
مطالعه محققان نروژی: شیر پرچرب میتواند خطر بیماریهای قلبی را افزایش دهد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مطالعهای که پژوهشگران نروژی سالها مشغول کار روی آن بودهاند، بالاخره نشان داده است مصرف شیر پرچرب یا کمچرب چه تأثیری بر سلامت قلب دارد و کدامیک انتخاب ایمنتری است.
پژوهشگران با بررسی دادههای سلامت بیش از ۷۰ هزار نروژی متوجه شدهاند که میزان چربی موجود در شیر میتواند خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تحت تأثیر قرار دهد. این تحقیق بر اساس دادههای سه مرحله غربالگری سلامت قلب و عروق بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام گرفته است.
در این مطالعه، دادههای ۷۳ هزار و ۸۶۰ فرد نروژی با میانگین سنی ۴۱ سال، در طول ۳۳ سال بررسی شده است. در این بازه زمانی، ۲۶ هزار و ۳۹۳ نفر جان خود را از دست دادند که ۸ هزار و ۵۹۰ مورد از مرگها به دلیل بیماریهای قلبی عروقی بود. بررسیهای بیشتر دانشمندان نشان داد افرادی که شیر پرچرب مصرف میکردند، نسبت به کسانی که شیر کمچرب مینوشیدند، با خطر مرگ بالاتری مواجه بودهاند.
در این تحقیق افرادی که بیشترین میزان شیر را مینوشیدند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ کلی و ۱۲ درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی قرار داشتند. بااینحال، تجزیه و تحلیلهای دقیقتر مشخص کرد که این افزایش خطر، بیشتر به مصرف شیر پرچرب مربوط میشود.