آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۳۵۳

افزایش ۶۰ مگاواتی ظرفیت برق زنجان به شبکه سراسری

معاون اقتصادی استاندار زنجان گفت: تا پایان سال ۶۰ مگاوات برق به شبکه سراسری افزوده می‌شود و طی ۱.۵ سال آینده ۵۰۰ مگاوات دیگر نیز از نیروگاه‌های سلطانیه و خدابنده به آن متصل خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، نرگس مرادخانی روز چهارشنبه در نشست تخصصی ناترازی انرژی برق در استان با بیان اینکه در زمینه مدیریت انرژی، دو حوزه عرضه و تقاضا مورد توجه قرار می‌گیرد، اظهار کرد: در حوزه عرضه، تولید برق از منابع مختلفی مانند نیروگاه‌های آبی، اتمی، سیکل ترکیبی و تجدیدپذیر انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها حدود یک درصد از برق کشور از انرژی هسته‌ای تأمین می‌شود که سهم نسبتاً کوچکی است، افزود: با توجه به کاهش منابع آبی در سال جاری، تولید برق از این محل نیز با افت مواجه شده است.

مرادخانی با بیان اینکه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با مشکلاتی نظیر محدودیت سوخت و فناوری‌های فرسوده مواجه‌ هستند، تصریح کرد: در استان ما، دو نیروگاه سیکل ترکیبی وجود دارد که متأسفانه بخش بخار آن‌ها غیرفعال است.

وی با بیان اینکه در میان منابع تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی در دسترس‌ترین گزینه است، افزود: حدود ۱۸۰۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی با همکاری نهادهای مربوطه برای اجرای پروژه‌های خورشیدی تخصیص داده شده که تا این لحظه حدود یک هزار هکتار آن تخصیص داده شده و آماده جذب سرمایه‌گذار است.

معاون هماهنگی اقتصادی استاندار زنجان خاطرنشان کرد: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر فرآیندی زمان‌بر است و به‌طور میانگین حدود دو سال زمان برای بهره‌برداری نیاز دارد.

وی با بیان اینکه راندمان پایین‌ انرژی‌های تجدیدپذیر نسبت به سایر منابع تولید برق باید مدنظر قرار گیرد، گفت: بارها از مسئولین خواسته‌ایم تا زمان‌بندی مشخصی برای خاموشی‌ها ارائه دهند، متأسفانه سامانه‌های موجود کارآیی لازم را ندارند و گاه‌ بی‌نظمی‌هایی مشاهده می‌شود که تولیدکنندگان را دچار مشکل می‌کند.

مرادخانی اظهار کرد: حداقل انتظار این است که در زمان‌های ناترازی، برنامه مشخصی در اختیار صنایع قرار گیرد تا تکلیف خود را بدانند.

معاون هماهنگی اقتصادی استاندار زنجان با اشاره به مکانیزم قیمت انرژی افزود: قیمت فعلی انرژی در ایران واقعی نیست و یارانه‌های گسترده در همه بخش‌های خانگی، صنعتی، تجاری و باعث کاهش بهره‌وری انرژی شده است.

وی ادامه داد: شاخص «شدت انرژی» که میزان تولید به ازای مصرف انرژی را نشان می‌دهد، در کشور ما وضعیت بسیار نامطلوبی دارد، به‌ویژه در صنایع فلزات که طی سال‌های اخیر در استان ما توسعه یافته‌اند.

مرادخانی گفت: مدیریت تقاضا از طریق ابزار قیمت، زمان‌بندی مصرف و ارتقاء شاخص‌های بهره‌وری انرژی می‌تواند مسیر موثری برای مقابله با چالش‌های فعلی باشد.

معاون هماهنگی اقتصادی استاندار زنجان افزود: با توجه به افزایش روزافزون مصرف انرژی و تغییرات اقلیمی، لازم است تدابیر جدی برای آینده اندیشیده شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار