
بازیگر فیلم اسفند: سینمای ایران یک فیلم به شهید هاشمی بدهکار بود

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بازیگر فیلم اسفند درباره چگونگی انتخاب خود برای ایفای نقش شهید علی هاشمی گفت: «من نزدیک به ۲۰ سال است به عنوان دستیار کارگردان فعالیت میکنم و در پروژههای مختلف حضور داشتهام، اما نقش اول یک فیلم جدی تجربه جدیدی برای من بود. دانش اقباشاوی که پیش از این در پروژههای زیادی با او همکاری داشتم، به من پیشنهاد داد تا در فیلمی درباره شهید علی هاشمی بازی کنم. ابتدا قرار بود برای این نقش یک ستاره سینمایی انتخاب شود، اما پس از مشورت با تهیهکنندگان و با توجه به ویژگیهای خاص این نقش، تصمیم گرفته شد که من برای این نقش انتخاب شوم.»
او که برای «اسفند» نامزد دریافت سیمرغ از جشنواره چهل و سوم فجر شد، بیان کرد: «فیلم قرار بود شخصیت علی هاشمی را در یک مقطع خاص از زندگیاش به تصویر بکشد. برای همین، علاوه بر تحقیقات کارگردان، به منابع مختلفی مثل صداها و ویدیوهایی که از ایشان باقی مانده بود، رجوع کردم تا بیشتر به عمق شخصیت او پی ببرم.»
مسعودی یکی از بزرگترین چالشهای خود در این فیلم را انتقال ویژگیهای شخصیتی علی هاشمی دانست و گفت: «یکی از دغدغههای اصلی برای من این بود که علی هاشمی باید فردی آرام و با اقتدار به نمایش در میآمد. چون هم فرمانده بود و هم فردی بود که به جزئیات اهمیت میداد و بنابراین باید آرامش را در نگاه و کلام خود میساختم. این آرامش باید در تعاملات من با دیگر شخصیتها و در رفتارهای کوچک و بزرگ این شخصیت منتقل میشد.»
او ادامه داد: «تصمیم گرفتیم بیشتر بر روی نگاهها تمرکز کنیم، چون شهید علی هاشمی کمتر حرف میزد و بیشتر با عمل خود شناخته میشد. در بسیاری از سکانسها به ویژه در تعاملات با دیگر شخصیتها، نگاهها بیشتر از کلمات حرف میزدند و این موضوع مورد توجه بسیاری از مخاطبان چه اهل فن و چه عام قرار گرفت به طوری که میگفتند سکانسهایی که دیالوگی وجود نداشت نگاه کافی بود تا با موسیقی و زاویه قاب دوربین کنار هم قرار گیرد و مخاطب متوجه شود درون علی هاشمی چه میگذرد.»
مسعودی درباره سکانس عاطفی شهید هاشمی و مادرش اظهار داشت: «در این فیلم مادر علی هاشمی شخصیت محوری دارد که علی هاشمی میتواند با او ارتباط بسیار ویژهای برقرار کند. در حالی که در این فیلم خبری از زن و همسر ایشان نیست؛ مادر تنها کسی است که میتواند به طور خاص با او صحبت و درد و دل کند. قرارگاه سری نصرت آنقدر مخفی بود که علی هاشمی درباره آن حتی با مادر خود نمیتوانست صحبت کند، اما مادر تنها کسی است که میتوانست از حال درونی او آگاه شود.»
مسعودی درباره اکران عمومی «اسفند» گفت: «فیلم در جشنواره با استقبال خوبی مواجه شد و بسیاری از منتقدان و همکاران سینماییام از فیلم و بازیهای آن تمجید کردند. فیلمهایی که داستانهای عمیق و انسانی دارند، نیاز به تبلیغات مناسب دارند تا بیشتر به مردم معرفی شوند. این فیلم به دلیل روایت انسانیاش با وجود نداشتن ستاره، توانست مخاطبهای بسیاری را در ایام جشنواره به سمت خود جذب کند و این احتمال وجود دارد در صورت تبلیغات و معرفی درست در ایام اکران عمومی نیز این اتفاق رخ دهد.»
مسعودی در پایان گفت: «نباید فراموش کرد سینمای ایران یک فیلم به یک سردار عرب بدهکار بود و این فیلم فرصتی است تا مردم با هوش و ذکاوت این شهید آشنا شوند و از او و توانمندیهایش درس بگیرند.»
«اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرحریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر میکشد. رضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعید آلبوعبادی، خیام وقار کاشانی، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، محمد عسگری، یاسین مسعودی، محمدرضا عقدائی یزدی و ... در این فیلم سینمایی بازی کردهاند.