آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۱۳۷۸
بررسی رادیو فردا-بخش اول؛

رادیو فردا؛ ابزاري برای تهاجم فرهنگی به جمهوری اسلامی ایران

رادیو فردا یکی از رسانه‌های کاملا وابسته به غرب است که در کنار رسانه‌هایی مانند صدای آمریکا، BBC و رادیو زمانه، از آن برای تهاجم فرهنگی و رسانه‌ای به جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌شود.
گروه فرهنگي «خبرگزاری دانشجو»، هادی رهبر؛ رادیو فردا یکی از رسانه های کاملا وابسته به غرب است که در کنار رسانه هایی مانند صدای آمریکا، بی بی سی و رادیو زمانه از آن برای تهاجم فرهنگی و رسانه ای به جمهوری اسلامی ایران استفاده می شود.
 
بررسی حاضر با استناد به کلیه برنامه های این رادیو (به استثنای موسیقی ها) انجام گردیده است.
 
پیش از راه اندازی رادیو فردا در سال 1382، برنامه های رادیو اروپا آزاد/ رادیو آزادی به زبان فارسی از سال 1998 پخش خود را آغاز کرد که مديریت آن با ایرج گرگین ،از عوامل معروف رادیو و تلویزیون ملی ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بود.
 
رادیو آزادی به مدت پنج سال، هفت روز هفته، ابتدا روزی نیم ساعت خبر و گزارش همراه با یک آهنگ پخش می کرد که بعدها این زمان افزایش پیدا کرد.
 
در سال 2003 شورای اطلاع رسانی آمریکا تصمیم گرفت که رادیویی 24 ساعته به زبان فارسی راه اندازی کند که بخش عمده ای از زمان آن به پخش آهنگ های فارسی و غربی اختصاص دارد.
 
رادیو فردا یک ایستگاه رادیویی فارسی زبان است که با هزینه کنگره آمریکا و تحت نظر شورای اطلاع رسانی بین المللی آمریکا، یکی از ادارات دولت فدرال، اداره می شود. این رادیو زیرمجموعه ای از رادیو اروپا آزاد/رادیو آزادی است که مرکز آن در پراگ، پایتخت جمهوری چک قرار دارد و از آنجا که بودجه این رادیو را دولت آمریکا تامین می کند و نمی توان گفت که رسانه ای مستقل است.
 
رادیو فردا، سالانه هفت میلیون دلار بودجه رسمی دارد؛ اما با توجه به هزینه های سنگین تجهیزات و خدمات، به نظر می رسد نیاز این رادیو برای ادامه کار بیشتر از این باشد و هزینه آن از طریق بودجه های محرمانه دستگاه های اطلاعاتی ایالات متحده تامین می شود.
 
ترکیب استفاده از رادیو و اینترنت نشان می دهد که برنامه ریزان اصلی رادیو فردا به محدودیت زمانی و مکانی شنوندگان ایرانی واقف اند. رادیو رسانه ای است که در هرجایی می توان از آن استفاده کرد. موارد متعددی دیده شده که حتی خودروهای شخصی با گیرنده های نه چندان قوی از این رادیو استفاده کرده اند.
 
مشخص است که رادیو فردا در پی نفوذ در جامعه و شکل دادن به افکار عمومی در جهت منافع حامیان خود بوده، و بویژه با پخش موسیقی به شکلی کاملا حساب شده می خواهد نقش خود را در جهت تغییر دیدگاه ها و ارزش های مردم ایران ایفا كند.
 
همچون سایر رسانه های وابسته به غرب، رادیو فردا سیاست بی اعتبار نشان دادن انقلاب اسلامی را دنبال می کند و عمده تلاش گردانندگان آن هم بر این متمرکز است که این موضوع را از زبان ایرانیان بازگو نماید.
 
این رادیو در مورد جمهوری اسلامی نیز جهت گیری خصمانه آشکاری دارد و این خصومت را در تمام اخبار و گزارش ها و نقل مطالب و گزینش گفته های سیاستمداران و فعالان و تحلیل گران سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... کاملا لحاظ می کند.
 
رادیو فردا به طور مشخص مبلغ دیدگاه های ضد ولایت فقیه بودهف و وجود این اصل در قانون اساسی جمهوری اسلامی را ناقض دموکراسی می شمارد؛ در این راستا، استفاده از نظرات خاص در زمینه ولایت فقیه و تفوق جنبه دینی بر وجه سیاسی آن و در نتیجه لزوم عدم دخالت فقیه در سیاست، بویژه بدعت دانستن این اصل در مطالب منتشر شده از این رادیو مشاهده شده است.
 
مسئولان کشور، نهادهای انقلابی و دستگاه های حساس و حقوق بشر از دیگر سوژه های خبری این رادیو می باشد که به تخریب این سوژه ها می پردازد؛ افراد مختلفی با این رادیو همکاری داشته اند که از این میان ایرج گرگین، نازی عظیما و امیر مصدق کاتوزیان واجد توجه بیشتر هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار