آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۰۳۰
در گفت‌و‌گو با دانشجو

مخبر: خاطره نویسی شخصیت‌های سیاسی شیوه موثری برای انتقال تجربیات تاریخی است / ۷۰ درصد خاطرات هیچ محدودیت زمانی خاصی برای انتشار ندارند

مشاور رهبر انقلاب گفت: ثبت خاطرات موجب می‌شود مسیر‌های موفق دوباره پیموده شوند و از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود.

محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در حاشیه بازدید از سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به اهمیت خاطره‌نویسی در حوزه سیاست و دیپلماسی گفت: خاطره‌نویسی دیپلمات‌ها و شخصیت‌های سیاسی یکی از شیوه‌های مؤثر برای حفظ تجربیات تاریخی و انتقال دانش به نسل‌های آینده محسوب می‌شود. در سطح جهانی، این روند بسیار مورد توجه قرار گرفته، اما در ایران هنوز آن‌چنان که باید، جا نیفتاده است.

وی ادامه داد: ثبت خاطرات موجب می‌شود مسیر‌های موفق دوباره پیموده شوند و از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود. در ایران نیز این روند کم‌کم در حال شکل‌گیری است، هرچند معمولاً مدیران و سیاستمداران ایرانی تحربه‌نگاری‌هایی دارند ولی تعداد کمی چاپ شده‌اند.

مشاور رهبر انقلاب به چالش معذوریت‌های اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی در خاطره‌نویسی، معذوریت‌های اطلاعاتی است. برخی اطلاعات نیازمند گذر زمان هستند تا بتوان آنها را منتشر کرد، اما بخش عمده‌ای از خاطرات (حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد) هیچ محدودیت زمانی خاصی برای انتشار ندارند و می‌توانند در زمان مناسب منتشر شوند.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، توجه بیشتر به خاطره‌نویسی سیاسی نه‌تنها می‌تواند به درک بهتر تحولات تاریخی و سیاسی کمک کند، بلکه امکان بهره‌گیری از تجربیات گذشته را برای تصمیم‌گیری‌های آینده فراهم خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار