
مبارزه با آفت سن در ۴۰ هزار هکتار از اراضی لرستان انجام شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کامران پیرزادی گفت: با توجه به وضعیت بارندگیها و افزایش دما در سال جاری امسال پیش بینی می شود مبارزه با آفت سن در حدود ۲۰۰ هزار هکتار انجام شود و کشاورزان کوهدشت، پلدختر، رومشکان و چگنی باید هرچه سریع تر مبارزه شیمیایی علیه آفت سن گندم و جو را آغاز کنند.
وی با اشاره به فعالیت فعالیت ۶۹ شبکه مراقبت برای رصد روزانه مزارع و اطلاع رسانی زمان و نحوه مبارزه به کشاورزان اظهار کرد: پس از اینکه تراکم آفت سن در مزارع گندم و جو به میانگین مبارزه شیمیایی رسید، باید نسبت به سم پاشی اقدام شود که موفقیت این اقدام در گرو همکاری با شبکه های مراقبت و توجه به توصیه کارشناسان است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ضروری است به منظور جلوگیری از بروز خسارت، بدون فوت وقت، قبل از شروع تخمریزی آفت، نسبت به مبارزه شیمیایی بر اساس توصیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و با استفاده از سموم توصیه شده اقدام شود.
پیرزادی اضافه کرد: عمر آفت سن پس از تخمریزی به پایان رسیده و می میرد، بنابراین سم پاشی پس از تخمریزی هیچگونه کمکی به کنترل آفت نکرده و علاوه بر سودمند نبودن، باعث حذف حشرات مفید داخل مزرعه می گردد، از همین رو تاکید می شود در زمان کوتاه باقی مانده اقدامات موثر در خصوص مبارزه با آفت انجام گیرد.
وی گفت: شبکههای مراقبت و نظارت باید تدارک و تامین سموم مورد نیاز توصیه شده، سرویس، کالیبراسیون و آماده سازی سمپاشها و برگزاری کلاس و کارگاههای آموزشی برای بهرهبرداران را در دستور کار قرار دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: سال گذشته ۱۷۰ هزار هکتار مبارزه با آفت سن در مزارع لرستان انجام شد و طی حدود ۶ سال گذشته سن زدگی در اراضی لرستان کمتر از نیم درصد بوده است، در حالیکه درجه بندی برای عدم کیفیت محصول سن زده، تا ۲ درصد تعیین شده است.