
مدیران استان از نگاه سنتی به سرمایه گذاری پرهیز کنند

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در یکصد و نهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با موضوع “راهکارهای تحقق شعار سال با محوریت سرمایه گذاری در بخش معدن”، با بیان اینکه استان کرمان در حال جهش بزرگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است، گفت:، اما بعضی از مدیران استان سنتی تصمیم میگیرند و سرمایهگذار را زالوصفت میبینند و به کارآفرین به عنوان مرفه بیدرد نگاه میکنند.
او با تأکید بر اینکه راه باید برای سرمایه گذاری در استان باز شود، افزود: ظرفیتهایی که در استان کرمان است را باید به حرکت در آورد و همه با هم هماهنگ کار کنند تا اتفاق خوبی در کرمان رقم بخورد.
شرکتهای نباید سود حاصل از فعالیتهای خود را از کرمان خارج کنند
سپس رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز با تأکید بر اینکه سرمایه گذاریها باید در مسیر رشد اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال باشد، گفت: در مسیر سرمایه گذاری زنجیره ارزش در سطوح بین المللی، ملی و منطقهای و محلی حتماً مورد توجه و سرمایه گذاری با تکیه بر بخش خصوصی باشد. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید میدان را به بخش خصوصی واقعی داد، زیرا آنها میتوانند تحرک ایجاد کنند تا سرمایه گذاری و تولید شکل بگیرد.
سیدمهدی طبیب زاده، افزود: نام گذاری سال را فراتر از شعار میدانیم، زیرا این شعارها فرامین اقتصادی رهبر معظم انقلاب هستند و ما همه ساله سعی میکنیم در اولین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به صورت ریشهای، اصولی و عملی به موضوع بپردازیم و فراتر از شعار، سمینار و برگزاری نشستها عمل کنیم؛ زیرا شعار هر سال براساس مطالعه و تحقیق و بنابر ضرورتهای موجود انتخاب میشود.
وی با بیان اینکه اقدامات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در مسیر تحقق رشد سرمایه گذاری بوده و خواهد بود، اظهار کرد: همه ظرفیتهای بخش خصوصی در راستای تحقق واقعی شعار سال قرار دارد.
طبیب زاده، با اشاره به برنامههای دولت برای رشد سرمایه گذاری در استان، گفت: برای موضوع سرمایه گذاری از مدتها قبل اقداماتی آغاز شده که راه اندازی مرکز مشترک سرمایه گذاری در تهران، ایجاد ستاد سرمایه گذاری در استان و پرداختن به برنامه کرمان بر فراز، سه اقدام مهم هستند و در استان همسویی و هم زبانی ایجاد کردهاند و امیدواریم امسال به موضوع سرمایه گذاری به صورت جدی پرداخته شود.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به کرمان، خاطرنشان کرد: پیگیری خواستههای مطرح شده در این سفر از جمله اینکه برای رشد سرمایه گذاری، منابع سرشار حاصل از فروش مواد معدنی کرمان صرف افزایش سرمایه و توسعه شود و اینگونه نباشد تا شرکتهای دولتی و شبه دولتی سود حاصل از فعالیتهای خود را از استان خارج کنند؛ این یک دستور جدی است که کمیسیون صنایع و معادن مجلس آن را پذیرفت و پیگیری میکند.
وی با یادآوری اینکه معادن روزی به اتمام خواهند رسید، ادامه داد: از استاندار، مسئولان قضایی و نمایندگان مجلس میخواهیم تا شرکتهای بزرگ را موظف به اعلام برنامه خود برای تداوم زندگی و اقتصاد در استان پس از اتمام منابع معدنی کنند و حتماً موظف شوند که برنامههای آنها در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و توسعه بازارهای صنایع کوچک و متوسط باشد و حداقل سهم ۵۰ درصدی از نیاز خود را از بازار استان تأمین کنند. زیرا این موارد میتوانند اکوسیستم سرمایه گذاری استان را تکمیل کند و هیچ ارتباطی با عوامل خارجی نخواهد داشت.
طبیب زاده، با بیان اینکه امروز معدن با ظرفیتترین بخشی است که میشود در این حوزه سرمایه گذاری و در مسیر اقتصاد دانش بنیان حرکت کرد، گفت: معادن باید در یک فرصت مناسب استخراج شوند، زیرا منابعی که امروز به عنوان مزیت تلقی میشوند روزی از سوددهی خارج میشوند. این ثروت امروز در اختیار ما قرار دارد و باید هوشمندانه در مسیر ایجاد تکنولوژی استخراج شوند. وی راه برون رفت از مشکلات کشور را فعالیتهای معدنی با تکنولوژی جدید دانست و با اشاره به مطالعات کارشناسی شده اتاق کرمان بر موضوع قانون معادن، خاطر نشان کرد: درخواست داریم برای اصلاح قانون معادن از نظرات بخش خصوصی استفاده شود و تلاش کنیم در این ارتباط قانون جامعی را تدوین کنیم.
گفتنی است، در اين نشست، موانع و راهکارهای سرمایه گذاری در بخش معدن مورد بررسی قرار گرفت و در پایان میثاق نامه نشستهای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سال ۱۴۰۴، رونمایی و امضا شد.