آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۵۸۶

مراسم اختتامیه بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری آموزشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

مراسم اختتامیه بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری آموزشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام شریفانی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری آموزشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر سیدعبدالله میرغیاثی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و دکتر علیرضا زارع‌شهرآبادی مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، در مجتمع اقامتی فرهیختگان سی‌سرا مازندران برگزار شد.

حجت الاسلام شریفانی در این مراسم با تاکید بر نقش قرآن در اصلاح فرد و جامعه، گفت: همه ما که اینجا جمع شده‌ایم، نماز می‌خوانیم و هر روز سوره حمد را تلاوت می‌کنیم. اما باید کمی هم در "صراط مستقیم" کار کنیم تا راه را بهتر بشناسیم و از بیراهه نرویم و برای شناخت هر راهی، شناخت آسیب‌های آن راه هم ضروری است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه قرآن با سوره حمد آغاز و با دو استعاذه (سوره‌های فلق و ناس) پایان می‌یابد، خاطرنشان کرد: این ساختار پیامی عمیق دارد؛ یعنی شناخت خطر‌ها و آسیب‌ها حتی از شناخت خود مسیر هم مهم‌تر است. اگر راه را بشناسیم ولی آسیب‌ها را نشناسیم، قطعا زمین خواهیم خورد.

وی در تبیین چهار آسیب مطرح‌شده در سوره فلق اظهار کرد: (مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ) یعنی باید احتمال دهیم که حتی نزدیک‌ترین افراد به ما، می‌توانند منشأ آسیب باشند؛ قرآن می‌فرماید: «إن من أزواجکم و أولادکم عدوٌّ لکم»، گاهی همین‌ها انسان را گرفتار می‌کنند؛ در (وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ) اشاره به فتنه‌های مقطعی در جامعه است؛ در زندگی شخصی، علمی و فرهنگی، که باید از شر آنها به خدا پناه برد.

حجت‌الاسلام شریفانی با تاکید بر نقش شیطان در ایجاد اختلاف، اظهار کرد: «(وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ) یعنی باید از شر دمندگان در گره‌ها، از دشمنی‌هایی که اختلاف ایجاد می‌کنند، به خدا پناه برد، زیرا اتحاد خلق خدا را شیطان با اختلاف از بین می‌برد؛ همانگونه که پایان سوره نیز (وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ) آمده است؛ حسادت، خطری است که دائم انسان را تهدید می‌کند، برخلاف دروغ که مقطعی است؛ حسادت لحظه‌ای است و هر آن ممکن است در ما ایجاد شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، ادامه داد: سوره فلق چهار "مِنْ شَرِّ" دارد، اما سوره ناس سه استعاذه دارد و تنها یک شرّ را معرفی می‌کند، آن هم وسواس خنّاس است؛ دشمنی که در درون خود ماست؛ این دشمن از بیرون نیست، بلکه در جان ماست که حضرت علی (ع) در این‌باره فرمود: "أعدى عدوّک نفسک التی بین جنبیک".

وی با تأکید بر اینکه، بزرگ‌ترین دشمن انسان، نفس خود اوست، گفت: اگر این مسابقات تنها یک اثر داشته باشد، باید این باشد که ما با قرآن انس گرفته‌ایم پس بیشتر مراقب خودمان باشیم، زیرا مشکل، درون ماست در حالی که آن چهار دشمن بیرونی بوده، اما یک دشمن در جان ماست که از همه خطرناک‌تر است.

حجت‌الاسلام شریفانی با اشاره به راهکار قرآنی پناه بردن به پروردگار، افزود: در سوره ناس آمده است: "قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ"، یعنی برای رهایی از خطرات درونی، باید به تربیت الهی پناه ببریم در این رابطه ما نیازمند راه‌اندازی کلاس‌های تربیت اخلاقی در دانشگاه‌ها هستیم و هر دانشگاه باید در این زمینه گام بردارد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، در پایان تصریح کرد: باید مهارت بندگی را در دانشگاه‌ها آموزش دهیم، چون عبادت، اخلاق و مهارت، سه‌ضلع نجات ما از آسیب‌ها است و در این راستا باید نمازخانه‌ها را فعال و فضای دانشگاه را با عبادت مأنوس کنیم، چون تنها در این صورت، قرآن در زندگی ما جاری خواهد شد.

همچنین دکتر میرغیاثی در این مراسم، گفت: وقتی انسان دگرگون شود، جهان نیز دگرگون خواهد شد؛ زیرا این جهان، نه صرفاً پدیده‌ای مادی، بلکه جلوه‌ای از حقیقت الهی است؛ جهانی که اگر در آینه‌ی جان انسان‌های حکیم و بیدار بازتاب یابد، صورت حقیقی‌اش را نشان خواهد داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، اضافه کرد: انسان، اگر به حکمت راه یابد و عقل خویش را فعلیت بخشد، خود به جهانی تبدیل می‌شود؛ جهانی که در گوشه‌ای نشسته، اما در درونش آسمان‌ها و زمین طنین‌انداز است.

وی افزود: علامه طباطبایی (ره)، مفسر بزرگ قرآن فرموده که من در شگفتم که زمین چگونه انسان با این عظمت را بر روی خود تحمل می‌کند.

دکتر میرغیاثی در ادامه با اشاره به دانش بالای علمی علامه طباطبایی (ره) در حوزه تفسیر قرآن کریم، گفت: علامه، این مرد بزرگ، صاحب تفسیر المیزان، معتقد است که قرآن حکمت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، در تفسیر بار معنایی لغت «حکمت» از دیدگاه علامه طباطبایی، اظهار کرد: حکمت قرآن از دیدگاه ایشان، همان حکمت از روی قدرت، قوام و محکم‌بودن به طریقه اولی است.

وی ادامه داد: هدایت کردن قرآن نیز هدایت محکمی است؛ همان‌گونه که در آیه شریفه آمده است: "إِنَّ هَٰذَا ٱلْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ"؛ همانا این قرآن، محکم‌ترین راه هدایت بشر است.

دکتر میرغیاثی با اشاره به تعبیر آیت‌الله حسن‌زاده آملی درباره عمل به قرآن گفت: ان‌شاءالله به تعبیر این عالم بزرگ، همه ما فقط، قرآن به بغل نباشیم، بلکه قرآن به عمل باشیم و در کنار همنشینی با قرآن، به دستورات نیز آن عمل کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، در خاتمه با گرامیداشت یاد و خاطره رئیس‌جمهور شهید و همراهانش آرزو کرد: ان‌شاءالله خداوند ما را با شهدای عزیز و شهدا را با امام حسین (ع) مشهور گرداند.

گفتنی است که آیین اختتامیه این دور از مسابقات قرآن و عترت از روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه تا ۱ خردادماه ۱۴۰۴ در مجتمع رفاهی فرهیختگان سی‌سرای شهرستان چالوس برگزار شد.

در انتهای مراسم از برگزیدگان تقدیر شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار