آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۱۶۶
در همایش ملی دستاور‌های سلامت در حوزه مراقبت‌های گوش و شنوایی مطرح شد

موفقیت ۹۷ درصدی برنامه غربالگری شنوایی در ایران/کاشت حلزون رایگان است

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موفقیت ۹۷ درصدی برنامه غربالگری شنوایی در ایران گفت: اکنون کاشت حلزون در بالاترین استاندارد‌ها و به صورت رایگان انجام می‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جعفر جندقی مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر در همایش ملی دستاور‌های سلامت در حوزه مراقبت‌های گوش و شنوایی اظهار داشت: اگر بخواهیم بگوییم وزارت بهداشت بهترین برنامه‌ای که برای مردم اخیراً انجام داده، همین توانبخشی در شنوایی سنجی است. ما توانسته‌ایم از غربالگری تا کاشت حلزون را با کمک سازمان‌هایی، چون بهزیستی انجام دهیم و یک‌نکته قابل توجه این است که افرادی که قدرت مالی برای تهیه کاشت حلزون را ندارند سازمان‌ها و خیرین به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: حدود ۹۷ درصد برنامه غربالگری به نتیجه رسیده است و تمام اجزای سیستم درگیر این کار هستند و کاشت حلزون در بالاترین درجه انجام می‌شود. بیش از یک و نیم میلیارد کم شنوا وجود دارد و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲/۵ میلیارد نفر می‌رسد. همچنین هزینه آن حدود ۹۸۰ میلیارد دلار است.

جندقی اذعان کرد: در این بیماری کشور‌های توسعه یافته را نیز درگیر کرده است و باید برای این موضوع یک فکر اساسی صورت گیرد. در کشور ما جمعیت هدف ما نوزادانی هستند که دچار ناشنوایی هستند و روز به روز افزایش پیدا می‌کنند. در نوزادان ۳ تا ۵ نفر از هزار نفر و در کودکان این عدد به ۴۰ نفر، در پیش دبستانی به ۲۵ نفر و در سنین نوجوانان ۱۲/۵ نفر در هر هزار نفر به این بیماری دچار می‌شوند که هر روز به این تعداد افزوده خواهد شد.

وی اظهار داشت: با توجه به آمار در سال ۱۴۰۱ در جهان حدود ۲/۵ درصد است، اما در کشور ما حدود ۷/۲ درصد افزایش داشته و این نشان دهنده است که این بیماری در کشور ما رو به افزایش است و در کشور مسئله کم‌شنوایی جدی‌تر و سالانه حدود ۲ درصد رو به افزایش است.

جندقی اذعان کرد: طرح غربالگری شنوایی سنجی را در اپلیکیشن سیب قرار داده‌ایم که می‌تواند سوالات و گزارشات غربالگری را ببینید و جا دارد که بیشتر کار شود. درصد پوشش غربالگری نوزادان در سال ۱۳۹۹، ۷۱/۱ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۸۱ درصد و در سال ۱۴۰۲ به ۹۷/۴ درصد رسیده است که ما امید داریم به صد درصد برسد.

جندقی اظهار داشت: تا به امروز ۷۶/۲ هزار نفر تحت غربالگری قرار گرفته‌اند که این عدد باید بالاتر رفته و بتوانیم بعد از توانبخشی نیز به افراد کمک کنیم و بتوانیم این افراد را حمایت مالی نیز کنیم. در مراحل بعدی ما باید حدود یک‌میلیون نوزاد متولد شده، پنج میلیون کودک، هفت میلیون سالمند و پنج میلیون جمعیت کارگر شاغل در صنعت نیز باید در برنامه طرح غربالگری گنجانده شود و برای این عزیزان نیز غربالگری انجام شده و این‌طرح در تمام کشور توسعه پیدا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار