
راهآهن رشت–آستارا نماد همکاری راهبردی ایران و روسیه است

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، در ارتباط تلفنی با مراسم تحویل اراضی و آغاز مطالعات زمینشناسی پروژه راهآهن رشت_ آستارا که با حضور معاون خود، هوشنگ بازوند، در صومعهسرا برگزار شد، اظهار کرد: امروز، روز بزرگی برای راهآهن ایران است.
وی امروز را نقطه عطفی در اجرای پروژه راهآهن رشت_ آستارا دانست و افزود: تحویل بیش از ۳۳ کیلومتر از اراضی مسیر این پروژه به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل، ثمره تلاشهای بیوقفه دولت و حمایتهای مستمر مجلس شورای اسلامی است.
وزیر راه با اشاره به تعاملات بینالمللی اخیر، اظهار کرد: ما نقشه راه جدیدی را با کشور روسیه امضا کردهایم و الحاقیه آن نیز نهایی شده است. این تفاهمنامهها، نهتنها سرعت ساخت راهآهن را افزایش میدهد بلکه نمایانگر آغاز یک همکاری راهبردی در سطح منطقهای است.
به گفته صادق، همزمان با تملک اراضی، شرکت مجری پروژه مطالعات فنی و زمینشناسی را نیز آغاز کرده که این موضوع نویدبخش سرعتگرفتن عملیات اجرایی در ماههای پیشرو است. برنامه ما این است که پروژه را تا پایان سال جاری شمسی، در بخشهای مهمی به پیشرفت قابل توجهی برسانیم.
وی با تأکید بر اهمیت بینالمللی این مسیر ریلی خاطرنشان کرد: پروژه راهآهن رشت_ آستارا، بخش کلیدی از کریدور بینالمللی شمال_ جنوب است که نقش مؤثری در تسهیل تجارت بین آسیا و اروپا ایفا خواهد کرد. این مسیر، یکی از قدیمیترین تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دیپلماسی فعال دولت گفت: رئیسجمهور کشورمان نیز گفتوگوهای سهجانبهای با روسای جمهور روسیه و آذربایجان داشته تا بتوانیم موانع اجرایی را سریعتر برطرف کنیم و نقش کشورهای همسایه، بهویژه آذربایجان، در تکمیل این مسیر پررنگتر شود.
وی همچنین بیان کرد که با تکمیل این پروژه، نهتنها اتصال ریلی به بندر آستارا و دریای خزر برقرار میشود، بلکه ایران به شاهراه ترانزیتی منطقه تبدیل خواهد شد. ما با عزمی راسخ در حال تحقق این هدف هستیم.