آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۴۹۴

اجرای تعزیه در ده‌زیار، نمادی از مشارکت و همدلی مردمی

دوازدهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار هم‌زمان با شام شهادت امام جواد (ع) در روستای ده‌زیار از توابع بخش چترود کرمان آغاز به کار کرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، دوازدهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار هم‌زمان با شام شهادت امام جواد (ع) در روستای ده‌زیار از توابع بخش چترود کرمان آغاز به کار کرد. 

این سوگواره هر ساله در ایام سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد برگزار می‌شود و میزبان گروه‌های تعزیه‌خوانی از سراسر کشور است.

روستای ده‌زیار، که از آن به عنوان یکی از خاستگاه‌های تعزیه در ایران یاد می‌شود، در ایام برگزاری این سوگواره حال‌وهوایی معنوی و عاشورایی به خود می‌گیرد. مراسم امسال تا پانزدهم خرداد، هم‌زمان با سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد ادامه خواهد داشت.

در مدت برگزاری سوگواره، مجالس تعزیه‌ای همچون شهادت حضرت علی‌اکبر (ع)، حضرت عباس (ع)، حضرت زهرا (س)، حضرت حمزه، امام حسین (ع) و حر بن یزید ریاحی اجرا می‌شود. این مجالس توسط ذاکران تعزیه‌خوان از استان‌های اصفهان، یزد، قم، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و کرمان برگزار می‌شود.

 

مشارکت مردمی در برگزاری سوگواره

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار،در مصاحبه اي  با اشاره به ویژگی‌های مردمی این رویداد گفت: این سوگواره کاملاً به صورت مردمی برگزار می‌شود و هیچ‌گونه بودجه یا حمایت مالی دولتی ندارد. مردم روستا با مشارکت مستقیم در بخش‌هایی نظیر اسکان، پذیرایی، آماده‌سازی فضا و اجرای دکور نقش ایفا می‌کنند.

ثارالله انکوتی، افزود: فضاسازی سوگواره از حدود پنجاه روز پیش آغاز شده و در این مدت، جمع زیادی از اهالی روستا به‌ویژه جوانان و نوجوانان در امور اجرایی مشارکت داشتند؛ نخل‌هایی که توسط مردم اندوهجرد اهدا شده‌اند، در محل برگزاری نصب شده‌اند و به فضا حال‌وهوای عاشورایی بخشیده‌اند.

او خاطرنشان کرد: دکور امسال با الهام از حدیث نبوی ‘ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة’ طراحی شده و شامل کشتی‌ای با دوازده بادبان است که نام دوازده امام معصوم بر آن نقش بسته است. این دکور به دست اعضای هیئت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل علیه‌السلام روستا اجرا شده است.

 

روستای ده‌زیار، میزبان تعزیه و جلوه‌گاه معنویت

به گفته انکوتی در حاشیه این مراسم نیز اقدامات فرهنگی و اجتماعی متعددی صورت گرفته است که از جمله آن می‌توان به بخشیدن شدن یک زندانی توسط یکی از اعضای هیئت اشاره کرد.

وی ادامه داد: در یکی از شب‌های آماده سازی محل برگزاری مراسم، یکی از اهالی روستا که شاکی پرونده‌ای حقوقی بود تصمیم به بخشیدن و گذشت کرد؛ وی در روز شهادت امام جواد علیه‌السلام با حضور در زندان مرکزی کرمان از شکایت خود صرف‌نظر و اعلام رضایت کرد؛ همچنین با کمک مردم روستا، یک دستگاه دوچرخه برای کودک نیازمند تهیه شد.

به گفته دبیر اجرایی سوگواره، هر شب مراسم به نام یکی از شهدا برگزار می‌شود و ثواب آن به روح شهدا از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید سید حسن نصرالله، مداح شهید حاج عادل رضایی و شهدای روستای ده‌زیار تقدیم می‌شود.

آیین افتتاحیه دوازدهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با حضور وحید محمدی معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و با اجرای مجلس تعزیه شهادت حضرت حمزه توسط گروه تعزیه حضرت سیدالشهداء شهرستان تفرش از استان مرکزی برگزار شد.

این رویداد معنوی در چهاردهم خرداد، هم‌زمان با سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، به اوج خود می‌رسد و در پانزدهم خرداد، مصادف با سالروز قیام تاریخی ۱۵ خرداد، با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان می‌دهد.

دوازدهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار به همت هیئت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل علیه‌السلام و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، حوزه هنری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرمانداری کرمان، بخشداری چترود، شورای اسلامی و دهیاری روستای ده زیار برگزار شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار