آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۸۵۶۹

بيماري هاري با واكسيناسيون سريع و به موقع 100درصد قابل پيشگيري است

كارشناس بيماري هاي مشترك انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بيماري هاري 100 درصد كشنده است اما در صورت واكسيناسيون سريع و به موقع بعد از گزش 100درصد قابل پيشگيري مي باشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شيراز، مرضيه عطاءالهي، امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گاز گرفتن و پنجه كشيدن توسط حيوان هار از اصلي ترين راههاي انتقال این بيماري است، ويروس 3 تا 10 روز قبل از بروز علائم باليني در بزاق سگ و گربه هار وجود دارد و فرد در صورت گزیده شدن توسط این حیوانات مي تواند بيماري را انتقال دهد. پنجه هاي آلوده به بزاق در گربه هار نيز به علت ليسيده شدن توسط گربه، همانند دندان سگ و گرگ، مي تواند آلوده به ويروس هاري باشد.
 
وی افزود: هاري يكي ازبيماريه اي مشترك بين انسان و حيوان و يک بيماري حاد ويروسي سيستم اعصاب مرکزي است که مخصوص گوشت خواران اهلي و وحشي بوده و انسان و ساير حيوانات خونگرم پستاندار بطور تصادفي و غالباً از طريق گزش به آن مبتلا مي شوند.
 
كارشناس بيماري هاي مشترك انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ميزان کشندگي این بيماري بسيار بالا و صد درصد است بطوري که پس از ظهور نشانه های باليني چه در انسان و چه در حيوان، درمان امكان پذير نبوده و مرگ اجتناب ناپذيرخواهند بود.
 
عطاءالهي عنوان کرد: در استان فارس در سال 89 بيش از 9هزار و 100 مورد حيوان گزيدگي ثبت و گزارش شده است كه خوشبختانه با تلاش شبانه روزي در واحد بيماري هاي واگير و مراكز درمان پيشگيري از هاري در سطح استان، با واكسيناسيون و پيگيري بموقع و آموزش جامع عموم مردم و بخصوص افراد مورد گزش قرار گرفته و خانواده هاي آنها، موارد مثبت هاري در انسان در سال 89 علي رغم تعداد زياد گزش ها، صفر بوده است.
 
وی بيان داشت: بيماري هاري 100درصد كشنده است اما در صورت واكسيناسيون سريع و به موقع بعد از گزش 100درصد قابل پيشگيري مي باشد و از سالها پيش معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي به منظور پيشگيري و درمان بيماري هاري نسبت به راه اندازي مركز شبانه روزي درمان و پيشگيري هاري در شهرستان شيراز و در مركز بهداشت شهداي والفجر، جنب فرمانداري و در ساير شهرستانها در مراكز بهداشت شهرستانها اقدام نموده است.
 
این كارشناس بيماري هاي مشترك انسان و دام از مردم خواست در صورتي كه توسط حيوانات اهلي و يا وحشي دچار حمله و يا گاز گرفتكي شدند سريعا به مراكز بهداشتي درماني شهري و يا روستايي مراجعه كنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار