کردیم در مسیر حقوق شهروندان حرکت کند/ پایش بیش از ۵۰۰۰ ساختمان در تهران+فیلم

نشست خبری علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح امروز در خانه بلدیه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح امروز در خانه بلدیه تهران برگزار شد.

وی در این نشست با اشاره به اینکه رویکرد جدیدی را آغاز کردیم گفت: طی بیش از ۴۴ ماه حضور در شهرداری، رویکردی جدید و تحولی را در مدیریت شهری آغاز کردیم.

وی با اشاره به منظومه تحول شهری، از چهار محور اصلی در این مسیر نام برد.

زاکانی گفت: چهار تحول مهم در حوزه شهری هدف‌گذاری شده که با همراهی شورای ششم و تلاش‌های انجام‌شده، گام‌های مؤثری در این مسیر برداشته‌ایم. این تحولات شامل تحول در کارکرد شهر، فراهم‌سازی زمینه آرامش و مشارکت مردم در ساخت محیطی سازنده، تحول در مدیریت شهری، و همچنین تحول در حوزه فناوری است.

وی افزود: تلاش کردیم ابتدا ثبات را در مجموعه شهرداری ایجاد کنیم که با لطف خدا، حمایت‌های دولت و مشارکت مردم این ثبات به‌سرعت محقق شد.

زاکانی تأکید کرد: این رویکرد جدید در راستای ارتقا کیفیت زندگی شهروندان و مشارکت‌پذیری بیشتر آنان در اداره شهر طراحی شده است.

زاکانی با بیان اینکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم، اظهار کرد: با مشارکت مردم توانستیم از تزلزل به ثبات برسیم و بتوانیم شرایط را به گونه‌ای پیش ببریم که با برنامه ریزی دقیق و گام‌های استوار، در جهت رفع مشکلات یکی از پس دیگری گام برداریم.

ایجاد ۹ کارخانه نوآوری در اقصی نقاط شهر

شهردار تهران با بیان اینکه از مرحله اول جلو رفته‌ایم و گام دوم را برداشته‌ایم، اظهار کرد: چشم انداز ما تجلی تحول است. برای اینکه در فناوری اطلاعات و کارکرد‌های آن در سازمان فاوا و سازمان فناوری‌های نوین بتوانیم گام اساسی برداریم، مسیری را طی کردیم که شامل مجوزها، توسعه سرمایه انسانی و زیرساخت هاست که به دنبال آن در ماه‌های آینده با تحولی در فناوری‌های نوین شامل ساخت پارک علم و فناوری ۲۰۰ هکتاری و ۹ کارخانه نوآوری در اقصی نقاط شهر در وسعت‌های مختلف روبه‌رو خواهیم بود و چهره شهر تغییر خواهد کرد؛ تغییری که به عنوان خواب و خیال مطرح می‌شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: در حمل و نقل مقدماتی فراهم شد که ما را به نصاب حداقلی برساند، اما امروز در مسیری هستیم که خطوط مترو، اتوبوس، تراموا، تاکسی و موتور برقی توسعه جهشی پیدا می‌کند.

 

کد ویدیو

 

نباید برج‌های آسمان خراش ساخته شود

وی با بیان اینکه در بافت فرسوده نگاه جدیدی حاکم می‌شود، خاطرنشان کرد: مسیری که سال‌ها بر آن اصرار می‌کردیم این است که اگر بناست مشکل مسکن و اجاره نشینی حل شود، باید سرمایه گذاری بر بافت فرسوده با نگاه جدیدی شکل بگیرد تا سرانه‌های هفت گانه و خانه‌های فراخ و قابل اعتنا و بهره‌برداری تأمین شود. نباید برج‌های آسمان خراش ساخته شود و ماحصل آن شرایطی ایجاد شود که باید تلاش زیادی کرد تا زیرساخت‌های آن فراهم شود؛ ما با افتخار این وظیفه را انجام خواهیم داد.

شهرداری تهران در آستانه یک تحول بزرگ مالی و اجتماعی است

شهردار تهران، با اشاره به تحولات گسترده در مدیریت شهری، از رشد بی‌سابقه درآمدی شهرداری و مشارکت عمومی گسترده در برنامه‌های شهری خبر داد.

وی گفت: در آستانه یک کار بزرگ هستیم و همراهی با افکار عمومی برای ما بسیار اهمیت دارد. شما اهالی رسانه در این مسیر تسهیل‌کننده ارتباط ما با مردم هستید، چرا که ابعاد کاری ما بسیار متنوع است.

 

کد ویدیو

 

رشد چشمگیر درآمد‌های شهرداری

زاکانی با اشاره به رشد چشمگیر درآمد‌های شهرداری، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ درآمد شهرداری تهران ۲۷ همت بود. این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۷ همت، در سال ۱۴۰۱ به ۸۰ همت و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۸ همت رسید. همچنین در سال گذشته، با وجود دو برابر شدن پای پولی، تحقق درآمدی ما به بیش از ۲۰۰ همت رسید که در تاریخ بلدیه تهران بی‌سابقه است.

وی با تأکید بر انضباط مالی در مدیریت منابع افزود: این مسیر را با نظم و سرعت پیش می‌بریم.

نقش مهم مشارکت مردمی در تصمیم‌سازی‌های شهری

شهردار تهران همچنین به نقش مهم مشارکت مردمی در تصمیم‌سازی‌های شهری اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، ۳۴۱ هزار نفر در نظرسنجی‌تهران دوست داشتنی شرکت کردند، اما با دعوت گسترده‌تر، این رقم در سال بعد به بیش از یک میلیون و ۳۵۶ هزار نفر رسید.

زاکانی از استقبال پرشور مردم از برنامه‌های ورزشی شهرداری نیز خبر داد و گفت: با آغاز طرح قهرمان شهر، میزان مشارکت تهرانی‌ها در ورزش به طرز چشمگیری افزایش یافت؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲، یک میلیون نفر در این طرح شرکت کردند و در مجموع، یک‌ونیم میلیون نفر از مردم تهران در رقابت‌های ورزشی سال گذشته حضور داشتند.

زاکانی این روند را نشان‌دهنده افزایش اعتماد عمومی و پویایی اجتماعی در پایتخت دانست.

 

کد ویدیو

 

پاسخی به گزارش وزارت راه پیرامون وضعیت پایتخت

شهردار تهران، درباره گزارش وزارت راه پیرامون وضعیت پایتخت عنوان کرد: یک گزارشی را وزارت راه تنظیم کرده بود در خصوص پایتخت، اما در این گزارش، مجموع شهر تهران و استان البرز را با هم در نظر گرفته بودند و حدود ۱۸ هزار و ۸۰۰ کیلومتر را هدف‌گذاری کرده بودند. این گزارش به بررسی اشکالات این ۱۸ هزار و خرده‌ای کیلومتر پرداخته بود. اما خود گزارش نیز دارای اشکالاتی بود؛ از جمله اینکه تفکیکی بین سه بخش صورت نگرفته بود.

زاکانی افزود: در آن جلسه‌ای که داشتیم بحث علمی مطرح شده بود و رئیس‌جمهور نیز تأکید کردند که بروید و مستندات‌تان را تکمیل کنید و تحقیقاتی که صورت گرفته را به ما ارائه دهید و ما با دیدن گزارش‌ها گفتیم این اطلاعات غلط است.

وی ادامه داد: جمعیت‌پذیری در تهران با روش غلطی پیش رفته و تهران را گران کرده‌اند. نتیجه این شده که کسی از تهران نرفته، ولی نرخ رشد جمعیت کاهش یافته است.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: خواهشی که ما کردیم این بود که اساساً این یک روش غیرعلمی است که بخواهید یک آمار غلط را گسترش دهید. جامعه هدف تنوع دارد و باید در این آمار، شهر تهران، استان تهران و البرز به‌صورت جداگانه بررسی و تحلیل شوند.

سرانجام انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب

وی در پاسخ به سوای در خصوص انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب نیز عنوان کرد: سال‌ها است داریم با وزارت صنعت و معدن مذاکره می‌کنیم. آنجا حکم به تخلیه و انتقال دارد. در آخرین مذاکره‌ای که با وزیر صمت داشتیم قرار شد کارگروه مشترکی تشکیل و به سرعت برای آن مساله تدبیری کنیم و با تکمیل شهر آفتاب این انتقال را سرعت ببخشیم. در نمایشگاه بین المللی نیز اگر قرار است نمایشگاه داشته باشیم؛ این نمایشگاه‌ها در سطح محلی باشد تا شهر قفل نشود. بنا شد در توسعه منطقی نمایشگاه بین المللی با ویژگی‌های بعدی که ترسیم می‌شود نیز شهرداری مشارکت داشته باشد.

زاکانی یادآور شد: رأی ماده صد نمایشگاه نیز مانند رأی خیلی جا‌ها قابلیت اجرا ندارد، چرا که بعضاً در ابتدا در ساخت آن دقت نشده و در بخش‌هایی از ساخت تخلف شده که تخریب آن به حیات کل ساختمان آسیب می‌زند. بر همین اساس نمی‌توان بعضاً رای‌های قلع و قمع را انجام دهیم؛ بنابراین باید نظارت کنیم که خلاف ساخته نشود. تعدد احکام را در ماده صد داریم که در حال انجام است.

وی گفت: به عنوان کلانشهر تهران بیشترین رأی کمیسیون ماده صد ما قلع و قمع است، اما در بیشتر شهر‌ها بالای ۹۰ درصد رأی این کمیسیون، جریمه است. بنابر این اگر رأی قلع و قمع باشد ما اجرا می‌کنیم. در واقع اعمال قانون منطقی دارد یعنی باید امکان اجرا داشته باشد مثلاً نباید قلع و قمع به سازه اصلی آسیب بزند. هفته پیش یک قلع و قمع با وسعت ۲۰۰ هکتار داشتیم که انجام دادیم.

با سامانه «شهریار» فساد‌های خرد در شهرداری به حداقل می‌رسد

زاکانی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در راستای مقابله با فساد در شهرداری، اظهار داشت: مشارکت‌های نادرستی در گذشته وجود داشت که برخی افراد در حال خوردن بودند و خرده‌فساد‌هایی در مسیر شکل گرفته بود. برخی از این مسائل از نقطه آغاز توسط برخی از عوامل ما و دیگران شروع شده بود.

وی افزود: در این بخش از ماجرا، موفقیت بسیار جدی داشتیم و حتی در جایی که به نظر می‌رسید امکان بازگرداندن ظرفیت‌های از دست رفته وجود ندارد، موفق شدیم. برای مثال، یک نمونه حداقلی مربوط به حوزه شهروندی وجود داشت که به فروش رسیده بود و قیمت آن به ۶۰۰ میلیارد تومان می‌رسید. تمام چارچوب‌های قانونی آن نیز تنظیم شده بود و به‌نظر می‌رسید که دیگر امکان بازگشت وجود ندارد، اما با پیگیری‌هایی که صورت گرفت، موفق شدیم آن را به مسیر درست بازگردانیم.

زاکانی ادامه داد: بخش اول این موضوع، فوق‌العاده موفقیت‌آمیز بود و در بخش دوم نیز برخورد‌هایی صورت گرفت. اما کار اساسی در بخش دوم، مواجهه غیرحضوری و کاهش رابطه بین متقاضیان و خدمت‌دهندگان بود. در این راستا، سامانه‌ای تحت عنوان «شهریار» طراحی کرده‌ایم که در حوزه خدمات عمومی شهر فعالیت خواهد کرد و در روز‌ها و هفته‌های آینده افتتاح می‌شود. این سامانه اساساً رابطه میان مردم و خدمت‌دهندگان در محیط شهرداری را به حداقل می‌رساند.

وی افزود: در حوزه شهرسازی، حوزه خدمات و دیگر حوزه‌ها، این سامانه گامی بزرگ به شمار می‌رود. این اقدام به‌صورت سیستمی امکان تخلفات را کاهش می‌دهد و افرادی که ممکن است از روی نیاز دچار خطا شوند، دیگر زمینه‌ای برای چنین اقدامی نخواهند داشت.

شهردار تهران تصریح کرد: نکته دوم، آموزش و ارتقای فرهنگ بود؛ نکته سوم، رصد؛ و نکته چهارم، برخورد. با بخشی از افرادی که مرتکب خطا شده بودند برخورد کردیم و اکنون نیز در حال فراهم کردن زمینه‌ای هستیم که اگر فردی تقاضای نادرستی داشت و به ما اطلاع داده شد، با او برخورد سختی صورت گیرد.

وی تأکید کرد: در این رویکرد، آنچه که به‌عنوان خرده‌رشوه‌گیری مطرح است، اگر جایی وجود داشته باشد، با لطف خداوند به حداقل خواهد رسید و در ادامه نیز ریشه‌کن خواهد شد. این جزو برنامه‌های امسال ماست و به یاری الهی باعث ایجاد سرمایه اجتماعی گسترده برای مدیریت شهری خدمت‌گزار خواهد شد.

پایش ۱۶ هزار ساختمان بالای ۶ طبقه در تهران با مشارکت ۸ دستگاه اجرایی

زاکانی درباره اقدامات صورت‌گرفته در حوزه ایمنی ساختمان‌ها در تهران اظهار داشت: ما در مجموعه ساختمان‌های ناایمن در تهران فقط یک برداشت اولیه داشتیم که طی آن ۱۲۹ ساختمان از سوی آتش‌نشانی به‌عنوان ساختمان ناایمن اعلام شدند. این اقدام، کاری بسیار خوب و مؤثر بود که انجام شد.

وی افزود: برای اولین بار، هشت دستگاه مختلف دست به دست هم دادند تا کل ساختمان‌های بالای ۶ طبقه در تهران مورد پایش قرار گیرند. در گام اول، بنا شد که ۱۶ هزار ساختمان پایش شوند و این هشت دستگاه هم‌اکنون در حال انجام این کار هستند و از جوانب مختلف این ساختمان‌ها را بررسی می‌کنند.

شهردار تهران ادامه داد: بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز تجاری نیز در این فرآیند مورد بررسی قرار گرفتند. شما می‌توانید گزارش کامل این اقدامات را از سازمان مدیریت بحران شهر تهران دریافت کنید. نکته مهم در این روند، مشارکت جدی سایر دستگاه‌ها در کنار شهرداری برای ارتقای ایمنی شهری است.

زاکانی در ادامه به ساختمان علاالدین اشاره کرد و گفت: درباره این ساختمان، در حقیقت دو اتفاق رخ داده است. اول، بحث نمازخانه و مسائل مربوط به آن، و دوم، بحث جرایم و تخلفاتی است که در این ساختمان انجام شده است. برای این ساختمان بالغ بر ۸ هزار میلیارد ریال (۸ همت) فیش صادر شده که بخش عمده‌ای از آن به دلیل عدم ارائه خدمات پارکینگ بوده است.

وی افزود: یک بخش دیگر از جرایم نیز در حال پیگیری است. همچنین بخش دوم رسیدگی مربوط به نمای ساختمان بوده و بخش سوم ناظر بر استحکام و ایمنی سازه‌ای این ساختمان است که در حال بررسی است.

شهردار تهران اظهار کرد: ما با جدیت در این مسیر پیش می‌رویم و تلاش داریم تا با مشارکت همه دستگاه‌ها، ایمنی شهر را ارتقا داده و از تکرار حوادث تلخ ناشی از ضعف‌های ساختاری در ساختمان‌ها جلوگیری کنیم.

با نگاه تشویقی، نوسازی ۵۶۰۰ پلاک فرسوده را آغاز کردیم

شهردار تهران، با اشاره به سیاست‌های شهرداری در قبال ساختمان‌های فرسوده اعلام کرد: ما با ساختمان فرسوده برخورد نمی‌کنیم، بلکه آنها را تشویق می‌کنیم. این نگاه، مبنای سیاست‌های ما برای نوسازی بافت فرسوده شهر تهران است.

وی افزود: یک طرح جامع در سال ۱۳۸۶ تصویب شده و برای محکم‌کاری بیشتر، آن را به دولت بردند و در آنجا نیز تصویب شد. در این طرح، افق جمعیتی سال‌های آینده تا ۱۰.۵ میلیون نفر برای تهران در نظر گرفته شده و عدد‌های موجود برای شهر تهران تا ۹.۱ میلیون نفر جمعیت را نشان می‌دهد. معاون شهرسازی عدد ۹ میلیون نفر را اعلام کرده است. وقتی می‌بینیم در چنین شهری هنوز افزایشی در جمعیت ندارد و هزاران مشکل دیگر هم وجود دارد، ضرورت تغییر مسیر روشن‌تر می‌شود.

شهردار تهران ادامه داد: ما در تهران ۹۳۰ هزار پلاک داریم که از این تعداد، حدود ۲۶۰ هزار پلاک فرسوده هستند. بخش بزرگی از ظرفیت جمعیت‌پذیری ما نیز در همین پلاک‌های فرسوده قرار دارد. ۱۷ درصد جمعیت شهر تهران نیز در این بافت‌های فرسوده سکونت دارند. این واقعیت‌ها ما را وادار کرده که با نگاه مثبت و سیاست‌های تشویقی وارد عمل شویم.

زاکانی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سال گذشته گفت: در سال گذشته بالغ بر ۵ هزار پروانه ساخت و ساز صادر کردیم که خود یک جهش محسوب می‌شود. نکته قابل‌توجه این است که شهرداری هیچ‌گونه وجهی بابت این پروانه‌ها دریافت نکرد. ما با اقداماتی که انجام دادیم، دست به تشویق زدیم و موفق شدیم بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ پلاک را نوسازی کنیم.

وی همچنین از طرحی جدید در راستای نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داد و افزود: امسال هدف‌گذاری ما متفاوت است. ما ایده‌ای نو را پیاده‌سازی کرده‌ایم که بر پایه یک تحقیق ۱۱ ماهه درباره «شهرک‌های الگو» شکل گرفته است. این شهرک‌ها را به‌صورت خرد در بافت‌های فرسوده‌مان پیاده‌سازی می‌کنیم و در حال ارائه یک الگوی جدید مسکن هستیم که اساساً چهره شهر را متحول خواهد کرد.

زاکانی تصریح کرد: آغاز اجرای این طرح نیز از محله هرندی تهران بوده است. ما در سال‌های گذشته با نگاه‌های غلط، شهر را به سمتی برده‌ایم که چهره‌ای خراب و فرسوده از آن به نمایش گذاشته شده است. اکنون در تلاش هستیم نوع بافت فرسوده را تغییر دهیم و با شیوه‌ای نوین در ساخت‌وساز، شهر را از این وضعیت خارج کنیم.

وی مطرح کرد: نوسازی بافت فرسوده نه با برخورد، بلکه با تشویق و سیاست‌گذاری درست پیش می‌رود و هدف ما، ایجاد چهره‌ای نو و امیدآفرین برای شهر تهران است.

سرانجام ایمن سازی پاساژ علاءالدین

شهردار تهران در جواب پرسشی درباره ساختمان‌های ناایمن دولتی و آخرین وضعیت پاساژ علاءالدین گفت: در مجموعه ساختمان‌های ناایمن تا قبل از این دوره از مدیریت شهری فقط اقدامی توسط آتش نشانی داشتیم که ۱۲۹ ساختمان ناایمن اعلام شده بود که از جنس بررسی آتش نشانی بود. کار بزرگی که صورت گرفت این بود که برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و یک چارچوب جامعی را پیگیری کردند و قرار شد کل ساختمان‌های بالای ۶ طبقه را پایش کنیم. در اولین گام ۱۶ هزار ساختمان شناسایی شد و بالغ بر ۵ هزار ساختمان مورد پایش قرار گرفت.

وی بیان کرد: این ساختمان‌های پایش شده تقسیم شدند. ساختمان‌های ایمن و ناایمن که ساختمان‌های ناایمن نیز به دو دسته تقسیم شدند؛ ساختمان‌هایی که باید نوسازی می‌شدند و ساختمان‌هایی که باید بازسازی می‌شدند. بخشی از آنها در حال نوسازی هستند و به بخشی از آنها اعلام شده که بازسازی کنند. درباره آن ساختمان خاص نیز اتفاقاتی که افتاده یک مورد آن نمای ساختمان است و مورد دیگر اتفاقات داخلی آن است. یک مسأله هم جرایم و تخلفات آن ساختمان است. بالغ بر ۸ همت برای آن ساختمان فیش صادر شده به خاطر عدم ارائه خدمات پارکینگی در سال‌های اخیر که باید مالک تمکین کند، در بخش مربوط به نما نیز در حال ایجاد یک نمای جدید هستند. در بخش استحکام ساختمان نیز در مجموعه این پاساژ فراتر از ظرفیت ساختمان، عناصر استقرار وجود دارد که شرایط ناایمن و خطر را ایجاد می‌کند.

ساخت ۸۰ مجتمع آموزشی در تهران آغاز می‌شود

زاکانی، با اشاره به کمبود فضای آموزشی در برخی مناطق پایتخت، اظهار کرد: در ۵ منطقه شهر تهران با کمبود جدی کلاس درس مواجه هستیم. از جمله مناطق ۱۷، ۱۸ و ۲۲ که البته در سایر مناطق هم این مشکل وجود دارد. ما حدود دو سال است که با یک ایده مشخص و همراهی و پشتیبانی آموزش و پرورش در این مسیر قدم گذاشته‌ایم.

وی افزود: این مسیر با ارائه لایحه‌ای به شورای محترم شهر تهران آغاز شد. در هیئت دولت ما تعهد دادیم و در قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده ۲۰۰ مجتمع آموزشی در کشور بسازد. شهرداری تهران نیز داوطلبانه متعهد شد که ۱۰۰ مورد از این مجتمع‌های آموزشی را در شهر تهران احداث کند.

زاکانی با بیان اینکه مجتمع‌های آموزشی مورد نظر شامل تمام مقاطع تحصیلی از دبستان تا متوسطه دوم هستند، گفت: این مجتمع‌ها امکان نوسازی، ایجاد تسهیلات مناسب برای دانش‌آموزان، معلمان و اولیا را فراهم می‌آورند. پس از دستور رئیس‌جمهور، مجموعه شهرسازی شهرداری تهران فعال شد و ما تمام امکانات را بازبینی کردیم تا بتوانیم این پروژه را عملیاتی کنیم.

شهردار تهران ادامه داد: ما پیشنهاداتی را ارائه دادیم که عملاً زمینه‌ساز کمک شهرداری به وزارت آموزش و پرورش برای آماده‌سازی مدارس شد. منابع این کمک‌ها از محل حمایت‌های شهری، مشارکت مردم، کمک خیرین، حمایت نهاد‌ها و مولدسازی املاک آموزش و پرورش تأمین خواهد شد.

وی گفت: هفته گذشته جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و در آن جلسه مقرر گردید که به عنوان مقدمه، ساخت ۸۰ مجتمع آموزشی آغاز شود. این عدد، رقم بسیار بالایی است، اما ما به آن قانع نیستیم.

زاکانی با اشاره به لکه‌گذاری زمین‌ها در شهر تهران برای اجرای این طرح افزود: در همین هفته گذشته، ۵۶ نقطه در تهران برای ساخت این مجتمع‌ها لکه‌گذاری شد و منطقه ۲۲ نیز ۱۵ لکه به این نقاط اضافه کرد. اکنون هر شهرک یا مجموعه‌ای که بیش از ۲۰۰ خانوار در آن ساکن باشند، موظف به اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۵ و ساخت مدرسه هستند. متأسفانه در گذشته این الزام وجود نداشت و ما شهرک‌هایی داریم که هزاران خانوار در آن ساکن‌اند ولی فاقد مدرسه‌اند. اما اکنون با قواعد مشخص و به دور از سلیقه، این موارد پیگیری می‌شود.

شهردار تهران ادامه داد: ما همچنین پیشنهاد داده‌ایم که مراکز تربیت معلم در تهران تجمیع شوند. به این صورت که معلمی که قرار است ۳۰ سال آینده فرزندان ما را آموزش دهد، در بهترین نقطه تهران آموزش ببیند. ۵ تا ۷ مرکز تربیت معلم تجمیع خواهند شد تا یک مجموعه جامع و شایسته ایجاد شود.

وی افزود: همچنین زمینی سه هکتاری داریم که میدان صبحگاه بوده و ما پیشنهاد داده‌ایم آن را به مدرسه تیزهوشان تبدیل کنیم. اکنون برخی مدارس تیزهوشان وضع مناسبی ندارند. اگر این طرح اجرایی شود، یک مجموعه کامل با امکانات ورزشی و رفاهی در کنار مرکز تربیت معلم ایجاد خواهد شد تا افرادی که آینده مملکت را شکل می‌دهند، در بهترین شرایط آموزش ببینند.

زاکانی با اشاره به چشم‌انداز بلندمدت شهرداری در حوزه آموزش گفت: این ۸۰ مجتمع آموزشی فقط آغاز کار ماست. ما به هیچ‌وجه به این عدد قانع نیستیم. ما به نوسازی تمامی مدارس موجود فکر می‌کنیم و باور داریم که مجموعه شهرداری در سراسر کشور نیز می‌تواند در این مسیر کمک کند.

وی افزود: هفته گذشته در دیدار با ۱۹ شهردار کلان‌شهر کشور با رئیس‌جمهور نیز به این جمع‌بندی رسیدیم که ظرف یک هفته پیشنهادات خود را در زمینه همکاری روانشناختی با دولت ارائه دهیم. یکی از این پیشنهادات، تبدیل ۷ هکتار زمین در پارک ارتش به مرکز طبیعت و آموزش برای معلمان است. در مقابل، برخی از مراکز تربیت معلم که در نقاط کم‌سرانه شهری قرار دارند، به فضای سبز تبدیل می‌شوند. این یعنی توسعه عدالت شهری.

زاکانی تأکید کرد: امکانات گسترده‌ای در آموزش و پرورش وجود دارد، اما حضور شهرداری در کنار این وزارتخانه، می‌تواند این امکانات را به فرصت‌های واقعی برای رشد و توسعه آموزشی شهر تبدیل کند. ان‌شاءالله این مسیر را از امسال با جدیت آغاز خواهیم کرد.

مسیر حل ناترازی انرژی با مشارکت مردم و توسعه انرژی‌های پاک محقق می‌شود

شهردار تهران، با اشاره به چالش ناترازی انرژی در کشور، تاکید کرد: ناترازی انرژی یک راه‌حل اصلی دارد و آن مشارکت مردم در بخش مصرف و صرفه‌جویی و حرکت از انرژی‌های آلاینده به سمت انرژی‌های پاک است. اما این که ما در شهرداری تهران چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم، مسیر‌های متعددی را دنبال می‌کنیم که بخش قابل توجهی از آن به کاهش مصرف انرژی بازمی‌گردد.

وی افزود: بخشی از اقدامات ما در این مسیر به توسعه حمل‌ونقل عمومی مربوط می‌شود. تلاش‌های گسترده‌ای که در زمینه توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی و مترو انجام شده، کمک می‌کند تا استفاده از وسایل نقلیه شخصی کاهش یابد. این امر تأثیر مستقیمی بر کاهش مصرف سوخت‌های آلاینده دارد و در جهت بهبود شرایط زیست‌محیطی شهر حرکت می‌کند.

شهردار تهران با تاکید بر اهمیت برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل گفت: یکی از محور‌های مهم فعالیت ما، برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی است. ما این مسیر را با جدیت دنبال می‌کنیم و این لطف خداست که توانسته‌ایم زیرساخت‌های این تحول را فراهم کنیم. همچنین، برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها به ویژه موتور‌های کار نیز در دستور کار ما قرار دارد که این اقدام نیز سهم قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی‌های فسیلی خواهد داشت.

زاکانی با اشاره به اهمیت بخش تولید انرژی، اظهار داشت: یکی از نکات کلیدی در حل ناترازی انرژی، توجه به تولید انرژی از منابع پاک است. در این زمینه، ما به سمت جایگزینی سوخت‌های آلاینده با سوخت‌های پاک حرکت کرده‌ایم. در همین راستا، لایحه‌ای را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کرده‌ایم تا زمینه مشارکت مردم در تولید انرژی نیز فراهم شود.

وی ادامه داد: هدف ما این است که خود شهرداری تهران نیز از طریق تولید انرژی بتواند مشارکت مؤثری در این عرصه داشته باشد. در این راستا، در حال پیگیری برنامه‌هایی هستیم که تمامی ساختمان‌های شهرداری امکان تولید برق پاک داشته باشند. همچنین به سمت احداث مزارع تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کرده‌ایم و این موضوع در برنامه‌ریزی‌های ما به‌صورت جدی هدف‌گذاری شده است.

شهردار تهران تصریح کرد: ما در مسیر خودکفا شدن در تولید انرژی پاک گام برداشته‌ایم تا بتوانیم شهرداری تهران را به نهادی تبدیل کنیم که هم در مصرف و هم در تولید انرژی مسئولانه و هوشمندانه عمل کند. این برنامه‌ها با هدف کاهش ناترازی انرژی، بهبود کیفیت زندگی شهری، توسعه پایدار و ارتقای سلامت محیط زیست در حال اجرا هستند و به لطف خداوند، به دنبال آن هستیم که تهران در مسیر انرژی‌های پاک بدرخشد و الگوی دیگر شهر‌های کشور شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار