آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۴۴۱

پایه گنبد مسجد امام (ره) اصفهان مرمت موضعی می‌شود

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: مرمت گِریو (پایه) گنبد مسجد امام (ره) به صورت موضعی و با تمرکز بر قسمت‌هایی که در طول زمان، اتصال خود را با سازه اصلی از دست داده‌اند، انجام می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امیر کرم‌زاده روز سه‌شنبه ضمن اشاره به مراحل فنی این مرمت افزود: کاشی‌های آسیب دیده گریو این گنبد به‌طور کامل شماره گذاری و تفکیک شده‌اند و تلاش می‌شود در بازسازی، تا حد امکان از کاشی‌های اصلی خود گنبد استفاده شود.

وی تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد کاشی‌های این بخش مربوط به خود گنبد است که با گذشت زمان دچار ضعف در اتصال به سازه شده‌اند.

کرم‌زاده اضافه کرد: در مواردی که قطعه‌ای مفقود شده باشد، نمونه‌های جایگزین با کیفیت بالا تهیه می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان تاکید کرد: این مرمت‌ها با بهره‌گیری از تجربه‌های موفق پیشین و با نظارت دقیق کارشناسان متخصص در حال انجام است.

کرم زاده افزود: کلیات این طرح با رویکردی علمی و حفاظتی، با هدف حفظ اصالت معماری و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر در حال اجراست.

پیشتر مدیر پایگاه جهانی «نقش جهان» اصفهان به ایرنا گفته بود کاشی‌های «گِریو» (قسمت پایین گنبد) مسجد امام (ره) به دلیل آلاینده‌های جوی و کیفیت نامرغوب لعاب‌ها در حال ریزش است.

فریبا خطابخش آلاینده‌های جوی و فضولات پرندگان را از عوامل موثر در تخریب روزافزون کاشی‌های گنبد به خصوص در قسمت گریو دانسته بود.

به گفته وی تولید نامرغوب «خومه» و کیفیت لعاب کاشی‌ها در کارگاه‌های کاشی به همراه شرایط اقلیمی، شدت گرما و سرما از عوامل موثر بر تخریب کاشی‌های گنبد است.

مسجد امام یا جامع عباسی، یکی از زیباترین مساجد اصفهان و ایران محسوب می‌شود. این بنای تاریخی به واسطه تزئینات بسیار شگفت انگیز به کار رفته در آن شهرتی جهانی دارد.

گنبد این مسجد یکی از شاهکار‌های معماری اصفهان است که به صورت دو پوش (دو پوسته) بنا شده است.

این مسجد به عنوان یکی از آثار میدان نقش جهان اصفهان در فهرست میراث جهانی قرار دارد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار