آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۵۴۱

کمبود ۳۰ هزار نیروی انسانی و تمرکز ۷۸ درصدی ادارات در کرج

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز با اشاره به چالش‌های جدی ساختار اداری این استان، نسبت به فرسایش تدریجی نظام خدمات‌رسانی هشدار داد و گفت: البرز با وجود رشد جمعیت، همچنان با ساختار اداری حداقلی و کمبود ۳۰ هزار نیروی انسانی روبه‌رو است.
کمبود ۳۰ هزار نیروی انسانی و تمرکز ۷۸ درصدی ادارات در کرج

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شیری‌زاد رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان صبح امروز در جلسه شورای اداری استان که در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به ساختار ضعیف اداری البرز، گفت: این استان به‌عنوان آخرین استان تأسیس‌شده کشور، با سیاست «کوچک‌سازی دولت» شکل گرفت در حالی که سایر استان‌ها از ساختارهای تثبیت‌شده برخوردار بودند.

وی با استناد به آمار سامانه ساختار افزود: البرز ۶۵ هزار و ۶۹ نیروی شاغل دارد که تنها ۵۳ درصد آن‌ها رسمی‌اند. همچنین ۱۴ درصد پیمانی، ۱۵ درصد شرکتی و ۲۶ درصد در وضعیت ناپایدار فعالیت می‌کنند. این عدم ثبات شغلی، بهره‌وری ادارات را به‌شدت کاهش داده است.

شیری‌زاد ادامه داد: ۳۱ هزار و ۲۶۷ پست سازمانی در استان تعریف شده که فقط ۱۴۲۳ مورد آن دارای تصدی است در حالی‌که بیش از ۱۶ هزار پست بلاتصدی، ۱۰۱ پست بلوکه‌شده و حدود ۸۰۰ پست نیز بلااستفاده باقی مانده‌اند.

وی عنوان کرد: تمرکز ۷۸ درصدی ادارات در کرج نیز باعث شده شهرستان‌هایی مانند طالقان، اشتهارد و چهارباغ عملاً از بسیاری خدمات محروم بمانند.

وی با بیان اینکه نسبت کارمند به جمعیت در البرز بسیار پایین‌تر از میانگین کشوری است، توضیح داد: در حالی که به‌طور میانگین، یک کارمند برای هر ۳۷ نفر در کشور وجود دارد، این عدد در البرز به یک کارمند برای هر ۶۰ نفر می‌رسد.

وی گفت: اصفهان با نسبت ۱ به ۴۸ پس از البرز قرار دارد و این آمار نشان می‌دهد البرز در انتهای جدول خدمات اداری قرار دارد.

شیری‌زاد همچنین درباره پیامدهای مهاجرت گسترده به البرز هشدار داد و گفت: جمعیت استان از سال ۱۳۹۵ تاکنون بیش از یک میلیون نفر افزایش یافته، اما تخصیص خدمات و اعتبارات همچنان بر مبنای آمارهای قدیمی است. وی افزود: مهاجرت از ۳۰ استان کشور و حضور گروه‌های فاقد شناسنامه آماری، مانند مهاجران افغانستانی، فشار مضاعفی بر زیرساخت‌های اداری وارد کرده است.

وی وضعیت کارکنان قراردادی را نیز نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: ۲۶ درصد از کارکنان استان فاقد امنیت شغلی‌اند و به دلیل مزایای پایین و عدم انگیزه، عملکرد ضعیفی دارند. این در حالی‌ست که برخی فرمانداران حتی از نبود نیروی اداری در شهرستان‌های کوچک گلایه‌مندند.

رئیس سازمان مدیریت البرز با تأکید بر لزوم اصلاح چارت سازمانی، تصریح کرد: برای رسیدن به وضعیت پایدار، استان نیازمند جذب حداقل ۳۰ هزار نیروی جدید است، اما مشکلات ساختاری و مهاجرت بی‌رویه مانع تحقق این هدف شده‌اند.

وی با درخواست حمایت ویژه از کارکنان مناطق کم‌برخوردار، خواستار اختصاص امتیاز در آزمون‌های استخدامی برای نیروهای بدون پست رسمی شد و در ادامه، اقدامات دولت سیزدهم در مسیر اصلاح نظام اداری استان را تشریح کرد.

وی ادامه داد: راه‌اندازی دومین کانون ارزیابی شایستگی کشور در البرز، تدوین طرح استقرار مجتمع‌های اداری در سه شهرستان و اجرای عدالت پرداخت، از جمله این اقدامات بوده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار