آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۷۵۷

سازمان تأمین اجتماعی به دنبال دسترسی به داده‌های مالیاتی

رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران با هشدار نسبت به شتاب‌زدگی تأمین اجتماعی در اتصال به سامانه‌های مالیاتی، تأکید کرد: سامانه‌ها باید تسهیل‌گر باشند نه اینکه مسیر تولید را قفل کنند.
سازمان تأمین اجتماعی به دنبال دسترسی به داده‌های مالیاتی

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود تولائی، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران، در خصوص مشکلات بخش تولید در حوزه تأمین اجتماعی، اظهار کرد: در حوزه مالیات و تأمین اجتماعی در سال‌های گذشته اتفاقات خوبی رقم خورده، خصوصاً در حوزه مالیاتی؛ سامانه‌ها یکپارچه شده‌اند، سامانه جامع به‌درستی کار می‌کند، سامانه مودیان در حال فعالیت است و اطلاعات و دیتا‌های بسیار خوبی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد. اکنون نیز سازمان تأمین اجتماعی به دنبال آن است که به برخی از سامانه‌های سازمان امور مالیاتی دسترسی پیدا کند و از آنها بهره‌مند شود.

وی افزود: البته نگرانی‌هایی وجود دارد که مبادا همان اتفاقی که در سازمان امور مالیاتی به‌دلیل عجله و شتاب‌زدگی افتاد و باعث شد سامانه‌ها به‌روز و کارآمد عمل نکنند و حتی خود سازمان را هم با مشکلاتی مواجه کند، اینجا نیز تکرار شود.

تولائی ادامه داد: لذا ما پیگیر آن هستیم که کار به‌درستی و با دقت پیش رود تا نه سازمان تأمین اجتماعی، نه سازمان امور مالیاتی و نه فعالان اقتصادی آسیبی نبینند. امیدواریم با همکاری، هم‌فکری و هم‌افزایی، بتوانیم این رویکرد درست را دنبال کنیم.

تصور پنهان‌کاری در پرداخت دستمزد‌ها نادرست است

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی با تصوری وارد شده که ممکن است در حوزه دستمزدها، بخشی از اطلاعات به صورت پنهان وجود داشته باشد و این مبالغ خارج از دسترسش باشد؛ لذا تلاش دارد زودتر به این اطلاعات دست یابد تا بتواند مبالغ مورد نظر را دریافت کند. اما باور ما این است که تمام دستمزد‌هایی که فعالان اقتصادی پرداخت می‌کنند، در سامانه‌های سازمان امور مالیاتی درج می‌شود و این اطلاعات در دسترس سازمان تأمین اجتماعی هم قرار می‌گیرد. بنابراین، از نظر ما دوگانگی در اطلاعات وجود ندارد؛ نه اینکه یکی را بدهند و دیگری را نه.

وی تصریح کرد: البته ما از تلاش‌ها در راستای سیستمی کردن فرآیند‌ها استقبال می‌کنیم، اما متأسفیم که گاهی از این سیستم‌ها سو استفاده می‌شود؛ به عنوان مثال، در مواردی که قانون اختیار داده است به کارگاهی که دچار بحران و مشکل شده، می‌تواند حق بیمه را نپردازد ولی جریمه‌اش را کارفرما باید بدهد، در عین حال خدمات کارگر نباید قطع شود و او از حقوق خود محروم نشود.

رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران اضافه کرد:، اما متأسفانه سامانه‌ای طراحی کرده‌اند که به‌صورت خودکار در هنگام ارسال لیست، قفل می‌شود و خدمات کارگران را متوقف می‌کند. این عمل خلاف قانون است.

تولائی گفت: امیدواریم که سامانه‌ها تسهیل‌گر باشند نه اینکه به‌عنوان قفل‌کننده مسیر فعالیت‌ها عمل کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار