تغییر کاربری زمین در گیلان به نفع جوانی جمعیت/۱۶ هزار متقاضی در صف انتظار
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هادی حق شناس استاندار گیلان، با اشاره به نقش گرانی و تورم در افزایش هزینه تامین مسکن و اجاره بها، اظهار کرد: نیازمند افزایش سرمایه گذاریها هستیم تا کاهش تورم رخ دهد.
وی هرگونه افزایش نرخ اجاره بهای واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۵ را متناسب با وضعیت تورم دانست و افزود: افزایش اجاره بها مانند قیمت مسکن در مناطق و شهرهای، متفاوت است و باید کف نرخ تورم(۲۵ درصد نرخ تورم استان) را در نظر بگیریم تا شاهد تعدیل قیمت ها باشیم.
استاندار گیلان مهمترین اقدام برای کاهشی شدن هزینه تامین مسکن را در عرضه مسکن دانست و بیان کرد: به جای افزایش قیمت مسکن، باید عرضه مسکن را افزایش دهیم.
حق شناس با اشاره به میانگین ازدواج در گیلان، ادامه داد: سالانه نیازمند ۱۰ هزار واحد هستیم؛ این در حالی است که هم اکنون بالغ بر ۴۶ هزار واحد در دست ساخت در بخش های نهضت ملی و مسکن روستایی و بازآفرینی و محرومین و... داریم.
وی کمبود زمین را یکی از عمده ترین مشکلات گیلان در حوزه مسکن دانست و گفت: اراضی گیلان درجه یک و دو بوده و ارزش بالایی دارد لذا اجازه ویلاسازی به غیربومی ها را نمی دهیم، اما امکان تغییر کاربری این اراضی با رویکرد بلندمرتبه سازی برای نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت وجود دارد.
استاندار گیلان از مالکان دارای اراضی خواست که در ساخت مسکن مشارکت کنند و اضافه کرد: در صورت واگذاری نیمی از این اراضی به دولت جهت ساخت مسکن، مجوز کاربری لازم برای نیم دیگر را به مالکان خواهیم داد.
وی از ادارات کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن خواست که شناسایی اراضی مذکور را در دستور کار قرار دهند و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۶ هزار متقاضی واجد شرایط استان، در صف انتظار نهضت ملی مسکن هستند. این آمار مربوط به چهار سال گذشته بوده و قطعا با باز شدن سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن، شاهد افزایش متقاضیان خواهیم بود.
به گفته حق شناس، همواره تقاضا جلوتر از عرضه است و لذا باید زمین لازم برای مسکن ۵۰ هزار متقاضی را شناسایی کنیم. ۳۰ درصد این اراضی، روستایی و ۷۰ درصد، شهری است. ۳۵ درصد اراضی شناسایی شده شهری نیز به شهرستان رشت اختصاص خواهد داشت و مابقی در ۱۶ شهرستان دیگر است.
وی همچنین از دستگاه های حمایتی(کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید) خواست که اراضی مورد نظر را برای تامین مسکن جمعیت تحت پوشش خود شناسایی کنند و افزود: دولت با تحویل زمین، پرداخت تسهیلات و ایجاد زیرساخت، زمینه تولید مسکن توسط مردم را فراهم خواهد کرد.