عدم توجه به حقابهها باعث تشدید بیابانزایی در قم

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد شعاعی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، امروز گفتوگویی اظهار کرد: قم بهعنوان استانی در حاشیه کویر مرکزی ایران، از دیرباز با پدیده بیابانزایی و توسعه مناطق بیابانی روبهرو بوده است.
وی افزود: تغییرات اقلیمی جهانی بهعنوان عاملی طبیعی و دخالتهای انسانی، از جمله مدیریتهای ناکارآمد و کاهش حقابههای زیستمحیطی بهواسطه احداث سدهای خارج از استان، زمینهساز تشدید بیابانزایی شده است.
شعاعی افزود: طبیعت دارای ظرفیت تحمل فشارهای وارده است، اما زمانی که این ظرفیت فراتر رود، بازگشت به وضعیت اولیه بسیار دشوار و زمانبر خواهد بود و معضل گرد و غبار نمایان میشود.
وی همچنین از شناسایی بیش از ۳۴۵ هزار هکتار کانونهای ایجاد گرد و غبار در شرق قم خبر داد و گفت: مطالعات فاز اول روی ۵۲ هزار هکتار انجام شده و بر اساس آن راهکارهایی برای مهار پدیده گرد و غبار طراحی شده است.
مدیر کل منابع طبیعی قم به نقش کلیدی دستگاههای مختلف از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و آب منطقهای در این پروژه اشاره کرد و گفت که در حال حاضر دو موضوع ساماندهی دامها بهویژه شترها و انتقال پساب تصفیهشده به منطقه بهعنوان زیرساختهای اصلی در دست پیگیری است.
شعاعی به تشکیل کارگروهی ویژه در استانداری قم با ریاست معاونت امور عمرانی اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که با هماهنگی دستگاهها، بتوانند به راهکارهای مؤثر برای مقابله با بحران بیابانزایی و گرد و غبار دست یابند.