آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۱۲۳
نماز جمعه در جاکارتا؛

قالیباف: نگذاریم نظام استکبار جهانی به نسل‌کشی در فلسطین ادامه دهد

همزمان با برگزاری اجلاس مجالس کشور‌های اسلامی در جاکارتا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران با هماهنگی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، در مراسم نماز جمعه مسجد بزرگ استقلال حضور یافت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همزمان با برگزاری اجلاس مجالس کشور‌های اسلامی در جاکارتا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران با هماهنگی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، در مراسم نماز جمعه مسجد بزرگ استقلال حضور یافت.

قالیباف هدف از سفر خود را حضور در اجلاس بین‌المللی مجالس کشور‌های اسلامی و تعمیق روابط برادرانه میان ملت‌های مسلمان دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت اسفبار مردم مظلوم غزه، تأکید کرد: امروز که ما در امنیت و آرامش در این مسجد گرد آمده‌ایم، برادران و خواهران ما در غزه، در خانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و اردوگاه‌ها، هر لحظه با نگرانی به آسمان می‌نگرند، چراکه هر آن ممکن است جنگنده‌های رژیم صهیونیستی، بار دیگر سایه‌ی وحشت و مرگ را بر سر آنان بگسترند.

وی ضمن اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه کودکان، زنان، بیماران و گرسنگان فلسطینی، افزود: این ملت مظلوم حتی از دسترسی به دارو، غذا و آب آشامیدنی محروم شده‌اند و جهان اسلام نباید در قبال این فاجعه بی‌تفاوت باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران با اتکاء به این دو اصل شکل گرفت و در برابر همه فشار‌های جهانی ایستاد، افزود: امام خمینی رژیم صهیونیستی را از آغاز "غده سرطانی" خواندند و امروز ندای او را نه تنها مسلمانان، بلکه تمامی آزادی‌خواهان جهان تکرار می‌کنند. ملت ما نیز با الهام از همین آموزه‌ها، همواره در کنار مظلومان فلسطینی ایستاده و خواهند ایستاد.

قالیباف تأکید کرد: امروز وظیفه‌ی اسلامی ماست که با اتحاد و همبستگی، نگذاریم نظام استکباری جهانی به نسل‌کشی در فلسطین ادامه دهد. باید در کنار یکدیگر ایستاده و ندای مظلومان را به گوش جهانیان برسانیم.

نشست اندیشمندان اندونزیایی با قالیباف؛ همکاری علمی و نخبگانی ایران و اندونزی گسترش یابد

نشست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از علما، اندیشمندان و روشنفکران برجسته اندونزیایی، به ابتکار و میزبانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در هتل مولیا جاکارتا برگزار شد.

این دیدار در چارچوب توسعه تعاملات فرهنگی، دینی و نخبگانی میان دو کشور مسلمان ایران و اندونزی شکل گرفت و با حضور شخصیت‌هایی از نهاد‌های معتبر علمی، دینی، دانشگاهی و مدنی اندونزی به محفلی غنی از گفت‌و‌گو و تبادل نظر در موضوعات مهم جهان اسلام و روابط دوجانبه تبدیل شد.

محمد بروجردی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در سخنانی، بر اهمیت گسترش پیوند‌های فکری و فرهنگی میان نخبگان ایران و اندونزی تأکید کرد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در این مراسم، به تحلیل مسائل جهان اسلام، ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران و نقش جوانان در مسیر تحولات جهانی پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت همبستگی مسلمانان، اندونزی را نمونه‌ای موفق از کشوری متکثر با وحدت فرهنگی و دینی دانست و گفت: جوانان نخبه و متعهد این کشور در کنار هم، با عقلانیت، معنویت و عدالت‌محوری، مسیر مبارزه با استکبار را انتخاب کرده‌اند و این افتخاری برای امت اسلامی است.

وی با اشاره به ضرورت تقویت سه عنصر اخلاص، محبت و گذشت در روابط انسانی، تصریح کرد: اگر وحدت و انجام وظایف دینی برایمان مهم است، هرگز نباید از این سه اصل فاصله بگیریم.

قالیباف مبارزه جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و رژیم صهیونیستی را مبارزه‌ای مقدس و برخاسته از تعالیم قرآنی دانست و افزود: این موضوع، صرفاً سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه موضوعی است در پیوند با حقیقت و باطل.

وی از کشور‌های اسلامی که در شرایط محاصره مردم فلسطین به تأمین خوراک و سوخت برای صهیونیست‌ها می‌پردازند، انتقاد کرد و گفت: در حالی‌که راه آب و غذا بر فلسطینیان بسته شده، برخی کشور‌های اسلامی با عملکرد خود دشمن را تقویت می‌کنند.

انوار عباس مسؤول بخش توانمندسازی جامعه و محیط زیست سازمان محمدیه، عارف ساتریا، رئیس انجمن روشنفکران مسلمان اندونزی (ICMI) و رئیس دانشگاه کشاورزی بوگور، عقیل منور وزیر سابق امور دینی، دکتر سودارنوتو عبدالحکیم مشاور رییس جمهور و مسؤول روابط بین‌الملل مجلس علمای اندونزی، امام دارقطنی معاون شورای مساجد اندونزی، امانی لوبیس مسؤول امور زنان و خانواده مجلس علمای اندونزی، دکتر حسین شهاب رئیس شورای اهل بیت اندونزی، فرقان، دبیرکل شبکه فلسطین آزاد و مولاورمن هاناسه قائم‌مقام امام مسجد استقلال و رئیس منطقه‌ای سازمان نهضت العلما از دیگر سخنرانان این نشست بودند.

سخنرانان ضمن قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم فلسطین، به بررسی مسائل جهان اسلام از جمله ضرورت تقویت وحدت میان مسلمانان، مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی و یافتن راهکار‌هایی برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی ظالمانه و سلطه‌طلبی قدرت‌های غربی پرداختند. همچنین بر نقش دین، عقلانیت و اخلاق در توسعه پایدار کشور‌های اسلامی تأکید شد.

در بخش دیگری از این نشست، عارف ساتریا، رئیس ICMI، با اشاره به تحولات حوزه هوش مصنوعی و سلطه آمریکا و چین بر این حوزه راهبردی، پیشنهاد داد که ایران و اندونزی با توجه به ظرفیت‌های بومی خود، به‌عنوان یک محور جدید برای دنیای اسلام در حوزه فناوری و توسعه پایدار ایفای نقش کنند.

وی با استناد به توانمندی‌های فنی و دانشگاهی ایران و ظرفیت‌های انسانی اندونزی، خواستار شکل‌گیری هم‌اندیشی‌های علمی مستمر بین دو کشور شد.

عارف ساتریا همچنین از نقش ایران در دفاع از فلسطین تقدیر کرد و آن را الگویی برای سایر کشور‌های مسلمان دانست.

محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی اظهار داشت: این نشست، نمادی از هم‌افزایی فرهنگی و دینی میان دو کشور مسلمان و نشانگر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری‌های راهبردی و نخبگانی با اندونزی در راستای تقویت وحدت امت اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار