
میکائیل دیانی: روایت پشت جبهه جنگ 12 روزه، مستند «تهران - تل آویو» را با چالش های منحصر به فردی رو به رو کرد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، میکائیل دیانی، کارگردان مستند «تهران - تلآویو» در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به چالشهای مستندسازی در جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: «به دلایل امنیتی و حفاظتی، امکان روایت مستقیم از خط مقدم جنگ را نداشتیم. حتی تصویربرداری مردمی از برخی مناطق به دلیل ملاحظات پدافندی و فعالیتهای موشکی ممنوع بود؛ بنابراین تمرکز ما بر نمایش پشت جبهه و روایت مقاومت غیرنظامیان، از جمله آسیبهای واردشده به ساختمانهای دانشمندان هستهای و مناطق مسکونی، قرار گرفت.»
وی افزود: «هدف این بود که این تصاویر به جای نشاندادن ضعف، به نمادی از حماسه تبدیل شود. همچنین در هفته اول، تداوم جنگ را پیشبینی نمیکردیم و در هفته دوم نیز پایان آن نامعلوم بود. این عدم قطعیت، روایتگری را پیچیدهتر کرد.»
کارگردان همچنین به لحظات غافلگیرکننده تولید اشاره کرد: «مثلاً هنگام فیلمبرداری از فعالیتهای هلال احمر، انفجار دوم در ساختمان صدا و سیما رخ داد. همچنین، پرداختن به خدمات گروههای مردمی مانند "طلوع بینشانها" که به کارتنخوابها، کودکان بیسرپرست و خانوادههای آسیبدیده کمک میکردند، از بخشهای تأثیرگذار مستند بود.»
او درباره بازخوردها گفت: «استقبال مخاطبان بهویژه از روایتهای کمتر دیدهشده پشت جبهه، انگیزه اصلی برای ادامه تولید پس از هفته اول بود. این مستند توانست اتحاد و همدلی مردم در شرایط بحران را به خوبی منتقل کند.»