آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۱۰۸

آموزش مهارت‌محور رمز توسعه و اشتغال جوانان

رئیس دانشگاه ملی مهارت در ششمین جشنواره رویش این دانشگاه گفت: با تکیه بر آموزش‌های مهارتی، اعتماد به نفس و خودباوری در دانشجویان تقویت شده و بیش از ۶۲ درصد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه ملی مهارت جذب بازار کار می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، غلامرضا زمانی رئیس دانشگاه ملی مهارت صبح امروز در ششمین جشنواره رویش دانشگاه ملی مهارت که در سالن اجتماعات آموزشکده دختران ۱۷ شهریور برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و به‌ویژه شهدای جنگ تحمیلی، به اهمیت مهارت‌آموزی در کشور اشاره کرد.

وی با بیان اینکه عملیات بیت‌المقدس در سال ۱۳۶۱ یکی از ماندگارترین حماسه‌های ملت ایران بود و به آزادی خرمشهر انجامید، گفت: این حماسه‌ها به ما آموختند که گره‌های کور را می‌توان با دستان توانمند جوانان باز کرد.

زمانی افزود: دانشگاه ملی مهارت به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی آموزش رایگان کشور وظیفه تربیت بیش از ۱۹۰ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی را بر عهده دارد. این دانشگاه تأکید ویژه‌ای بر مهارت‌های مورد نیاز بازار کار دارد و ۷۰ درصد آموزش‌های آن به صورت عملی برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه ملی مهارت خاطرنشان کرد: فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، به دلیل آموزش‌های مهارتی و ارتباط نزدیک با بازار کار، با نرخ اشتغال‌پذیری بالای ۶۲ درصد وارد بازار می‌شوند.  

وی افزود: این در حالی است که ۷۰ درصد نیروی کار کشور فاقد مهارت‌های رسمی هستند و همین امر باعث بروز چالش در جذب نیرو توسط صنایع می‌شود.

زمانی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد دانش‌آموزان کشور در هنرستان‌ها تحصیل خواهند کرد افزود: وظیفه ما در دانشگاه ملی مهارت، متناسب‌سازی رشته‌های تحصیلی با نیازهای واقعی بازار کار است.

وی تأکید کرد: آموزش‌های مهارتی، کوتاه‌ترین مسیر برای اشتغال‌زایی است و باید همواره به‌عنوان یکی از شاخص‌های اصلی توسعه یافتگی مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی گفت: دانشگاه ملی مهارت باید آماده باشد تا متناسب با مشاغل جدید، رشته‌های تحصیلی خود را بازنگری، اصلاح و یا حذف کند تا نیازهای بازار کار به بهترین شکل پاسخ داده شود.

رئیس دانشگاه ملی مهارت در ادامه سخنان خود در جشنواره دانشگاهی، بر اهمیت آموزش‌های غیرمستقیم و فعالیت‌های فرهنگی در محیط دانشگاه تاکید کرد و گفت: این فعالیت‌ها نقشی اساسی در تقویت مهارت‌های نرم، ایجاد انگیزه و روحیه خودباوری در دانشجویان دارند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مهارت‌های نرم مانند فن بیان و کار گروهی در کلاس‌های درسی به‌طور مستقیم آموزش داده نمی‌شوند، افزود: اجرای برنامه‌های فرهنگی نظیر جشنواره‌ها نمایشگاه‌ها و برنامه‌های هنری علاوه بر ایجاد فضای نشاط و تفنن، اعتماد به نفس دانشجویان را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد و به تقویت مهارت‌های ارتباطی آنان کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه ملی مهارت اظهار کرد: اثرات غیرمستقیم فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه به حدی گسترده است که می‌توان گفت حدود ۵۰ درصد از دستاوردهای دانشجویان در دانشگاه، نتیجه همین فعالیت‌هاست. این دستاوردها، نه تنها در طول تحصیل بلکه پس از فارغ‌التحصیلی نیز در مسیر اشتغال و حضور موثر در بازار کار نمود پیدا می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به استقبال گسترده از جشنواره‌های دانشگاهی و نقش آن‌ها در ایجاد انگیزه و نشاط در دانشجویان گفت: ما به‌عنوان مسئولین دانشگاه ملی مهارت، تلاش می‌کنیم در کنار آموزش‌های رسمی فعالیت‌های فرهنگی و هنری را نیز به‌طور هدفمند و معنادار توسعه دهیم و دانشجویان را به مشارکت بیشتر در این برنامه‌ها ترغیب کنیم. 

رئیس دانشگاه با تشکر از دست‌اندرکاران و داوران جشنواره و با تاکید بر تاثیرگذاری آموزش‌های فرهنگی و مهارتی در تربیت نسل آینده مدیران کشور، خاطرنشان کرد: دانشجویان امروز، مدیران فردا هستند و این فعالیت‌ها می‌تواند آن‌ها را برای اداره هرچه بهتر آینده کشور آماده کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار