کد خبر:۱۴۴۳۳۱
دبير انجمن برنج ايران:
امسال با توجه به بارندگی های خوب کیفیت میزان تولید برنج افزایش یافته است
دبیر انجمن برنج ایران با بیان اینکه از 630 هزار هکتار شالیزار بیش از 500 هزار هکتار در شمال کشور قرار دارد گفت: امسال با توجه به بارندگی های خوب کیفیت و میزان تولید برنج افزایش یافته است.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، جمیل علیزده شایق گفت: میانگین عملکرد برنج در واحد سطح هم 10 درصد بیشتر شده و ضریب تبدیل شالی به برنج در کارخانه ها نیز از حدود 50 تا 55 درصد به بیش از 60 درصد رسیده است که به افزایش تولید برنج کمک می کند و این افزایش علاوه بر افزایش تولید در سطح است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه عرضه مستقیم برنج در تهران آغاز شده است و با همکاری خوبی که وزارت بازرگانی سابق داشت و همکاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت دارد تنظیم بازار برنج به خوبی مدیریت می شود.
علیزاده شایق گفت: با همکاری و تعامل با سازمان بازرگانی استان تهران در چند منطقه شهر غرفه های عرضه مستقیم برنج پیش بینی شده است و تولید کنندگان عضو انجمن برنج ایران در آنجا حضور دارند ، برنج های با کیفیت خوب و قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه باید کیفیت برنج برای مصرف کننده تهرانی و همه مصرف کنندگان، تضمین شود و همان کیفیتی باشد که تولید کننده ابراز می دارد گفت: خوشبختانه با عرضه مستقیم محصول برنج ، این کیفیت تضمین شده است.
دبیر انجمن برنج ایران گفت: متأسفانه در بخش خرده فروشی در سطح شهر گاهی این موضوع دیده نمی شود و مقداری ناخالصی وجود داردکه باعث نارضایتی مردم می شود.
وی تصریح کرد: در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا هم برنج با کیفیت مطلوب عرضه می شود و در تهران در چهار منطقه پارک ارم ، پارک ولایت ، حکیمیه و فرهنگسرای خاوران و در سازمان میادین میوه و تره هم حضور داریم.
علیزاده شایق گفت: قیمت ها باید عادلانه باشد و هم اکنون قیمت در شمال بسیار خوب است و برنج با کیفیت درجه یک و خوب و در حد خرده حداکثر 2 تا 3 درصد ، به 3200 تا 3300 تومان در هر کیلوگرم است اما وقتی به تهران می رسد به بالای 4500 تومان افزایش می یابد و متاسفانه همان کیفیت را هم ندارد و در برخی جاها ، ناخالصی وارد این برنج می شود.
وی اعلام کرد: این مشکل را در طرح عرضه مستقیم برنج برطرف کرده ایم و تاثیر هزینه حمل و نقل در افزایش قیمت تمام شده برنج برای مصرف کننده نهایی نیز اندک است و نباید خیلی افزایش یابد.
دبیر انجمن برنج ایران گفت: قوانین صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید اصلاح شود تا از اجحاف به کشاورزان گیلان به ویژه برنج کاران هنگام خسارت زراعی ،پرهیز شود.
وی تاکید کرد: برای کاهش هزینه تولید برنج و به ویژه هزینه نیروی انسانی باید طرح های یکپارچه سازی شالیزارها و مکانیزه کردن فعالیت های کشاورزی که ازدهه 1340 مطرح بوده است ، ورد توجه قرار گیرد.
علیزاده شایق گفت: طرح یکپارچه سازی اراضی و توسعه مکانیزاسیون می تواند به رونق تولید و توجیه اقتصادی فعالیت های شالیکاری کمک کند.
وی در باره تاثیر بارندگی های اخیر و خسارت به برنج کاران هم گفت: بارندگی هم موقعی آغاز شد که اکثر شالیزارها برداشت شده بود به جز اراضی ارقام پرمحصول.
علیزاده شایق افزود: برنج های محلی قبل از بارندگی های اخیر برداشت شده است و برنج های پرمحصول هم خسارت زیادی ندیده است و نگران کننده نیست.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از اغراق در بیان خسارت های بارش های اخیر گفت: نباید اظهار شود همه محصولات از بین رفته است چون این مطالب غیر واقعی فقط فرصت را برای دلالان و واردات برنج و رشد قیمت ها فراهم می کند.
علیزاده شایق گفت: کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم معتقدند خسارتی وارد شده است اما نه به میزانی که اغراق می شود.
دبیر انجمن برنج ایران با بیان اهمیت ساماندهی واردات برنج هم گفت: در بخش واردات باید سرانه مصرف واقعی برنج مشخص شود که وزارت جهاد کشاورزی ، انجمن برنج ایرانی و محققان اعتقاد دارند سرانه مصرف برنج 36 تا 37 کیلوگرم است اما در وزارت بازرگانی سابق پافشاری می شد که 44 کیلوگرم است که با این رقم 1.2 میلیون تن کسری داریم اما با مصرف سرانه 36 تا 37 کیلوگرم 500 تا 550 هزار تن کمبود خواهیم داشت.
علیزاده شایق گفت: باید این موضوع را با تحقیق میدانی به طور دقیق برآورد کنیم تا برای همیشه حل شود و برنج وارداتی بی رویه نداشته باشیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.