آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۹۹۵
در نشست «تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی» عنوان شد؛

برتری موشکی ایران در برابر رژیم صهیونیستی و تضعیف اسرائیل در منطقه

در نشست علمی با عنوان «تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی» که در مؤسسه مطالعات پیشرفته اسلامی (IAIS) در کوالالامپور پایتخت مالزی برگرار شد، تحولات اخیر خاورمیانه به‌ویژه تجاوز رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده به ایران و پیامدهای استراتژیک این تجاوز برای نظم بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت.
برتری موشکی ایران در برابر رژیم صهیونیستی و تضعیف اسرائیل در منطقه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این رویداد که با همکاری مؤسسه مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی (IAIS Malaysia)، شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی اسلامی مالزی (ACCIN)، مرکز مطالعات صلح، گفت‌وگو و بیگانه‌هراسی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی (IIUM)، مرکز مطالعات اطلاعات و جنگ رسانه‌ای دانشگاه فناوری مارا (CMIWS-UiTM) و مرکز مطالعات غرب و شرق آسیا (Asia WE) سازماندهی شده بود، میزبان تعدادی از تحلیلگران برجسته، دیپلمات‌ها، مقامات دولتی و نمایندگان رسانه‌ای از مالزی، ایران، پاکستان بود.

پنل تخصصی با مدیریت مهندس محمد جمال‌الدین شمس‌الدین، مدیرعامل شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی اسلامی مالزی (ACCIN)، و سخنرانانی مانند دکتر دانیال یوسف -مدیر مرکز مطالعات صلح، گفت‌وگو و بیگانه‌هراسی، دانشگاه IIUM)، دکتر نور نیرواندی -پژوهشگر عملیات روانی، مرکز CMIWS، دانشگاه فناوری مارا، دکتر احمد المحمدی معاون مدیر مرکز مطالعات صلح، گفت‌وگو و بیگانه‌هراسی، دانشگاه IIUM و دکتر عبدالرضا عالمی استاد ارشد دانشگاه فناوری مارا بود. نصرالله محمدی سفیر ایران در مالزی، نمایندگان دفتر نخست‌وزیر مالزی، وزارت دفاع مالزی، سفارت پاکستان و شماری از رسانه‌های مالزیایی در این نشست حضور داشتند.

نشست علمی با تمرکز بر تحولات اخیر خاورمیانه، به‌ویژه تجاوز رژیم صهیونیستی با حمایت ایالات متحده به ایران، به بررسی پیامدهای استراتژیک این تجاوز برای نظم بین‌المللی پرداخت. بحث‌ها با حضور گسترده‌ای از کارشناسان و متخصصان حوزه امنیت و سیاست همراه بود و تحلیل‌های عمیقی درباره نقش ایران و آینده منطقه ارائه شد.
 

تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی

محورهای اصلی بحث

بازتعریف قدرت در خاورمیانه: پنلیست‌ها با اشاره به درگیری ۱۲ روزه ایران با رژیم صهیونیستی، این رویداد را نقطه عطفی در تاریخ منطقه دانستند. دکتر دانیال یوسف اظهار داشت که این درگیری، که پس از شکست اعراب در جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ رخ داد، افسانه برتری نظامی اسرائیل را درهم شکست و نشان داد که ملت‌های منطقه می‌توانند در برابر هژمونی مقاومت کنند.

نوآوری نظامی ایران: یکی از موضوعات برجسته، استفاده ایران از موشک‌های مافوق صوت و هایپرسونیک ساخت داخل بود که توانستند سیستم‌های دفاعی پیشرفته مانند گنبد آهنین را خنثی کنند.

دکتر نور نیرواندی این موفقیت را نتیجه سال‌ها تلاش دانشمندان ایرانی دانست و گفت: «این دستاورد، تحلیلگران نظامی جهان را وادار به بازنگری در برآوردهای خود کرده است.»

 

تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی


ریشه‌های مقاومت ایران: شجاعت ایران در برابر حمایت همه‌جانبه ایالات متحده از اسرائیل، مورد توجه قرار گرفت.

دکتر احمد المحمدی این شجاعت را به ویژگی‌های رهبری ایران نسبت داد که با تعاریف ابن‌عربی از یک رهبر شجاع هم‌راستا است.

او افزود که این مقاومت ریشه در باور الهیاتی به دفاع از عدالت دارد که از شهادت امام حسین (ع) در کربلا الهام گرفته شده است. حملات ایران به تل‌آویو و حیفا نیز به‌عنوان پیامی به رهبران عرب تفسیر شد که به گفته دکتر عبدالرضا عالمی، نشان‌دهنده ضعف استراتژیک آن‌ها در برابر فشارهای خارجی است.

استراتژی حقوقی و نظامی: ایران با استناد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، دفاع مشروع خود را توجیه کرد. این رویکرد که ترکیبی از دیپلماسی حقوقی و عملیات نظامی دقیق بود، به‌عنوان یک مدل نوین مقاومت معرفی شد. پنلیست‌ها بر این باور بودند که این استراتژی می‌تواند الگویی برای کشورهای در حال توسعه باشد.

درس‌آموزی برای مالزی:در بخش پایانی، بحث به نقش مالزی کشیده شد. دکتر یوسف پیشنهاد داد که مالزی با الهام از مدل تربیتی و نوآورانه ایران، می‌تواند زیرساخت‌های آموزشی و صنعتی خود را تقویت کند تا به خودکفایی ملی دست یابد. او تأکید کرد که این امر می‌تواند مالزی را به بازیگری فعال‌تر در صحنه منطقه‌ای تبدیل کند.

 

تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی

نصرالله محمدی سفیر ایران در مالزی نیز در جلسه پرسش و پاسخ این نشست اظهار داشت: «تجاوز اسراییل به ایران با حمایت ایالات متحده و دفاع مشروع ایران نشان داد که جهان مدعی حقوق بشر از قوانین بین الملل به عنوان ابزاری برای تعدی و زورگویی برای تحمیل کردن قدرت خود با استانداردهای دوگانه خود به کشورهای مستقل دارند.

وی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون هیج هدفی برای ساخت بمب هسته ای نداشته اما بر استقلال و دانش خود برای توسعه علمی و دفاعی خود تاکید کرد. حاضران در این نشست علمی مالزی نیز این رویداد را گامی مهم در جهت آگاهی‌بخشی درباره تحولات در ایران دانستند. نشست علمی «تجاوز ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران و آینده نظم بین‌المللی» با ارائه تحلیل‌هایی جامع، نقش روبه‌رشد ایران را در تغییر معادلات قدرت منطقه‌ای برجسته کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار