آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۹۳۶۳

کد ژنتیک انسان از نو ساخته می‌شود

قرار است محققان انگلیسی در یک تحقیق جنجالی جدید کد ژنتیک انسان را از ابتدا بسازند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از تلگراف، این پروژه ۱۰ میلیون‌پوندی برای سنتز دی‌ان‌ای با بودجه «ولکام تراست» انجام می‌شود و محققان دانشگاه‌های آکسفورد، کمبریج و امپریال کالج لندن در آن شرکت می‌کنند. ازآنجا که ژنوم انسان در ابتدای قرن رمزگشایی شد، محققان همیشه در این باره سؤال داشتند که آیا می‌توان از نقشه اولیه برای خلق ژن و کروموزوم مصنوعی استفاده کرد یا خیر.

پژوهشگران امیدوارند در یک تحقیق پنج‌ساله بتوانند کروموزوم مصنوعی انسان را که حدود دو درصد دی‌ان‌ای انسان را تشکیل می‌دهد، به عنوان نمونه اولیه بسازند.

مایکل دان یکی از مدیران ولکام تراست در این باره می‌گوید: دی‌ان‌ای انسان هویت او و شیوه فعالیت بدنش را مشخص می‌کند. ما با ابداع ابزار‌ها و روش‌های مورد نیاز برای سنتز یک ژنوم انسان، به سؤالاتی درباره سلامتی و بیماری‌ها پاسخ می‌دهیم و در مقابل ادراک خود از حیات و سلامت را بهبود می‌بخشیم.

محققان معتقدند ژنوم مصنوعی انسان به ایجاد درمان‌های مبتنی بر سلول یا مهندسی گونه‌های گیاهی با ویژگی‌های جدید مانند قابلیت تحمل آفات و گرمایش جهانی منجر می‌شود. ژنوم‌های مصنوعی از هم اکنون برای ارگانیسم‌های کوچک مانند باکتری ایکولای توسعه‌یافته‌اند، اما ژنوم انسانی بسیار پیچیده‌تر است. بااین‌وجود کارشناسان معتقدند باید اطمینان حاصل کرد از این فناوری سوءاستفاده نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار