آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۹۴۵

گسترش قرارگاه اجتماعی البرز با مشارکت بیش از ۱۵ هزار نفر

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز از فعالیت گسترده قرارگاه اجتماعی این استان با مشارکت ۶۰ دستگاه و بیش از ۲۵۰۰ نفر در ۶۷ محله هدف خبر داد و گفت: در گام دوم، ۳۰۰ محله دیگر نیز به این ساختار مردم‌محور افزوده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد جواد کاظمینی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز در هفتاد و ششمین جلسه قرارگاه اجتماعی استان البرزگفت: این قرارگاه با رویکردی مردم‌محور و مشارکت ۶۰ دستگاه و اداره کل استان فعالیت می‌کند.

وی افزود که بیش از ۲۵۰۰ نفر در قالب ۶۷ محله هدف به صورت سازمان‌یافته در این ساختار مشغول به کار هستند و در گام دوم، تعداد محلات تحت پوشش به ۳۶۷ محله افزایش خواهد یافت.

کاظمینی با اشاره به عضویت فعال بیش از ۱۵ هزار نفر از مجموعه‌های مردمی در این قرارگاه نقش بی‌واسطه مردم در پیگیری مسائل و مطالبات اجتماعی را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن برشمرد. 

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی البرز همچنین به چالش‌های جمعیتی و مهاجرت‌های گسترده اشاره کرد و گفت: حضور بیش از ۱۴۰ هزار مهاجر در سال و نزدیکی به پایتخت، باعث افزایش جمعیت حاشیه‌نشین استان شده که اهمیت قرارگاه اجتماعی را دوچندان کرده است.

وی افزود: بسیاری از محلات کم‌برخوردار به دلیل نزدیکی زندان‌ها یا مهاجرت‌های گسترده شکل گرفته‌اند.

کاظمینی عنوان کرد: این قرارگاه با الهام از سند گام دوم انقلاب و تأکیدات رهبر معظم انقلاب، بر اساس دغدغه‌های واقعی مردم و با هدف محرومیت‌زدایی و توانمندسازی محلات حاشیه‌نشین شکل گرفته است.

وی ادامه داد: از مهم‌ترین ویژگی‌های این ساختار می‌توان به مردم‌محور بودن، محله‌محور بودن، مسئله‌محور بودن، تمرکز بر محلات کم‌برخوردار و حذف بروکراسی اداری اشاره کرد.

وی همچنین به همکاری نهادهای حمایتی اشاره کرد و گفت: ۲۰ محله به ستاد اجرایی فرمان امام، ۱۳ محله به هلال احمر، دو محله به کمیته امداد، دو محله به اوقاف و ۱۰ محله به بهزیستی واگذار شده‌اند و ۲۰۰ مرکز نیکوکاری برای حمایت از محلات کم‌برخوردار ایجاد شده است.

کاظمینی درباره مشارکت مردم نیز گفت: شش کمیته تخصصی شامل مسکن، عمران، ورزش، آموزش، بهداشت و فرهنگ و اجتماعی، زمینه حضور فعال مردم در تصمیم‌گیری‌ها و پیگیری مسائل را فراهم کرده‌اند. وی این ساختار را الگویی ارزشمند در کشور برای توسعه اجتماعی معرفی کرد.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز به روند حل مسائل محلات اشاره کرد و گفت که جلسات دیدار مردمی با حضور استاندار هر پنجشنبه برگزار می‌شود و مقام عالی استان نیز به صورت دوره‌ای به محلات سرکشی دارد. 

کاظمینی همچنین به کاهش قابل توجه آسیب‌های اجتماعی در استان اشاره کرد و بیان کرد: استان البرز طی سال‌های اخیر کاهش ۲۳ درصدی سرقت، ۲۴ درصدی جرایم و همچنین کاهش نرخ طلاق و خودکشی را تجربه کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد:  در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲۰۲۱ پروژه به ارزش ۳۰۰۰ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده در محلات کم‌برخوردار استان اجرایی شده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار