
لزوم توجه ویژه به رسانههای رسمی/کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی در سطح ملی معرفی شود

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه امروز (۳۰ اردیبهشت) در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: جغرافیای استان کرمانشاه همواره تاریخساز بوده و بار دیگر در دوران دفاع مقدس، افتخاری ماندگار آفرید. امروز نیز بر اساس سند چشمانداز ۲۰ ساله که در چارچوب آمایش سرزمین تدوین شده، بر احیای جایگاه تاریخی و تمدنی کرمانشاه در قالبی مدرن تأکید شده است؛ جایگاهی که باید با تکیه بر ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، فرهنگی و هنری استان محقق شود.
وی افزود: طبق این سند، کرمانشاه باید به مرکز و میزبان اصلی تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غرب کشور تبدیل شود. امید است با همراهی دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر، این مهم محقق شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: نکته بسیار مهم این است که استان کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ انتخاب شده که این یک فرصت مغتنم برای معرفی فرهنگ و هنر اصیل کرمانشاه به جهانیان است. امیدواریم این عنوان در سطح ملی نیز برجسته شود.
وی با بیان اینکه فرصت برای طرح همه مسائل محدود است، تصریح کرد: در همین راستا چند درخواست مشخص از وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دارم؛ نخست اینکه در استان کرمانشاه اعلام کردهایم که از تمامی رویدادهای فرهنگی و هنری حمایت میکنیم، اما انتظار داریم رویدادهایی که اثربخش و تأثیرگذار هستند، مورد حمایت جدی قرار گیرند. خواهشمندم یک رویداد ملی در شأن استان برگزار شود که بیتردید از سوی مدیریت استان حمایت کامل خواهد شد.
حبیبی در ادامه به موضوع اقتصاد هنر پرداخت و بیان کرد: تقاضا داریم در حوزه اقتصاد هنر، دستوراتی ویژه صادر شود. هنرمندان ما برای تداوم مسیر خلاقیت و تولید، نیازمند زیرساختهای اقتصادی و حمایتهای پایدار هستند. اگر میخواهیم هنر زنده بماند، باید اقتصاد آن را جدی بگیریم.
وی همچنین به موضوع سینما در استان اشاره کرد و گفت: در زمینه زیرساختهای سینمایی، استان کرمانشاه آمادگی کامل دارد. انتظار داریم سازمان سینمایی کشور با نگاه ویژه به استان بنگرد و هیأتی را جهت بررسی و توسعه زیرساختهای سینمایی در مرکز استان و شهرستانها اعزام کند.
استاندار کرمانشاه افزود: در بحث گردشگری مذهبی نیز در دیداری که با رئیس سازمان حج و زیارت داشتیم، درخواست کردیم بخشی از سهمیه کاروانهای زیارتی به کرمانشاه اختصاص یابد. این امر میتواند موجب رونق فرهنگی و اقتصادی در سطح استان شود.
در پایان، حبیبی به وضعیت رسانههای استان نیز پرداخت و تأکید کرد: نشریات و خبرگزاریهای استان، بیشترین آسیب را از نحوه فعلی توزیع آگهیها دیدهاند. درخواست ما این است که انتشار آگهیها در یک مرحله الزاماً از طریق نشریات انجام شود. اگر این اختیار به استان واگذار شود، ما این کار را اجرایی خواهیم کرد. البته تحقق کامل این موضوع نیازمند تصمیمی ملی و نگاه ویژه وزیر محترم به رسانههای محلی است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به برنامهریزی در این حوزهها، استان کرمانشاه با آمادگی کامل در خدمت خواهد بود تا به عنوان پایلوت اجرای این پیشنهادات در کشور انتخاب شود.