
خلاقیت دانشمندان MIT؛ دستگاهی که حتی در بیابان از هوا آب آشامیدنی تولید میکند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) دستگاه جالبی ساختهاند که میتواند حتی در خشکترین بیابانها بخار آب موجود در هوا را جذب و به آب آشامیدنی کاملاً سالم تبدیل کند. این فناوری که به «پلاستیک حبابدار» پیشرفته تشبیه شده، بدون نیاز به برق کار میکند و در آزمایشهای میدانی در «دره مرگ» کالیفرنیا موفق ظاهر شده است.
درحالیکه بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند، دانشمندان MIT از دستگاه تولید آب رونمایی کردهاند که میتواند این معادله را تغییر دهد.
این دستگاه که شبیه پنجرهای شیشهای است، از مادهای فوقالعاده جاذب به نام هیدروژل ساخته شده که بین ۲ لایه شیشه محصور شده است. شبهنگام دستگاه بخار آب موجود در هوا را جذب میکند. طراحی این هیدروژل به شکل گنبدهای کوچک (شبیه پلاستیک حبابدار) باعث افزایش سطح تماس با هوا و جذب حداکثری رطوبت میشود.
طی روز با تابش نور خورشید، گرما باعث میشود بخار آب محبوس در هیدروژل آزاد بشود و روی سطح داخلی شیشه که با پوششی مخصوص خنک مانده، متراکم شود. درنهایت قطرات آب خالص با سیستم لولهکشی جمع میشوند.
برای اثبات کارایی این فناوری در سختترین شرایط، محققان دستگاه خود را یک هفته در دره مرگ، گرمترین و خشکترین نقطه آمریکای شمالی، آزمایش کردند. نتیجه آن جالب بود؛ این دستگاه توانست روزانه بین ۵۷ تا ۱۶۱ میلیلیتر (حدود یکچهارم تا دوسوم فنجان) آب آشامیدنی تولید کند.