آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۴۲۴

عضو آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران: باید فراتر از داده‌های انسانی حرکت کنیم

یکی از اعضای آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران گفت: امروزه پیشروترین شرکت‌ها به منظور تجاری‌سازی محصولات‌شان به جمع آوری داده‌ها به صورت تخصصی پرداخته‌اند و تنها به داده‌های انسانی محدود نشده‌اند؛ اکنون نیاز داریم فراتر از داده‌های انسانی حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حامد حسینی، دکترای هوش مصنوعی و یکی از اعضای آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در یکی از پنل‌های تخصصی هوش مصنوعی با رویکرد رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی که روز گذشته در سالن ۷ نمایشگاه بین المللی تهران با  موضوع گرفتن اجسام با ربات‌های هوشمند مبتنی بر یادگیری برگزار شد، گفت: در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات، فعالیت‌هایی برای ساخت ربات‌های دو انگشتی انجام داده‌ایم و برای برداشتن اجسام به وسیله ربات‌ها از رفتار‌های انسانی الهام گرفته‌ایم. هر ربات بنابر داده‌ها و المان‌های طبقه بندی شده می‌تواند جسمی را از یک مکان بر دارد و در محل دیگری بگذارد. در بحث ربات‌های شطرنج باز نیز بحث تقابل انسان و ربات مطرح است. ربات جای درست مهره‌ها را شناسایی و چینش انجام می‌دهد.

وی افزود: بسته‌بندی مواد غذایی نیز از دیگر کاربرد‌های ربات‌های دو انگشتی است که در صنعت بسیار متداول است. از دیگر ربات‌ها که در سالن‌های غذاخوری مورد استفاده قرار می‌گیرند ربات‌هایی هستند که می‌توانند قاشق و چنگال را درست در مکان تعریف شده چیدمان کنند.

به گفته وی، بحث گراف نیز از دیگر مباحث پر اهمیت است که نمایش متفاوتی از قابلیت‌های ربات‌ها ارائه می‌دهد. به عنوان مثال یکی از ربات‌های این آزمایشگاه با بهره‌گیری از گراف و هندسی اجسام و با ۶ درجه آزادی هنگام انجام عملیات گذاشتن و برداشتن اجسام از بالا به پایین یا از کنار مشمول پاداش یا تنبیه می‌شود.

دکتر قاسمی، از دیگر اعضای آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز در این پنل تخصصی گفت: موفقیت هوش مصنوعی در سال‌های اخیر در گروی یک کلمه ScaleAI است. داده‌های رباتیک نسبت به سایر داده‌ها محدود است. امروزه پیشروترین شرکت‌ها به منظور تجاری‌سازی محصولات‌شان به جمع آوری داده‌ها به صورت تخصصی پرداخته‌اند و تنها به داده‌های انسانی محدود نشده‌اند.

وی افزود: اکنون نیاز داریم فراتر از داده‌های انسانی حرکت کنیم چراکه بنابر گفته دیوید سیلور، چهره برجسته هوش مصنوعی، اگر تنها به داده‌های انسانی تکیه می‌کردیم، هیچگاه حرکت ۳۷ رخ نمی‌داد.

گفتنی است نوزدهمین نمایشگاه ربوکاپ آزاد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از روز یک شنبه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا دوم اردیبهشت نیز ادامه داشت. در این مسابقات دانشجویان فعال در این حوزه فرصت محک زدن تولیدات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود را پیدا کرده و در قالب ۴۰۰ تیم با یکدیگر رقابت کردند. این رویداد فناورانه روز گذشته با معرفی تیم‌های برتر به کار خود پایان داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار