آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۰۷۲

لزوم پیوند مهارت‌آموزی با نیاز بازار کار در البرز

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با اشاره به شکاف میان تحصیلات دانشگاهی و نیاز بازار کار، خواستار تقویت آموزش‌های مهارتی و استفاده هدفمند از ظرفیت دانشگاه فنی و حرفه‌ای در استان شد.
لزوم پیوند مهارت‌آموزی با نیاز بازار کار در البرز

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،عزت‌الله افضلی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز ظهر امروز در نخستین جلسه هفته ملی مهارت که در سالن جلسات اداره کل فنی و حرفه‌ای استان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت توسعه آموزش‌های مهارتی، گفت: بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت‌های کاربردی هستند و این موضوع منجر به ناتوانی آنان در ورود به بازار کار شده است.

افضلی با اشاره به تجارب شخصی‌اش در حوزه دانشگاه، اظهار کرد: بارها شاهد بودم که دارندگان مدارک عالی تحصیلی، به دلیل نداشتن مهارت عملی، حتی حاضر به اشتغال در مشاغل غیرتخصصی نظیر نگهبانی یا کار اداری بوده‌اند. این وضعیت ناشی از ضعف نظام آموزشی در پیوند با نیازهای بازار کار است.

وی افزود: در استان البرز از یک‌سو با نرخ بالای بیکاری در میان فارغ‌التحصیلان مواجه هستیم و از سوی دیگر، صنایع استان با کمبود نیروی کار ماهر روبرو هستند. این عدم‌توازن نشان‌دهنده لزوم بازنگری در نحوه هدایت تحصیلی و توسعه مهارت‌آموزی است.

افضلی ضمن تأکید بر نقش دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: بسیاری از خانواده‌ها هنوز تصور می‌کنند موفقیت فقط در ادامه تحصیل تا مقطع دکتری است، در حالی که امروز، آن‌چه ضامن اشتغال است، مهارت است، نه مدرک.

وی با اشاره به وجود بیش از ۴هزار واحد صنعتی و ۱۵۰ هزار واحد صنفی در استان البرز افزود: بسیاری از این واحدها به نیروی کار ماهر نیاز دارند، اما نظام آموزشی پاسخگوی این تقاضا نیست. دستگاه‌های متولی باید نیازسنجی دقیقی از بازار کار داشته باشند و آموزش‌ها را بر اساس آن طراحی کنند.

معاون استاندار از دانشگاه ملی مهارت و سازمان فنی و حرفه‌ای خواست تا بیش‌ازپیش ظرفیت‌های خود را معرفی کنند و افزود: توسعه اقتصادی بدون سرمایه انسانی ماهر ممکن نیست.

وی ادامه داد: باید فرهنگ مهارت‌آموزی را از خانواده‌ها آغاز کنیم و مسیر اشتغال را از آموزش عملی بگذرانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار