
پیامرسان بدون اینترنت از راه رسید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از انگجت، این پیام رسان «بیت چت» (Bitchat) نام گرفته و برای فعال شدن آن نیازی به اینترنت نیست، زیرا هیچ سرور مرکزی وجود ندارد. بنیانگذار توئیتر این ابزار را آزمایشی در «شبکههای مش بلوتوث، رلهها و مدلهای ذخیره و ارسال، مدلهای رمزگذاری پیام و چند چیز دیگر» مینامد. این فناوری با فعال کردن ارتباط رمزگذاری شده بین گجتهایی که نزدیک یکدیگر قرار دارند، کار میکند. در این برنامه به طور کل پیامها به طور مستقیم از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال میشوند، اما هر دستگاه همچنین یک گره (نود) به حساب میآید که شبکه را کمی گسترش میدهد.
بیت چت نیازی به وای فای یا اینترنت موبایل ندارد. این ابزار طوری طراحی شده تا حتی هنگامیکه شبکه اینترنت وجود ندارد، کار کند. پیامها فقط روی دستگاه ذخیره میشوند و بدون اتصال به زیرساخت متمرکز به طور پیش فرض ناپدید میشوند.
در اپلیکیشن مذکور امکان نامگذاری گروههای چت با هشتگها وجود دارد و میتوان با کمک پسورد از آنها محافظت کرد. همچنین میتوان پیامها را برای کاربرانی که به طور موقت آفلاین هستند، فوروارد کرد. نسخه آتی اپ از WiFiDirect برای افزایش سرعت و اندازه شبکه پشتیبانی میکند.
دورسی از مدتها قبل طرفدار پلتفرمهای ارتباطی غیرمتمرکز است، زیرا بلواسکای (دیگر شبکه اجتماعی که وی تاسیس کرده) با یک چارچوب متنباز ساخته شده که بر کنترل کاربر تأکید دارد. بیتچت در حال حاضر به صورت نسخه آزمایشی بتا از طریق TestFlight در دسترس است. هرچند در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل شده است.