
خدمت رسانی به نخبگان در جنگ ۱۲ روزه متوقف نشد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از بنیاد ملی نخبگان، در روزهایی که حملات رژیم صهیونیستی کشور را درگیر وضعیت جنگی کرده بود، بنیاد ملی نخبگان با حفظ انسجام سازمانی و تداوم مأموریتهای تخصصی خود، خدمترسانی به نخبگان و استعدادهای برتر ادامه داد. گزارش رسمی عملکرد این بنیاد در بازهی زمانی ۲۵ خرداد تا ۴ تیرماه ۱۴۰۴ نشان میدهد که فعالیتهای بنیاد نه تنها متوقف نشد، بلکه در برخی حوزهها با قوت بیشتری پیگیری شده است.
بررسی ۶۰۰ پرونده متقاضی جذب هیئت علمی طرح "جهت" بنیاد ملی نخبگان
در این دوره، دبیرخانه جذب هیئت علمی بنیاد ملی نخبگان، با برگزاری منظم کارگروههای تخصصی، حدود ۶۰۰ پرونده را بررسی و اعلام نتیجه کرده است. پاسخگویی به متقاضیان از طریق سامانههای مربوط نیز در این دوران بدون وقفه ادامه داشت.
تمرکز معاونت مستعدان و آینده سازان بر تداوم بر حمایت هدفمند از مستعدان برتر
معاونت مستعدان و آیندهسازان با بررسی بیش از ۱۵۰ درخواست دریافت تسهیلات مربوط به طرحهای شهید وزوایی و پژوهشیار، پیگیری پروندههای نظاموظیفه تخصصی، بهروزرسانی اطلاعات سامانهای و پیگیری تدوین شیوهنامههای طرحهای جدید، نقشی فعالی را خدمترسانی به جامعه مستعدین و آینده سازان طی جنگ ۱۲ روزه ایفا کرد.
همچنین جهت مساعدت بیشتر در شرایط حاکم بر کشور، فراخوان هستههای پژوهشی در طرح «شهید احمدی روشن» و پشتیبانی فنی و اطلاعرسانی برای ثبتنام از متقاضیان تمدید و اطلاع رسانی شد.
حمایت از استعدادهای برتر هنری و مهارتی
در این ایام، به برگزیدگان هنری و مهارتی تسهیلات توانمندسازی ارائه شد و همچنین فرآیند داوری اختراعات نیز در استانها ادامه یافت. تعامل با اساتید راهبر هنری برای تداوم فعالیتهای مربوطه در این دوران متوقف نماند.
تمرکز بر اجرای برنامههای جذب استعدادهای برتر
معاونت سرآمدان و نخبگان نیز در مدت جنگ ۱۲ روزه، با حضور حداکثری اقدامات کلیدی از جمله برنامه ریزی مجدد و برگزاری کانونهای ارزیابی جذب در دستگاههای اجرایی، تدوین طرح جذب استعدادهای برتر در مراکز خصوصی، تدوین و اصلاح شیوهنامه هستههای مسئله محور اعضای هئیت علمی، اطلاعرسانیهای مربوط به جذب نخبگان و توسعه زیرساخت لازم در سامانههای بنیاد را پیگیری و دنبال کرد.
حفظ پویای در نظام اداری و مالی جهت ارائه خدمات به جامعه نخبگان و استعدادهای برتر
معاونت توسعه و مدیریت منابع در دوران جنگ ۱۲ روزه، ضمن پیگیری امور اداری و مالی داخلی بنیاد، اقدامات ویژهای برای حفظ پویایی سیستم خدمات رسانی به جامعه نخبگانی در دوران دورکاری را اجرا کرد.
تداوم برگزاری جلسات سیاستگذاری و برنامهریزی در خصوص طرحهای حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان کشور
با وجود محدودیتهای موجود، بنیاد ملی نخبگان با تشکیل شوراهای مختلف مانند راهبری رویدادهای معتبر، تدوین شیوهنامهها و قوانین، مسکن نخبگان و ... رویکرد آیندهنگری و برنامه ریزی در خصوص نخبگان و استعدادهای برتر را متوقف نکرد و پویایی را در این حوزه نیز حفظ کرد.
نقش مؤثر بنیادهای نخبگان استانی در دوران جنگ
بنیادهای استانی در دوران جنگ با انگیزهای مضاعف، کلیه فعالیتهای خود را مطابق با برنامه که شامل جلسات کاری، پیگیری و رسیدگی به امور نخبگان استان و برگزاری نشستهای متعدد با صنایع و مسئولان استانی در پیشبرد امور نخبگان استان را بیش از پیش ادامه دادند. موضوع مسکن نخبگان یکی از محورهای اصلی در فعالیتهای بنیادهای استانی در این دوران بود.
رسانه، انعکاس صدای نخبگان در همدلی و یکپارچگی جامعه نخبگان
روابط عمومی بنیاد در خط مقدم اطلاعرسانی با صدور و انتشار بیانیههای محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و همچنین انعکاس اخبار فعالیتهای ستاد و بنیادهای استانی، نقش ویژهای در حفظ پویایی و هماهنگی از طریق اطلاع رسانیهای منظم، ایجاد همدلی و یکپارچی در جامعه نخبگان در شرایط بحرانی کشور ایفا کرد.