به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل ازخبرگزاری خانه ملت عباس رجایی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در توضیحات خود درخصوص وضعیت واردات محصولات کشاورزی، گفت: من فکر می کنم که یک جریانی در کشور تحت عنوان جریان انحرافی توطئهای را در بخش کشاورزی طراحی کرده که ما در بحث امنیت غذایی کشور به امنیت نرسیم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب با بیان این که شواهد زیادی برای این ادعای خود دارد که اگر لازم شد در جای دیگر آنها را مطرح می کند، افزود: در سند چشم انداز ۲۰ ساله بحث امنیت غذایی یکی از موضوعات جدی است که رهبری آن را مطرح نمودند و ما همه ملزم هستیم به بحث مهم امنیت غذایی به صورت جدی بپردازیم.
وی افزود: ولی اگر روند حرکت کشور بر مبنای این سیاق که تا به امروز باشد قطعا در امنیت غذایی با چالش روبرو خواهیم شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت امنیت غذایی در کشور، گفت: مجلس و کمیسیون کشاورزی در قانون افزایش بهره برداری در بخش کشاورزی و قانون برنامه پنج ساله کشور بحث مدیریت بر واردات را مطرح کرد که نمایندگان به آن رای دادند، اما این قانون به مرحله اجرا درنیامد و نقض شد.
وی با اشاره به مواردی از نقض این قانون، گفت: در سال گذشته که تعرفه ها باید به گونه ای بود که همواره نرخ واردات بر مبنایی تعیین شود که در آن تولیدکننده داخلی ارجحیت پیدا کند، تعرفه ها را صفر کردند تا به خیال خود تنظیم بازار صورت بگیرد.
خشکسالی یک زلزله خاموش است
رجایی در ادامه با اشاره به بحث خشکسالی در کشور، خاطرنشان کرد: خشکسالی یک زلزله خاموش است که کشور را در بر گرفته و بخش کشاورزی را نابود کرده، اما کسی فکری برای بودجه آن نمی کند و در بسیاری از استان ها کشاورزی در حال نابودی است.
وی ادامه داد: در بحث واردات وقتی صحبت از واردات می کنیم، باید به مواردی همچون بار همراه مسافر و ته لنجی ها و کالاهای مرزی توجه شود.
رجایی با اظهار اینکه قاچاق سهم موثری از واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی را به خود اختصاص می دهد، افزود: در سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده، در حالی که از بازارچه های مرزی و سایر قسمت ها نیز برنج وارد شده و نیاز کشور به برنج تنها ۵۰۰ هزار تن بوده است.
نباید مسئله واردات را شوخی گرفت
رئیس کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه نباید مسئله واردات را شوخی گرفت، اظهار کرد: در آمریکا که دشمن ماست و تولید پسته می کند و برای این که پسته ایران وارد آمریکا نشود حدود ۱۳ درصد تعرفه مشخص کرده و ما در کشور در شب عید تعرفه ها را صفر می کنیم.
وی با بیان این که ما در کشوری زندگی می کنیم که خشکبار یکی از مواد اصلی در صادرات بود، گفت: در سالهای گذشته ما خشکبار وارد کشور کرده و ترتیب واردات را عوض کردیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی افزود: در گذشته تنها به کشور ما گندم وارد می شد و امروز سیر، گردو، بادام، انگور، پرتغال و محصولاتی از این دست وارد کشور می شود که بسیاری از این محصولات براساس آزمایش هایی که موسسات استاندارد انجام داده کیفیت شان پایین است و همین محصولات در بازارها با کیفیت پایین و در مغازه ها با کیفیت بالا عرضه می شود.
رجایی در ادامه به ذکر نمونه هایی از واردات مواد غذایی و مقایسه آن با واردات در گذشته پرداخت و گفت: در حالی که طرح خودکفایی گوشت قرمز را در کشور داریم، در کشور ما دام زنده وارد شده و علاوه بر قاچاقی که صورت گرفته در سال ۸۵ حدود ۲۰۰۰ تن دام زنده وارد کشور شده و در سال ۸۸ به ۲۰ هزار تن رسیده و با فشارهایی که مجلس آورده و تحقیق و تفحص هایی که انجام داده به ۱۲ هزار تن دام زنده در سال ۸۹ رسیده که. نتیجه این حرکت، این است که تب برفکی در کشور به وجود آمده و یک رانت بزرگ و فسادهای اداری شکل گرفته است.