آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۲۵۵

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک ۲۰۲۵

تیم فیزیک دبیرستان‌های ایران در پنجاه و پنجمین المپیاد جهانی فیزیک (IPhO 2025) در پاریس، فرانسه، پنج مدال نقره کسب کرد.
درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک ۲۰۲۵

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تیم المپیاد فیزیک دانش‌آموزی ایران در مسابقات جهانی پاریس صاحب ۵ مدال نقره شد و در بین ۸۵ کشور شرکت‌کننده در جایگاه یازدهم قرار گرفت.

تیم فیزیک دبیرستان‌های ایران در پنجاه و پنجمین المپیاد جهانی فیزیک (IPhO ۲۰۲۵) در پاریس، فرانسه، پنج مدال نقره کسب کرد.

تیم ایران - متشکل از محمدحسن صادقی نژاد، آریا ضرابی، ایلیا قشایی، محمدحسن گلابدار و میلاد محمدی - هر کدام یک مدال نقره کسب کردند و به ایران کمک کردند تا در بین ۹۴ کشور شرکت کننده، مقام یازدهم را کسب کند. این رویداد بین ۱۵ تا ۲۵ جولای برگزار شد.

پس از مراسم اهدای مدال، تیم ایران در حالی که پرچم ملی را در کنار تصاویر کودکان ایرانی کشته شده در تجاوز ۱۲ روزه اخیر اسرائیل به ایران در دست داشتند، عکس دسته جمعی گرفتند. اسرائیل جنگ را در ۱۳ ژوئن آغاز کرد و ۱۲ روز بعد، پس از عملیات تلافی‌جویانه شدید نیرو‌های ایرانی، مجبور به پذیرش آتش‌بس یکجانبه شد.

المپیاد بین‌المللی فیزیک (IPhO) که در سال ۱۹۶۷ در ورشو (لهستان) تأسیس شد، از معتبرترین مسابقات جهانی سالانه برای دانش‌آموزان علوم دوره متوسطه است. این المپیاد که معمولاً هر تابستان در یک کشور میزبان برگزار می‌شود، در سال ۲۰۲۵ حدود ۴۰۰ شرکت‌کننده از ۹۴ کشور را به خود جذب کرد.

المپیاد بین‌المللی فیزیک (IPhO) برای دانش‌آموزان دبیرستانی است. این المپیاد سالانه با شرکت بیش از ۸۰ کشور از ۵ قاره برگزار شد. در سال ۲۰۲۵، پنجاه و پنجمین المپیاد بین‌المللی فیزیک (IPhO) در پاریس، فرانسه برگزار شد. در طول این رقابت، دانش‌آموزان توانستند مهارت فیزیک خود را به نمایش بگذارند و برای مدال‌های طلا، نقره و برنز رقابت کنند. مشابه المپیک‌های ورزشی، IPhO نه تنها توانایی‌های دانش‌آموزان را می‌آزماید، بلکه یک تجربه فرهنگی و اجتماعی منحصر‌به‌فرد را نیز فراهم می‌کند. علاوه بر این، سفر‌ها و فعالیت‌های اجتماعی متنوع به دانش‌آموزان این امکان را داد که خود را در فرهنگ کشور میزبان غرق کنند و با همسالان خود در سراسر جهان دوستی برقرار کنند.

هدف اصلی IPHO بررسی دانش، مهارت‌های تحلیلی، تفکر انتقادی و مهارت‌های حل مسئله در فیزیک نظری و تجربی تا بالاترین سطح است.

این رویداد در سال ۱۹۶۷ در ورشو، لهستان آغاز شد و از آن زمان تاکنون هر ساله در کشور‌های مختلف برگزار می‌شود. این رویداد ۸ تا ۹ روز طول می‌کشد. دو سرپرست تیم و حداکثر پنج دانش‌آموز، تیم‌های ملی را تشکیل می‌دهند.

شرایط شرکت در المپیاد جهانی فیزیک

برای درخواست آزمون IPhO ۲۰۲۵، داوطلبان باید معیار‌های واجد شرایط بودن را داشته باشند. معیار‌های واجد شرایط بودن تضمین می‌کند که شرکت‌کنندگان واجد شرایط لازم بوده و شرایط سنی لازم را داشته باشند.

شرایط شرکت در مسابقه: شرکت‌کنندگان باید دانش‌آموزان دوره متوسطه عمومی یا فنی باشند، به جز دانشکده‌های فنی. آنها باید امتحانات مدرسه خود را در سال مسابقه به پایان رسانده باشند و تحصیلات دانشگاهی خود را شروع نکرده باشند.

محدودیت سنی: سن شرکت‌کنندگان باید حداکثر ۲۰ سال تمام تا تاریخ ۳۰ ژوئن سال برگزاری مسابقه باشد.

ترکیب هیئت اعزامی: هر کشور شرکت‌کننده موظف است هیئتی متشکل از حداکثر پنج دانشجو (شرکت‌کننده) و دو نفر همراه (سرپرست هیئت) اعزام کند.

برنامه‌ی المپیاد جهانی فیزیک

سرفصل‌های IPhO برای دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، به‌ویژه دانش‌آموزان کلاس‌های ۱۱ و ۱۲، تنظیم شده است.

الگوی آزمون المپیاد جهانی فیزیک

قالب آزمون IPhO شامل بخش‌هایی است که جنبه‌های نظری و عملی فیزیک را پوشش می‌دهد. دانش‌آموزان در آزمون نظری که شامل سوالات عینی است، شرکت می‌کنند. متعاقباً، در مرحله دوم، دانش‌آموزان در بخش عملی آزمون شرکت می‌کنند.

عملکرد قوی ایران در سال ۲۰۲۵ بر اساس چندین سال عملکرد قوی بنا شده است.

پنجاه و چهارمین دوره IPhO سال گذشته از ۲۱ تا ۲۸ جولای ۲۰۲۴ در اصفهان، ایران برگزار شد. در آن دوره، تقریباً ۴۰۰ دانشجو از ۷۰ تا ۸۰ کشور جهان شرکت داشتند.

تیم میزبان ایران با کسب یک مدال طلا و چهار نقره و کسب مقام چهارم در مجموع، نتیجه قابل توجهی را به دست آورد - که نسبت به رتبه یازدهم خود در سال ۲۰۲۳ پیشرفت چشمگیری داشته است.

دانش‌آموزان ایرانی در پنجاه و سومین دوره مسابقات IPhO در توکیو ۲۰۲۳ که در ماه ژوئیه برگزار شد، پنج مدال (چهار نقره و یک برنز) کسب کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار