
استفاده از «هوش مصنوعی» برای هدایت و کنترل ریزپرندهها

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار محمدرضا حسنی آهنگر، این خبر را داد و گفت: «امسال قرار است دستاوردهای دیگری هم با بهرهگیری از هوش مصنوعی رونمایی شوند»؛ با این حال او زمان دقیق رونماییها را مشخص نکرده است.
رئیس دانشگاه جامع امام حسین همچنین گفته برای اجرای سند هوش مصنوعی سپاه، آزمایشگاهها تجهیز شدهاند و الگوریتمها و سکوهایی (پلتفرم ها) به کار گرفته میشوند که از آنها در تشخیص صوت، تصویر و پردازش تصویر استفاده خواهد شد.
سردار حسنی آهنگر گفت: پهپادهایی که از «هوش ازدحامی» برای هدایت ریزپرندهها به کار گرفته میشوند، فقط کاربرد نظامی ندارند و «علاوه بر مدیریت صحنه جنگ، برای مدیریت بحران و آتش نشانی هم از آنها استفاده میشود.»
هوش ازدحامی یا هوش گروهی (Swarm intelligence) از مفاهیمی است که در حوزه دانش هوش مصنوعی تعریف شده است. این مفهوم از طبیعت و رفتار حیوانات الهام گرفته شده و «تلاش مشترک یک گروه است که در کنار همدیگر، یک کار را تکمیل میکنند.»
از نمونههای مشهور معرفی هوش ازدحامی، کلونی مورچهها و حرکتِ گروهیِ پرندگان است که وظیفه یک مجموعه، میان هر کدام از اجزای آن توزیع و پخش شده؛ با توسعه دانش هوش مصنوعی، مفهوم هوش ازدحامی برای افزایش کارامدی در صنایع هم به کار گرفته میشود.
سپاه پاسداران بهمن پارسال از یک «سند جامع هوش مصنوعی» در نخستین همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده رونمایی کرده بود.
فرمانده کل سپاه در این همایش گفته بود «سند هوش مصنوعی حرکتهای این نیروی نظامی را برای توسعه دانش هوش مصنوعی و فناوری جهت دار میکند.»
با این حال رئیس دانشگاه امام حسین گفته تولید محصولات آنها لزوما به سپاه پاسداران ارائه نمیشود.
سردار محمدرضا حسنی آهنگر گفته «ستادکل نیروهای مسلح پشتیبان طرحهایی است که تعریف میشود و در همه نیروهای مسلح از آنها میتوان استفاده کرد.»
او این را هم گفته که محصولاتشان در وزارت دفاع تولید میشوند و سازمانهای دیگر از جمله مدیریت بحران هم بهره بردار آنها هستند.