آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۲۱۹

دانشمندان دانشگاه هاروارد-دوک ساعت پیری مغز را رمزگشایی کردند

محققان دانشگاه دوک، هاروارد و دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند با توسعه ابزار جدیدی می توانند با استفاده از یک اسکن مغزی MRI، سرعت پیری بیولوژیکی یک فرد را تخمین بزنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک ابزار جدید می‌تواند با استفاده از یک اسکن مغزی MRI، سرعت پیری بیولوژیکی یک فرد را تخمین بزند.

این برنامه که DunedinPACNI نام دارد، توسط محققانی از دانشگاه دوک، هاروارد و دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند توسعه داده شده است.

این ابزار، بینش منحصر به فردی در مورد سن فرد فراتر از سال‌های تقویمی ارائه می‌دهد.

همه ما این را دیده‌ایم - بعضی افراد در برابر زمان مقاومت می‌کنند، در حالی که برخی دیگر خیلی سریع‌تر پیر می‌شوند. این یادآوری است که تعداد تولد‌هایی که داشته‌ایم همیشه کل داستان چگونگی پیر شدن ما را بیان نمی‌کند.

برای کمک به مردم برای داشتن زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر، نیاز به نظارت دقیق بر روند پیری وجود دارد و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است.

در حالی که آزمایش خون معمولاً برای تخمین سن بیولوژیکی با اندازه‌گیری عواملی مانند پیری اپی‌ژنتیک و متیلاسیون DNA استفاده می‌شود، این روش‌ها برای تعیین دقیق سن مغز بی‌اثر هستند.

این ابزار جدید، اسکن مغز در میانسالی را تجزیه و تحلیل می‌کند تا خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، حتی آنهایی که ممکن است سال‌ها خود را نشان ندهند، را پیش‌بینی کند.

این اطلاعات می‌تواند انگیزه‌ای قوی برای تغییر سبک زندگی باشد و الهام‌بخش رژیم غذایی و ورزش بهتر باشد.

دانشمندان از داده‌های مطالعه‌ی داندین در نیوزیلند استفاده کردند که بیش از ۱۰۳۷ نفر را از بدو تولد در اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ دنبال کرده است.

این برنامه هر چند سال یکبار سلامت شرکت‌کنندگان را پیگیری می‌کرد و شاخص‌های مختلفی را زیر نظر داشت.

این موارد شامل معیار‌های استانداردی مانند فشار خون، شاخص توده بدنی (BMI)، گلوکز، سطح کلسترول و ارزیابی عملکرد ریه و کلیه بود. آنها حتی به نشانگر‌های سلامتی کمتر رایج مانند تحلیل لثه و پوسیدگی دندان نیز توجه کردند.

داده‌های بلندمدت به آنها اجازه داد تا برای هر فرد یک «نمره پیری» منحصر‌به‌فرد ایجاد کنند.

سپس به DunedinPACNI «آموزش» داده شد تا این نمره پیری را تنها با استفاده از MRI ​​مغزی که در ۴۵ سالگی شرکت‌کنندگان گرفته شده بود، تخمین بزند.

پیری بیولوژیکی و بیماری‌ها

مشخص شد افرادی که «نمرات پیری» سریع‌تری داشتند، عملکرد ضعیف‌تری در آزمون‌های شناختی نشان دادند. اسکن مغز همچنین انقباض سریع هیپوکامپ مرتبط با حافظه را نشان داد.

در مطالعه‌ای که روی افراد بین ۵۲ تا ۸۹ سال انجام شد، این ابزار پیش‌بینی کرد افرادی که به عنوان «سریع‌ترین روند پیری» شناسایی شده‌اند، ۶۰ درصد بیشتر احتمال دارد به زوال عقل مبتلا شوند.

اما فقط مغز نیست. افرادی که با سرعت بیشتری پیر می‌شوند، ضعف بیشتری نیز نشان می‌دهند و ۱۸ درصد بیشتر احتمال دارد که در سال‌های بعد به یک بیماری مزمن مبتلا شوند.

احتمال مرگ در بازه زمانی مشابه برای این افراد، در مقایسه با افرادی که با سرعت متوسط ​​یا کندتر پیر می‌شوند، به طرز چشمگیری ۴۰ درصد بیشتر است.

تیم تحقیقاتی از نتایج اولیه شگفت‌زده شد.

احمد حریری، استاد روانشناسی و علوم اعصاب دانشگاه دوک، گفت: فکمان از تعجب باز ماند. ارتباط بین پیری مغز و بدن کاملاً قانع‌کننده است.

با توجه به روند سریع پیر شدن جمعیت جهان، تعداد افرادی که از بیماری‌های مزمن مرتبط با سن، از جمله زوال عقل، رنج می‌برند، به سرعت در حال افزایش است.

DunedinPACNI می‌تواند کلید ارزیابی مداخلات جدید و حتی جلوگیری از پیشرفت بیماری باشد. با این حال، این تیم می‌گوید که قبل از ورود این ابزار به عرصه کاربرد‌های عملی مراقبت‌های بهداشتی، تحقیقات بیشتری لازم است.

استفاده از هوش مصنوعی و اسکن‌های MRI برای ارزیابی پیری مغز و پیش‌بینی زوال شناختی به طور فعال در حال تحقیق است و ابزار‌های مشابهی قبلاً توسعه یافته‌اند.

برای مثال، یک ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی که قبلاً معرفی شده بود، می‌توانست به صورت غیرتهاجمی سرعت تغییرات مغز را با استفاده از اسکن‌های MRI ردیابی کند.

سوال بزرگ اکنون این است که این نوع ابزار‌ها با چه سرعتی توسط عموم مردم پذیرفته شده و در کلینیک‌های بهداشتی ادغام خواهند شد.

این یافته‌ها در مجله Nature Aging منتشر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار