از «سرور پردازش اطلاعات» تا «سامانه پایش هوشمند توربینهای گاز»

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیش از ظهر امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ و در سومین روز از اینوتکس ۲۰۲۵، از سه محصول دانشبنیان با حضور حسین افشین رونمایی شد.
این محصولات که با حمایت معاونت علمی و در چارچوب برنامه تولید بار اول به مرحله تجاریسازی رسیدهاند، اعم از «سرور پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات»، «سامانه پایش هوشمند عملکرد توربینهای گاز»، و «هیتر الکتریکی صنعتی» هستند.
پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات با سرور ساخت داخل
شرکت دانشبنیان «بیان رایان تدبیر» مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، با تمرکز بر طراحی و ساخت سختافزارهای پیشرفته، برای نخستین بار سرور پردازش و ذخیرهسازی داده را با طراحی اختصاصی بومیسازی کردهاست. این سرور که برای کاربردهای سنگین در حوزه فناوری اطلاعات، مراکز علمی، نظامی و صنعتی، طراحی شده، از توان پردازش بالایی برخوردار است و با فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء سازگاری دارد.
مدیریت هوشمند عملکرد داراییهای فیزیکی
شرکت دانشبنیان «توربوکمپرسور تک خاورمیانه» که از سال ۱۳۸۹ در حوزه طراحی و ساخت توربینهای گازی فعالیت میکند، با ارائه سامانه «TurboAPM»» در اینوتکس ۲۰۲۵ حاضر شد. این محصول که امروز در غرفه پیشگامان پیشرفت و با حضور حسین افشین رونمایی شد، یک راهکار سختافزاری و نرمافزاری جامع برای پایش لحظهای عملکرد، ارتعاشات، طول عمر و عیبیابی توربینهای گاز است. TurboAPM با مدیریت یکپارچه دادهها و گزارشگیری دقیق، کاربرد گستردهای در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و معادن دارد.
رفع نیاز صنعت به هیترهای الکتریکی
شرکت «مبنا پیشه»، اما سومین شرکت دانشبنیانی بود که امروز از محصول خود در جمع مسئولان رونمایی کرد. این شرکت، از پیشگامان تولید تجهیزات حرارتی در ایران محسوب میشود و فعالیت خود در این زمینه از سال ۱۳۵۹ آغاز کرده است، «الکتریکال هیتر صنعتی فلنجدار» محصول امسال این شرکت در نمایشگاه اینوتکس است.
این هیتر به دلیل تمرکز حرارتی بالا، قابلیت کنترل دقیق دما و ایمنی در محیطهای پرخطر، بهویژه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را دارد و یکی از پرکاربردترین تجهیزات گرمایشی محسوب میشود. مبنا پیشه، با بهرهگیری از پروتکلهای حفاظتی پیشرفته، مجموعه متنوعی از این هیترها را تولید و تجاریسازی کرده است.