
دو بسته حمایتی جدید برای دانشبنیانهای آسیبدیده در جنگ

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، محمدرضا کاشفی نیشابوری درباره این حمایتها گفت: در قالب بسته حمایتی اول، در مجموع مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به شرکتهای دانشبنیان اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: این حمایت مالی به شرکتهایی تعلق میگیرد که متحمل آسیبهای زیرساختی، از بین رفتن مواد اولیه و محصولات آماده یا نیمهآماده، کاهش شدید فروش، مشکل در پرداخت حقوق نیروی انسانی و انواع خسارتهای دیگر شده باشند. همچنین این بسته حمایتی فقط به شرکتهای دانشبنیانی اختصاص مییابد که در زمان وقوع جنگ و هنگام ارائه درخواست، دارای این عنوان بودهاند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: هر شرکت حداکثر مجاز به ارائه یک درخواست است و شرکتهای وابسته از نظر مالکیت نیز در مجموع تنها یک درخواست میتوانند ثبت کنند. حداکثر حمایت از هر شرکت دانش بنیان واجد شرایط در این طرح ۷۰ میلیارد ریال با دوره تنفس ۳ ماهه و بازپرداخت ۹ ماهه با نرخ سود ۱۵ درصد خواهد بود.
کاشفی تخصیص تسهیلات را منوط به تأیید میزان آسیب توسط کمیته ارزیابی عنوان کرد و گفت: شرکتهای دریافتکننده این تسهیلات نباید از منابع دولتی عمومی دیگری برای همین منظور استفاده کرده باشند و همچنین حق تعدیل نیرو در دوره بحران و زمان استفاده از تسهیلات را نخواهند داشت. تسهیلات مورد نظر فقط بر اساس آسیب وارده مرتبط با محصول دانشبنیان به شرکت متقاضی تعلق خواهد گرفت.
وی درباره دومین بسته حمایتی که به حمایت مخصوص شرکتهای دانشبنیان فعال در دوره بحران اختصاص دارد، گفت: اینجا نیز همانند بسته اول، هر شرکت مجاز به یک درخواست است و حداکثر حمایت از هر شرکت دانش بنیان واجد شرایط یک هزار میلیارد ریال با دوره تنفس ۳ ماهه و بازپرداخت ۶ ماهه با نرخ سود ۱۸ درصد تعیین شده است.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی افزود: علاوه بر تایید آسیب توسط کمیته ارزیابی و استفاده نکردن از منابع دولتی دیگر، شرکتها باید در طول دوره بحران از نظر خدمترسانی یا تولید فعال بوده باشند.
کاشفی اضافه کرد: همچنین، نوع کالا و خدمات شرکت باید فراگیر و جزو اقلام اساسی و ضروری تشخیص داده شود و شرکت باید حداقل ۳۰۰ نفر نیروی انسانی داشته باشد. تعدیل نکردن نیرو و مبنای تسهیلات بر اساس آسیب محصول دانشبنیان نیز در این بسته صدق میکند.
وی افزود: شرکتهای متقاضی میتوانند فرم تکمیل شده به همراه مستندات را تا ۳۱ تیر ۱۴۰۴ از طریق سامانه خدمت معاونت علمی به نشانی https://www.khedmat.isti.ir/ ارسال کنند. هر شرکت دانشبنیان فقط در یک بسته حمایتی میتواند درخواست ارسال کند.
بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.
در روز نخست حملات رژیم صهیونیستی به تهران، چندین دانشمند هستهای و استاد دانشگاه از جمله محمدمهدی طهرانچی، فریدون عباسی، احمدرضا ذوالفقاری، سید امیرحسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر و مطلبیزاده به شهادت رسیدند.
سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نیز از شهدای نظامی روز نخست این تهاجم ناجوانمردانه بودند.
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی در حملات وحشیانه اسراییل به شهرهای ایران، شهید شدند و حدود ۵ هزار شهروند غیرنظامی نیز مجروح شده و در بیمارستانهای کشور تحت درمان قرار گرفتند.
ایالات متحده آمریکا هم بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد.