آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۶۰۰

۷۶ درصد موتورسیکلت‌های تهران فرسوده‌است

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: ۹۰ درصد موتورسیکلت‌های تهران کاربراتوری و ۷۶ درصدشان فرسوده‌است که سهمی بزرگ در آلودگی هوای تهران دارند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در سیصد و بیست و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با هشدار نسبت به آلودگی هوا گفت: اگر از امروز به فکر نباشیم، نباید در زمان آلودگی مدعی شویم. وقت چاره‌اندیشی امروز است، نه در آبان و آذر و دی. برخی افراد وقتی هوا آلوده می‌شود تازه بیدار می‌شوند.

وی افزود: ۶ درصد از تردد‌ها در روز به موتورسیکلت‌ها اختصاص دارد. تا سال ۱۴۰۰، دو میلیون و ۶۴۰ هزار موتورسیکلت پلاک‌گذاری شده و در دو سال اخیر ۵۰۰ هزار دستگاه دیگر نیز به تهران اضافه شده و تعداد موتورسیکلت‌ها به سه میلیون رسیده است. ۹۰ درصد این موتورسیکلت‌ها کاربراتوری هستند و علیرغم ممنوعیت تولید، مجوز تولید آنها داده شد؛ البته این روند در چند سال اخیر متوقف شده است.

پیرهادی با تصریح بر اینکه بیش از ۷۶ درصد موتورسیکلت‌ها فرسوده هستند، این وضعیت را یک فاجعه دانست و افزود: مشکلات بنیادی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها، عدم استفاده سازندگان از گواهی اسقاط است.

وی با اشاره به مشکل عدم امکان شناسایی پلاک موتورسیکلت‌ها اظهار داشت: در مواردی راکبان پلاک‌ها را می‌پوشانند. پیشنهاد شده پلاک‌هایی در قسمت جلوی موتور‌ها تعبیه شود که قابل پوشش نباشند. شهرداری کمیته‌ای در این زمینه تشکیل داده و استانداری نیز موضوع را پیگیری می‌کند. متولی این موضوع شهرداری نیست.

پیرهادی با بیان اینکه مالکیت بسیاری از موتور‌ها مشخص نیست و اطلاعات پایه برای مالکیت پلاک‌ها وجود ندارد، گفت: موتورسیکلت‌های فرسوده بدون محدودیت در تمام نقاط شهر تردد می‌کنند.

وی ادامه داد: موتورسیکلت‌ها حتی در پیاده‌رو‌ها تردد می‌کنند و هیچ برخوردی با آنها نمی‌شود. بر اساس سیاهه انتشار سال ۱۳۹۶، سهم کل منابع آلاینده متحرک در انتشار سالانه گازها، هشت درصد است که ۲۱.۳ درصد این سهم مربوط به موتورسیکلت‌ها و ۱۰.۱ درصد مربوط به منابع آلاینده است. درخواست ما این است که وزارت کشور اقدام عاجلی انجام دهد.

پیرهادی با اشاره به اقدامات شهرداری در این زمینه گفت: شهرداری تهران تاکنون ۱۶۴ دستگاه موتورسیکلت به شرکت پست داده و رئیس کل دادگستری استان تهران نیز چند ماه پیش اعلام کرد که شهرداری پرونده‌ای در اجرای قانون هوای پاک نداشته و این ارزشمند است. تلاش شهرداری در واردات اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی نیز قابل تقدیر است و به گفته رئیس کل دادگستری، شهرداری از دستگاه‌های موفق در این زمینه است.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با تأکید بر لزوم ورود جدی‌تر پلیس راهنمایی و رانندگی به این موضوع، گفت: این معضل روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و ممکن است به جایی برسد که غیرقابل اصلاح باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار