افزایش قیمت بنزین در شرایط جنگی به صلاح کشور نیست/ هزینه مشکلات را به سفره مردم منتقل نکنید
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۱۲۰۶
امام جمعه چرام:

افزایش قیمت بنزین در شرایط جنگی به صلاح کشور نیست/ هزینه مشکلات را به سفره مردم منتقل نکنید

امام جمعه چرام با تأکید بر اینکه افزایش قیمت بنزین در شرایط فعلی اقتصادی و جنگی به صلاح کشور نیست، گفت: به جای جبران کسری تولید با شوک قیمتی، باید با قاچاق سوخت مقابله، تولید را افزایش و خودرو‌های باکیفیت و کم‌مصرف را در اختیار مردم قرار داد.
افشار، امام جمعه چرام

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام افشار در خطبه‌های نماز جمعه ۲۳ مردادماه چرام با اشاره به شرایط دوران بنی‌امیه و محدودیت‌های گسترده علیه نقل فضائل امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: در دوره بنی‌امیه از نشر فضائل امام علی(ع) جلوگیری می‌شد و کسانی که فضایل آن حضرت را نقل می‌کردند، با تهدید، زندان و حتی قتل مواجه می‌شدند.

وی افزود: در مقابل، به دستور معاویه افرادی که در برابر فضائل امیرالمؤمنین(ع)، برای خلفای سه‌گانه فضیلت جعل می‌کردند، مورد تشویق قرار می‌گرفتند؛ با این وجود، فضائل امیرالمؤمنین(ع) به گونه‌ای در منابع باقی مانده که ماندگاری آن را باید یک اعجاز تاریخی دانست.

امام جمعه چرام با اشاره به حدیث شریف «لا فَتَى إِلّا عَلِی» گفت: این حدیث به معنای «جوانمردی جز علی نیست» است و بر اساس منابع حدیثی و تاریخی، در ارتباط با فداکاری و شجاعت امام علی(ع) در جنگ احد بیان شده و در منابع شیعه و اهل سنت نیز نقل شده است.حجت‌الاسلام افشار با اشاره به ضرورت توجه به تاریخ واقعی ایران گفت: امروز بیش از بیست جریان معارض با انقلاب اسلامی در حال ارائه روایت‌های تاریخی خود هستند و جریان‌های مختلف داخلی و خارجی تلاش می‌کنند تاریخ ۱۵۰ ساله کشور را از پیش از مشروطه به گونه‌ای وارونه و معکوس روایت کنند.

وی افزود: سلطنت‌طلبان، بهائیان، بابی‌ها، فراماسونرها و جریان‌های وابسته به شرق‌شناسی، هرکدام از زاویه‌ای درصدد ارائه روایت خاص خود از تاریخ ایران هستند و در چنین شرایطی باید مراقب تحریف تاریخ و واقعیت‌های کشور بود.

امام جمعه چرام با اشاره به جدایی بحرین از ایران در دوره پهلوی اظهار داشت: جدایی بحرین از ایران در ۲۳ مرداد ۱۳۵۰، یکی از تصمیم‌های مهم و قابل تأمل در تاریخ معاصر کشور است و پیامدهای آن باید از منظر منافع ملی و امنیتی مورد بررسی قرار گیرد.وی گفت: بحرین سال‌هاست میزبان مقر فرماندهی سنتکام نیروهای مرکزی آمریکا است و حضور نظامی آمریکا در منطقه، اهمیت راهبردی این موضوع را دوچندان کرده است.

حجت‌الاسلام افشار تأکید کرد: این تصمیم در ذهن ایرانیان باقی خواهد ماند و تاریخ‌نگاری‌های سفارشی و روایت‌های تحریف‌شده نمی‌تواند واقعیت‌های تاریخی را از بین ببرد.

امام جمعه چرام در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به رئیس‌جمهور گفت: در شرایط فعلی کشور، افزایش قیمت بنزین به صلاح نیست.وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور افزود: اقتصاد ایران با تورم دست و پنجه نرم می‌کند و هرگونه شوک قیمتی جدید می‌تواند انتظارات تورمی را افزایش داده و فشار بیشتری بر اقشار کم‌درآمد، کارگران و بازنشستگان وارد کند.

حجت‌الاسلام افشار ادامه داد: افزایش قیمت بنزین می‌تواند هزینه حمل‌ونقل و قیمت کالاها را افزایش دهد و در نهایت بار اصلی این تصمیم بر دوش مردم و خانوارها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مسئله مصرف بالای بنزین و ناترازی انرژی باید به صورت ریشه‌ای حل شود، گفت: اگر قرار است کشور بر اساس نظر و پیشنهاد متخصصان اداره شود، باید راهکارهای کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه چرام تصریح کرد: نخست باید با قاچاق سوخت مقابله شود و از سوی دیگر، باید خودروهای باکیفیت و کم‌مصرف در اختیار مردم قرار گیرد.وی افزود: اگر به جای خودروهای کم‌کیفیت و پرمصرف، خودروهای باکیفیت و کم‌مصرف تولید و عرضه شود، می‌توان ده‌ها میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه‌جویی کرد.

حجت‌الاسلام افشار بیان کرد: اگر تولید کم است، باید تولید را افزایش داد، نه اینکه ضعف تولید را با افزایش قیمت جبران کرد؛ اگر کسری وجود دارد، باید ریشه‌های کسری اصلاح شود، نه اینکه با یک شوک قیمتی، هزینه مشکلات از دولت به سفره مردم منتقل شود.

وی هشدار داد: افزایش قیمت بنزین در شرایط جنگی می‌تواند موجب افزایش نارضایتی عمومی، افزایش آنی تورم، کاهش ارزش پول ملی، افزایش هزینه تولید، کاهش رشد اقتصادی و توزیع ناعادلانه‌تر ثروت شود.

امام جمعه چرام خاطرنشان کرد: باید شرایط سخت تأمین انرژی و مسئله ناترازی در شرایط جنگی، صادقانه برای مردم تبیین شود و همزمان راهکارهای عملی برای مدیریت مصرف و افزایش تولید در دستور کار قرار گیرد.

حجت‌الاسلام افشار در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به تحولات اخیر منطقه و جهان گفت: مدت‌هاست افول قدرت آمریکا آغاز شده و برخی اتفاقات هفته‌های اخیر را می‌توان از مؤیدات این روند دانست.

وی با اشاره به سفر اخیر دونالد ترامپ به ترکیه و روایت‌های مطرح‌شده درباره تدابیر امنیتی این سفر اظهار داشت: اینکه رئیس‌جمهور آمریکا از احتمال تهدیدات امنیتی سخن می‌گوید، نشان‌دهنده شرایط پیچیده‌ای است که آمریکا و مسئولان این کشورباآن مواجه هستند.

امام جمعه چرام افزود: در فضای رسانه‌ای جهان نیز روایت‌های مختلفی از این موضوع مطرح شده و برخی آن را نشانه‌ای از آسیب‌پذیری و کاهش هیمنه آمریکا ارزیابی کرده‌اند.

وی در پایان تأکید کرد: امروز ملت ایران باید با هوشیاری، بصیرت و شناخت درست از تحولات منطقه و جهان، اجازه ندهد روایت‌های تحریف‌شده و تاریخ‌سازی‌های جریان‌های معاند، واقعیت‌های کشور و انقلاب اسلامی را تحت تأثیرقراردهد.

 

پربازدیدترین آخرین اخبار