پيروزي حزب اسلامگراي عدالت و توسعه در انتخابات تركيه
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۰۸۶۲

پيروزي حزب اسلامگراي عدالت و توسعه در انتخابات تركيه

حزب اسلامگراي عدالت و توسعه ترکيه به رهبري رجب طيب اردوغان، نخست وزير اين کشور، با کسب اکثريت آرا براي سومين بار پياپي پيروز انتخابات پارلماني اين کشور شده است.
به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پرس تي وي، بر اساس نتايج به دست آمده از شمارش 99 درصد از آراي ماخوذه، حزب رجب طيب اردوغان موفق شده است با کسب بيش از 50 درصد آراي مردم اين کشور، رقباي انتخاباتي خود را پشت سر گذارد.
 
با اين نتيجه، حزب عدالت و توسعه توانسته است با کسب 326 کرسي از مجموع 550 کرسي اکثريت پارلماني را به خود اختصاص دهد، اما در صورت کسب 330 کرسي مي‌توانست بدون برگزاري همه‌پرسي قانون اساسي ترکيه را تغيير دهد.
 
اردوغان پس از پيروزي حزب خود ضمن تشکر و قدرداني از مردم ترکيه به خاطر شرکت در انتخابات، بر نيت خود براي خدمت به همه مرد اين کشور بدون در نظر گرفتن تفاوت‌هاي قومي و مذهبي تاکيد کرد.
 
اردوغان تصريح کرد: براي ترکيه، چه شما به حزب عدالت و توسعه راي داده باشيد يا نداده باشيد، پيروز حقيقي انتخابات سال 2011 ، ملت ترکيه است.
 
وي افزود: همه افراد، چه کسي که به ما راي داد و يا هرآن کس که به ما راي نداد، بايد اين نکته را مسلم بداند که تمام باورها، ارزش‌ها و سبک زندگي شما مايه غرور ماست.
 
نخست وزير ترکيه گفت: ملت، ما را براي انجام وظيفه تدوين قانون اساسي جديد برگزيده است.
 
اردوغان خاطرنشان کرد: ما قصد نداريم درها را به روي خود ببنديم. ما پذيراي مخالفان هستيم. اگر آن‌ها بپذيرند، براي رسيدن به اجماع با گروه‌هاي مدني، احزاب خارج از پارلمان و با دانشگاهيان، با يکديگر همکاري مي‌کنيم.
 
اين در حالي است که به اعتقاد تحليل‌گران داخلي، موفقيت در اين انتخابات براي حزب حاکم پيروزي بزرگي است؛ چرا که اين حزب براي سومين‌بار به قدرت بازخواهد گشت.
 
همچنين در اين انتخابات، حزب مردم جمهوري‌خواه به عنوان اصلي‌ترين رقيب حزب حاکم و نيز حزب جنبش ملي‌گرا هر کدام به ترتيب با کسب 26 درصد و 13 درصد آرا، توانستند 135 و 54 کرسي پارلماني را به خود اختصاص دهند.
 
نامزدهاي طرف‌دار حزب کرد صلح و دموکراسي نيز با کسب 5.8 درصد آرا توانستند 35 کرسي را به خود اختصاص دهند.
 
اردوغان وعده داده است براي افزايش آزادي‌هاي فردي، حمايت از تکثرگرايي و تقويت دموکراسي، پيش‌نويش قانون اساسي ترکيه را تهيه کند و به پارلمان ارائه دهد و اين درحالي است که منتقدان، وي را به تلاش براي تحکيم جايگاه خود در قدرت از طريق تغيير قانون اساسي متهم مي‌کنند.
 
بيش از 50 ميليون نفر از مردم ترکيه واجد شرايط شرکت در انتخابات پارلماني اين کشور بودند./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار