افشین: زمانی به تولید داخل اعتماد می‌شود که واردات با مشکل مواجه شده/ لزوم حمایت دولت از شرکت‌های فناور
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۲۵۸۹۴

افشین: زمانی به تولید داخل اعتماد می‌شود که واردات با مشکل مواجه شده/ لزوم حمایت دولت از شرکت‌های فناور

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در ایران معمولاً زمانی به تولید داخل اعتماد می‌شود که واردات با مشکل مواجه شده است، در حالی‌که این رویکرد هزینه‌های چندبرابری به کشور تحمیل می‌کند.

افشین: زمانی به تولید داخل اعتماد می‌شود که واردات با مشکل مواجه شده/ لزوم حمایت دولت از شرکت‌های فناور

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، امروز در حاشیه آیین افتتاح نمایشگاه «فَرّ ایران» با بیان اینکه «اعتماد به تولید داخلی باید پیش از وقوع بحران شکل بگیرد»، گفت: کشور‌هایی که مسیر توسعه را با موفقیت طی کرده‌اند، به جای وابستگی به واردات، به محصولات خود اعتماد کرده و به شرکت‌هایشان فرصت تجربه و حتی شکست داده‌اند.

 

او افزود: در ایران معمولاً زمانی به تولید داخل اعتماد می‌شود که واردات با مشکل مواجه شده است، در حالی‌که این رویکرد هزینه‌های چندبرابری به کشور تحمیل می‌کند. باید پیش از رسیدن به شرایط بحرانی، از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم تا مسیر رشد طبیعی خود را طی کنند.

 

افشین با تأکید بر اینکه «تحول واقعی بدون تغییر نگرش مدیریتی ممکن نیست»، اظهار داشت: دولت باید به بلوغی برسد که در شرایط بحرانی نیز شرکت‌های فناور را تنها نگذارد و فرصت دهد توانمندی خود را اثبات کنند.

 

وی از وجود سازوکار‌های قانونی برای حمایت از تولید داخل خبر داد و گفت: کمیته‌ای در معاونت علمی تشکیل شده تا در صورت تولید باکیفیت و کافی یک محصول در کشور، امکان محدودسازی واردات یا تعرفه‌گذاری بر آن فراهم شود؛ اقدامی در راستای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان.

 

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های فناور ابتدا وارد بازار‌های بین‌المللی می‌شوند، چون در داخل اعتماد کافی به آنها وجود ندارد، افزود: محصولات دانش‌بنیان ایرانی در خارج از کشور با استقبال مواجه شده‌اند و باید این دیدگاه در داخل اصلاح شود. او از رویکرد حمایتی دولت و شخص دکتر پزشکیان در اعتماد به دانش‌بنیان‌ها ابراز خرسندی کرد.

 

افشین درباره برنامه‌های حمایتی از ۸۰ محصول رونمایی‌شده در نخستین نمایشگاه «فَرّ ایران» گفت: بر اساس طرح جدید، محصولات دانش‌بنیانی که برای نخستین‌بار تولید می‌شوند بیمه خواهند شد و قرارداد‌های «ساخت بار اول» بدون تشریفات اداری منعقد می‌شود تا دولت ریسک تولید را بپذیرد.

 

وی با اشاره به عملکرد سال گذشته معاونت علمی اظهار کرد: تنها در بخش صنعت نفت، قرارداد‌های ساخت بار اول به حدود ۲۰۰ میلیون دلار رسید که معادل کل چهار سال پیش از آن است و مجموع این قرارداد‌ها تاکنون به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 

او درباره حمایت از شرکت‌های حاضر در نمایشگاه «فَرّ ایران» گفت: این حمایت‌ها در سه محور انجام می‌شود؛ توسعه محصولات موجود، تقویت زیرساخت‌های آزمایشگاهی و حمایت از طرح‌های جدید. شرکت‌هایی که برنامه گسترش فعالیت دارند، در اولویت حمایت قرار گرفته‌اند.

 

افشین در پایان تأکید کرد: هدف اصلی، ایجاد اعتماد پایدار به توان داخلی و تبدیل شرکت‌های دانش‌بنیان به بازیگران اصلی اقتصاد کشور است؛ هدفی که تنها با تغییر نگرش مدیریتی و حمایت هوشمندانه در مراحل نخست تولید محقق می‌شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار