رئيس سازمان فضايي كشور گفت: طرحهايي را براي تقويت شركتهاي دانش بنيان در زمينه هوافضا در دست مطالعه داريم كه تدوين خواهد شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر فاضلي صبح امروز در مراسم افتتاح نمايشگاه ملي توانمنديهاي صنايع هوايي و فضايي در محل دائمي نمايش گاه هاي هوايي تهران با اشاره به ضرورت حمايت از شركتهاي دانش بنيان براي توسعه علم هوا و فضاي كشور گفت: سازمان فضايي طرحهايي را براي تقويت شركتهاي دانش بنيان در دست مطالعه دارد ولي تدوين اين طرحها در بلندمدت انجام مي شود.
وي گفت: توسعه در صنعت هوافضا نيازمند گسترش علم در اين زمينه است و اين امر نيز جزء با حضور پررنگ دانشجويان و پژوهشگران امكان پذير نيست.
فاضلي گفت: اهميت هوافضا در كشور تا اندازهاي است كه در نقشه جامع علمي كشور فناوريهاي هوايي و فضايي به عنوان اولين اولويت فناوريهاي پيشرفته قرار گرفته است ولي ما بايد بتوانيم اين فناوري را به تجاري سازي برسانيم.
رئيس سازمان فضايي كشور افزود: در حال حاضر يك تجارت 250 ميليارد دلاري در عرصه فضايي دنيا انجام مي شود كه با نرخ شديدي نيز رو به توسعه است.
وي ادامه داد: كشورهاي پيشرفته به ماوراي جو و نقاط عميقي در منظومه شمسي رسيدهاند و كشورهاي جهان سوم نيز آينده خود را در عرصه هوافضا جست و جو مي كنند و خانواده هوا و فضايي كشور نيز مسئوليت سنگيني در اين خصوص دارد كه البته نياز به يك حمايت مالي دارد.
فاضلي عنوان كرد: در حال حاضر سازمان هوافضا به جايگاه واقعي خود رسيده ولي بايد بهتر شود كه بهتر شدن در اين شرايط نياز به حضور بخش خصوصي دارد.
رئيس سازمان فضايي كشور گفت: در برنامههاي توسعه آينده توجه خاصي به حضور بخش خصوصي شده و در صندوق ملي نوآوري نيز به تقويت شركتهاي دانش بنيان تاكيد زيادي شده است.
وي حضور در عرصههاي بين المللي را يكي ديگر از فعاليتها براي توسعه هوافضا در كشور دانست و گفت: با توجه به شرايط خاص ما در منطقه براي حضور ايران در عرصههاي بين المللي كارشكني مي شود تا فعاليت ما كمرنگ نشان داده شود ولي ما در اين زمينه فعاليتهاي خوبي داشتهايم.