مختومقلی طلایهدار محبت ترکمنها به اهل بیت بود

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدعباس صالحی، در مراسم دویست و نود و دومین سالروز تولد مختومقلی فراغی در مراوهتپه گلستان اظهارکرد: اشعار مختومقلی فراغی سرشار از حکمت، عرفان و توجه به مسائل اجتماعی بود؛ مختومقلی شاعری برای و شعرش چون ضربالمثل در حافظه تاریخی مردم جاری است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مختومقلی فراغی منادی وحدت بود و بر این باور بود که وحدت، مرکز تجمع نعمتهای الهی است.
وی مختومقلی را شاعری حقیقتجو و عدالتخواه توصیف کرد و گفت: وی هرگز زبانش را به قدرتمداران نسپرد و آنچه را حق میدانست، بیپروا بیان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مختومقلی فراغی، شاعری اخلاقمدار مانند سعدی بود که شعرش سرشار از حکمت و اخلاق است.
وی با اشاره به علاقهمندی مردم ترکمن از ایران گرفته تا ترکمنستان و افغانستان و دیگر کشورها به محتومقلی فراغی و اشعار او بیان کرد: قوم شریف و نجیب ترکمن احساس میکند مختومقلی فراغی موجب شده که زبان و فرهنگ ترکمن محفو ظ بماند.
گفتنی است؛مختومقلی فراغی شاعر و عارف ایرانی ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آقتوقای» مراوهتپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولتمحمد آزادی» به خاک سپرده شد.