کد خبر:۱۵۴۹۶۶
مشروح نخستين نشست جبهه متحد اصولگرايي؛

ولايتي: نامزد شدن اعضاي شوراي مركزي جبهه متحد اصولگرايي در اختيار خود آنهاست

سخنگوي جبهه متحد اصولگرايي گفت: برای مجلس نامزد نیستم و بحثی هم نداشتیم که اعضای شورای مرکزی نامزد نشوند یا بشوند و این در اختیار خود اعضای شورا است.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، علی اکبر ولایتی در آغاز این جلسه با اشاره به فرایند شکل‌گیری جبهه متحد و ساز و کار وحدت بین اصولگرایان از گذشته تا به امروز،گفت: موضوع اتحاد مجموعه اصولگرایان امر تازه‌ای نیست چرا‌که پایه این نکات پیش از این قبل از انتخابات مجلس هشتم با مکانیزم 6+5 شکل گرفته بود.
 
وی به ترکیب 6+5 و جبهه متحد اصولگرایان در مجلس هشتم اشاره کرد و یاد آور شد: در این مکانیزم 5 نفر داور و 6 نفر نیز از سه ضلع اصولگرایان حضور داشتند و بنده نیز جزو داوران بودم.
 
به نظر ما آن تجربه موفق بود چرا‌که حاصلش مجلس هشتمی شد که به حمد‌الله کارنامه موفقی داشته و دارد.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان ترکیب 8+7 را شبیه ساختار 6+5 عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در 6+5 نیز گروهی به عنوان داور و گروهی به عنوان اضلاع کار خود را شروع کردند که در این دوره نیز جبهه متحد اصولگرایان کار خود را آغاز و کار خود را ادامه می‌دهد.
 
ولایتی در پاسخ به چرایی شکل‌گیری دیر هنگام مجموعه اصولگرایان و اطلاع‌رسانی در این زمینه گفت: علت اینکه دیرتر چنین مجموعه‌ای شکل گرفت و در مورد آن برنامه‌ریزی شد، این بود که صبر کردیم تا اصولگرایان در حوزه کاری خود دوام پیدا کنند تا نسبت به کارها اطلاع‌رسانی کنیم البته در این مدت نیز به صورت منظم بیانیه‌های کوتاه و اظهار‌نظر‌هایی موجز داشتیم که در رسانه‌ها منعکس شد.
 
وی با اشاره به تلاش‌های بزرگانی همچون حضرات آیت الله مهدوی‌کنی دبیر جامعه روحانیت مبارز و آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای وحدت اصولگرایان خاطرنشان کرد: علت اینکه چنین بزرگورانی از ابتدا در شکل‌گیری وحدت اصولگرایان نقش مهمی ایفا کردند، این بود که حساسیت زمان و وضعیت بسیار مهم منطقه که شاهد امواج پی در پی بیداری اسلامی هستیم، وظایف مضاعفی را بر دوش نظام اسلامی می‌گذاشت که نمی‌شد انتخابات مهم مجلس نهم به حال خود رها شود، از این رو کسانی که شاهد پرچم‌داری این عرصه از زمان امام خمینی(ره) تا امروز و در زمان رهبر انقلاب هستند، به میدان آمدند.
 
وی تاکید کرد: هیچ زمانی مثل امروز روحانیت محترم جمهوری اسلامی ایران این چنین به صحنه نیامده‌اند که این بیانگر حساسیت موضوع و انتخابات مجلس است.
 
عضو هیئت داوری جبهه متحد اغصولگرایان در ادامه با تاکید بر اینکه باید همه تلاش کنیم تا نمایندگانی از بین کسانی که صاحب صلاحیت‌های لازم هستند، انتخاب شوند،گفت: این افراد باید کسانی باشند که تجربه و تعهدشان به نظام اسلامی اثبات شده باشد تا به عنوان کاندیدا معرفی شوند.
 
از این رو جبهه متحد اصولگرایان تلاش می‌کنند چنین اشخاصی که بعضاً ناشناخته هستند، به مردم معرفی شوند.
 
علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه تلاش جمعی اصولگرایان معطوف به فضای گفتمانی مشخص و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی است اظهارداشت: ما‌حصل این شور و نشاط انتخاباتی حضور پررنگ مردم در انتخابات و انتخاب نامزدها مبتنی بر اصول به شمار می‌رود.
 
وی ادامه داد: نهایتا با جمیع این موارد کاندیدی به مردم معرفی می‌شود که دارای تعهد و تخصص بالایی است و انشاالله مجلسی هماهنگ و کار‌آمد و در خدمت مردم شکل خواهد گرفت.
 
در ادامه منوچهر متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان سخنان خود را آغاز کرد و گفت: موقعی که شوراهای دوم و مجلس هفتم و متعاقب آن انتخابات ریاست جمهوری که سر پل آورده‌های سیاسی جریانات کشور است، زمان می‌گذرد.
 
با نزدیک شدن به مرحله دیگری یعنی انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در واقع مهمترین رخ داد کشور در سال جاری با حضور همه جریانات، احزاب و تشکل‌ها برای این انتخابات آماده می‌شوند.
 
پس از ماه مبارک رمضان شورای مرکزی جبهه متحد بیش از 30 جلسه را برگزار کرده است، ضمن آنکه جلساتی نیز هیئت داوری و هیئت اجرایی در این مدت برگزار کرده‌اند.
 
زاکانی در پاسخ به سوالي مبني بر نقش نماینده آقای قالیباف در وحدت اصولگرایان و اینکه چقدر در این کمیته موثر هستند عنوان كرد: در جمع هیات اجرایی 3 ضلع هستند و 2 نماینده آقایان قالیباف و لاریجانی هم جزوی از این اضلاع به شمار می آیند.
 
7+8 ساختار مشخصی دارد و در این کمیته رای، نظر و منطق حاکم است. وی تاکید کرد: کارها در این کمیته بر اساس بحث و گفت و گو پیش می رود لذا نقش آنها به اندازه نقش حضور استدلالی است که آنجا بیان می کنند و دیگران را متقاعد می کنند و یا دیگران عنوان می کنند و آنها متقاعد می شوند.
 
رئیس ستاد انتخاباتی اظهار داشت: حرکت ما یک حرکت جمعی است و جمع ما مبتنی بر استدلال ،دلیل و منطق است و نهایتا با رای گیری انجام و به یک جمع بندی می رسیم.
 
ولایتی در پاسخ به سوالی پیرامون تفاوت 5+6 با 7+8 گفت: البته 6+5 که در انتخابات مجلس هفتم فعالیت می کرد 5 نفر مرضی الطرفین در آن ساختار تعریف می شدند که بنده نیز در آن حضور داشتم. همچنین در گروه 6 نفره نمایندگان اضلاع نیز فعالیت می کردند.
 
وی افزود: در این دوره شاهد آن بودیم که حضرات آیات مهدوی کنی و یزدی وارد عرصه شده اند و محوریت جبهه متحد اصولگرایان را بر عهده گرفته اند و بنا براین، این شد که در انتخابات مجلس هشتم ساختار 8+7 فعالیت کند.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه در ساختار 8+7 عدالت را در نظر گرفته ایم، تصریح کرد: تصمیم گرفتیم در این ساختار همچون ساختار گذشته نمایندگان گروه ها و تشکل های سیاسی حضور داشته باشند و این حضور عادلانه در نظر گرفته شده است تا حداقل بتوانیم به تفاهم خوبی برسیم.
 
وی در خصوص کمیته 8+7 نیز گفت: فقط در این ساختار عدد تغییر کرده است به همین جهت تفاوت جوهری بین 8+7 با 6+5 نمی بینم.
 
زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد دیدارش به همراه حسین فدایی با آیت الله مصباح یزدی گفت: بنده و آقای حسین فدایی در دو نوبت خدمت آیت الله مصباح یزدی رفتیم و بیش از دو ونیم ساعت با ایشان صحبت کردیم.
 
وی تصریح کرد: آیت الله مصباح یزدی در این دیدار بر سه نکته تاکید داشتند در این جلسه ایشان گفتند وحدت یک امر ضروری ،بدیهی و ایده آلی است و نیازی به استدلال ندارد.آیت الله مصباح یزدی همچنین تاکید داشتند که اگر با واقع بینی به صحنه نگاه کنیم افرادی هستند که وحدت را امضا کردند اما آن را پاس نمی دارندو این به دو دلیل است یکی ا مفهوم متفاوت از امور و دیگری فهم مشترک اما با دلخواهی متفاوت اما علیرغم این آسیب، هیچ راهی جز وحدت نداریم ،با جبهه پایداری کنید و عدله تان را بیان کنید.
 
متکی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص فعالیت های انتخاباتی دولت،گفت:ورود ظرفیت های نظام و امکانات نظام به صورت دولتی و با نام دولت در بحث انتخابات جایگاهی ندارد و حداقل در طی سالهای گذشته به همین صورت بود. وی ادامه داد: جلسه چند شب گذشته دولت را به عنوان جلسه ستاد ستاد انتخاباتی نمی توان ارزیابی کرد و دولت برگزار کننده انتخابات است و در مقوله انتخابات جانبدارانه نخواهد بود.
 
ورود رسمی شخص رییس جمهور که نمودی از آن را هنوز نداریم و یا دولت به معنای جانبدارانه پذیرفته نیست.
 
زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص رابطه جبهه متحد اصولگرایان با دولت اظهار داشت: دولت یک پیکره پر تلاش است که در سراسر کشور در حال خدمت گذاری است البته در درون دولت یک بخش وجود دارد که محل آسیب دولت است .اصولگرایان این دو بخش را کاملا تفکیک شده می دانند.
 
بخشی که به دولت آسیب زده و به مجموعه انحرافی لقب گرفته نه تنها مورد تایید نیست بلکه کشور را دچار خسران کرده و خواست اصولگرایان این بود که آقای احمدی نژاد نسبت به رفع و رجوع این مشکل اقدام کند.
 
متکی در پاسخ به سوال در خصوص حضورش در مجلس گفت: برای مجلس نامزد نیستم و بحثی هم نداشتیم که اعضای شورای مرکزی نامزد نشوند یا بشوند و این در اختیار خود اعضای شورا است.
 
ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دغدغه جبهه پایداری اظهارداشت: با جبهه پایداری اخیرا تماسی نداشتم اما آنها بیشتر نسبت به کم و کیف ساختار انتقاد داشتند و خواستار بودند برخی تغییر ها انجام شود که این مورد قبول اکثریت قرار نگرفت.
 
وی افزود: برای شکل دهی اجتماع اصولگرایان بیش از 1 سال کار شده و با هر انتقاد، پیشنهاد و اعتراضی تصمیم گیری ها اعتبار خود را از دست نخواهد داد.
 
آیت الله یزدی و مهدوی کنی بعد از هفته ها بحث به این نتیجه رسیدند و قاعده دموکراسی این است که اقلیت به رای اکثریت گردن بنهند.
 
ولایتی در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با توجه به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه و نشأت‌گیری آنها از انقلاب اسلامی، وحدت اصولگرایان به عنوان نیروهای انقلاب چگونه می‌تواند این بیداری را تقویت کند، اظهار داشت: بیداری اسلامی الهام گرفته از انقلاب اسلامی است و به لحاظ عقلی و نقلی می‌توان به این موضوع پی برد.
 
در اجلاس اخیر تهران بیش از ۷۰۰ تن از فرهیختگان و نمایندگان در اجلاس بیداری اسلامی شرکت کردند و بیش از ۱۳۰ نفر از آنها در جلسه عمومی سخنرانی کردند؛ بنده با ۲۶ نفر ملاقات داشتم. آنها به طور مشترک می‌گفتند که بیداری اسلامی در کشورهای عربی نشأت گرفته از جمهوری اسلامی ایران است.
 
وی تصریح کرد: وقتی مردم منطقه می‌بینند انقلاب اسلامی بعد از ۳۲ سال علی‌رغم تمامی مشکلات رشد کرده ایران را به عنوان الگو مطرح می‌کنند. مصر از سال ۵۷ شمسی و ۱۹۷۹ میلادی که بحث کمپ‌ دیوید مطرح شد، روز به روز تضعیف شد. بنابراین ما به عنوان الگو باید به اهمیت شرایط پی ببریم.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان یاد آور شد: اینکه می‌گوئیم اصولگرایان هرچه زودتر اتحاد کنند و فراز و نشیب‌ها را تحمل کنند تا مجلسی قوی متشکل از طرفداران و دلبستگان انقلاب اسلامی و همینطور معتقدین به نهضت جهانی اسلام انتخاب شوند، به علت همین الگو بودن است.
 
چرا که ما باید بار سنگین الگو بودن را حفظ کنیم. وي درباره رابطه دیدار اخیر جبهه پایداری با آیت‌الله مهدوی گفت: اخیرا برخی از اعضای جبهه پایداری با آیت‌الله مهدوی کنی دیدار داشتند که این دیدار جدی در راستای سازندگی صورت گرفت و آیت‌الله مهدوی کنی نیز ارشاداتی داشتند که جوهره رهنمودهای ایشان حضور جبهه پایداری در مجموعه جبهه متحد بود.
 
ولایتی با بیان اینکه جبهه پایداری هیچ مخالفت اساسی برای حضور در جبهه متحد ندارد، گفت: انشاءالله در آینده شاهد خواهیم بود که دوستان جبهه پایداری با توجه به اخلاص و توانمندی که در آنها وجود دارد به جبهه متحد اضافه خواهند شد که در این صورت امید برای پیروزی اصولگرایان افزایش خواهد یافت.
 
متکی در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط جبهه متحد اصولگرایان با احزاب و نمایندگان آنها گفت:‌ همانطور که آقای دکتر ولایتی فرمودند ساختاری تعریف شده که همه اصولگرایان نقش داشته باشند. حدود هزار نفر طی نامه‌ای به جبهه متحد اصولگرایان آمادگی خود را برای کمک به جبهه متحد اعلام کرده‌اند و ما نیز سازوکاری تعریف کرده‌ایم که با همه این افراد و شخصیت‌های اصولگرا ارتباط داشته باشیم.
 
بر همین اساس کمیته ارتباطات را بعد از تعریف سازوکار و مشخص شدن روند انتخابات در جبهه متحد اصولگرایان تماس با این افراد را آغاز خواهیم کرد.
 
در ادامه این نشست خبری خبرنگاری از ولایتی پرسید که آیا جبهه متحد اصولگرایان بعنوان یک ساختار انتخاباتی صرفا فلسفه انتخاباتی دارد یا بحث‌های گفتمانی را هم دنبال می‌‌کند که سخنگوی جبهه متحد گفت:‌ هنگام انتخابات تب فعالیت‌ها افزایش پیدا می‌کند و این به معنی این نیست که قبل از انتخابات افراد با یکدیگر تماس نداشته باشند.
 
جلسات ما با دوستان از ۲ سال پیش بود و ما ارتباط خودمان را داریم و البته اهداف و جریان‌های سیاسی جلسات درونی خودشان را برگزار می‌کنند.
 
ولایتی تصریح کرد: گمان می‌کنم با توجه به شرایط منطقه و جهان اسلام انشاءالله مجموعه اصولگرایان کار خودش را تا انتخابات، خاتمه شده تلقی نخواهد کرد و بعد از انتخابات نیز این جلسات ادامه خواهد داشت.
 
وی همچنین در پاسخ به اینکه چه تدابیری می اندیشید تا پس از آنکه اصولگرایان به مجلس راه پیدا کردند اختلافی درون آنها شکل نگیرد گفت: ما مجلس هشتم را مجلسی منسجم می‌دانیم و اصولگرایانی که در چارچوب ۶+۵ در آن مقطع معرفی شدند و مردم آنان را انتخاب کردند هم اکنون نیز با هم کار می‌کنند.
 
وی افزود: در مواقع حساس همواره مجموع اصولگرایان حول ید واحد تصمیم گیری می‌کنند و با پشتوانه اکثریت نزدیک به اتفاق کارهای خود را جلو می‌برد که نمونه آن بیانیه ۲۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در تأیید سپاه قدس در برابر اتهامات بی پایه و اساس آمریکا بود.
 
ولایتی انسجام اصولگرایان در استیضاح و سپس رأی اعتماد مشروط به او را از دیگر مصادیق اتفاق نظر اصولگرایان خواند و افزود: اصولگرایان مجلس علیرغم اینکه انتقاداتی صریح نسبت به انحراف و اختلاس اخیر داشتند وزیر اقتصاد را استیضاح، تذکر و سپس رأی اعتماد مشروطی به او دادند. وی با بیان اینکه مجلس و دولت هر دو اصولگرا هستند تصریح کرد: در دنیا نیز اگر دولت و مجلس از یک طیف باشند با هم همکاری و تعامل دارند.
 
در فتنه ۸۸ اگر نبود انسجام نمایندگان مجلس ممکن بود که قضایا به شکل دیگری رقم بخورد اما دیدیم که مجلس در برابر مداخلات خارجی ایستاد.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه با بیان اینکه انسجام و وحدت کلمه در مواضع اصولی مجلس کنونی دیده می‌شود خاطرنشان کرد: البته در برخی مسائل که اهمیتی ندارد ممکن است بین برخی گروه‌های مختلف اصولگرا اختلاف نظر وجود داشته باشد که این نه تنها تضعیف کننده وحدت نیست بلکه تقویت کننده نیز هست.
 
وی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال مشترک بودن برخی نامزدهای جبهه متحد اصولگرایان با نامزدهای جریان موسوم به انحرافی گفت: انحراف تعریف خودرا دارد ما کسانی که به ارزش های اسلامی،انقلاب اسلامی، قانون اساسی و ولایت فقیه پایبند هستند استفاده و آنان را به مردم معرفی می‌کنیم.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه در حالی که چند ماه از انتخابات زمان مانده است اما همچنان شاهدیم که شور و نشاط انتخاباتی در کشور شکل نگرفته است، نظر شما در این باره چیست، گفت: این گفته‌ها استدلالی ندارد چراکه تجربه ۳۰ ساله انتخابات و برگزاری انتخابات مکرر در جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که معمولا نشاط انتخاباتی یک ماه مانده به انتخابات شکل می‌گیرد که البته چند ماه قبل از آن به معنای عدم فعالیت گروه‌ها و احزاب نیست.
 
وی تأکید کرد: زیر پوست شهرها ستادهای احزاب و گروه‌ها تشکیل و چهره‌های انتخاباتی سعی می‌کنند خود را به مردم بشناساند.
 
البته می‌بایست ستادها شکل می‌گرفت تا شور و نشاط انتخابات بیشتر شود که البته این مهم در بین اصولگرایان صورت پذیرفت و تا حدود زیادی ستادهای شهرستانها نیز مشخص شدند. وقتی که ستادها شکل بگیرند کاندیداها معرفی می شوند.
 
ولایتی در پاسخ به سؤالی درباره معیارها برای رد صلاحیت کاندیداها گفت: آنچه که ما از معیارهای شورای نگهبان می دانیم آن است که افراد پایبند به اصول نظام و سابقه سوء استفاده نداشته باشند که صلاحیت آنان سلب شود چرا که به تشخیص خود نمی‌توان گفت کسی از فعالیت منع شود ملاک قانون است و شورای نگهبان آن را مدنظر قرار می‌دهد.
 
وی در پاسخ به سؤالي دیگردرباره مشارکت دادن ناطق نوری در وحدت اصولگرایان نیز اظهار داشت: ناطق نوری از پایه گذاران مجموعه‌های اصولگرایی است و هم اکنون وی در جامعه روحانیت مبارز است و همانطور که آیت الله مهدوی کنی اظهار کردند نظر ایشان(آقای مهدوی) نظر کل جامعه است از این رو آقای ناطق نوری و حسن روحانی از عناصر برجسته جامعه روحانیت مبارز محسوب می‌شوند.
 
ولایتی در جمع بندی سخنانش با قدردانی از رسانه‌ها گفت: انتخابات جزو ارکان نظامی است و اگر نباشد مردم که صاحبان اصلی انقلاب هستند دخالتی در سرنوشت خود نخواهند داشت از این رو بهترین تجلی مردم انتخابات است. از این رو پیش بینی ما این است که انتخابات آ‌ینده پرشور و مردم با مشارکت حداکثری به میدان می‌آیند.
 
وی ادامه داد: در معرفی کاندیداها لازم است ساز و کارها شکل بگیرد که در دنیا و جمهوری اسلامی شناخته شده است از این رو مجموعه اصولگرایی همچون گذشته تصمیم گرفتند ساز و کاری را برای انتخاب کاندیداها سامان دهند که این کار امروز انجام شده است.
 
سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه اصولگرایانی که در این جبهه هستند اصولگرایی را منحصر به خود نمی دانند تأکید کرد: اصولگرایانی که خارج از این مجموعه هستند و در قول و فعل خود به مبانی جمهوری اسلامی پایبنند جزو مجموعه اصولگرایی محسوب می‌شوند.
 
وی تأکید کرد: مجموعه جمع شدن اضلاع و نمایندگان صاحبان نفوذ این نیست که همه کاندیداها از سوی آنها معرفی می‌شود بلکه مکانیزم مشخصی در جبهه متحد اصولگرایان تعیین شده است.
 
متکی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره تحریم کردن انتخابات از سوی اصلاح طلبان و تاثیر عدم حضور آنان در میزان آرا چیست گفت: اینکه آنها درانتخابات حضور پیدا نمی‌کنند تحلیل شخصی سؤال کننده است.
 
تداوم حیات جریانات سیاسی در درون نظام تحرکات آنان در انتخابات است و طی 30 سال گذشته نیز یک جریان سیاسی زنده همواره در انتخابات حضور پیدا کرد البته تلقی من این است که جریان اصلاح طلب در انتخابات آینده حتما حضور پیدا می‌کنند.
 
دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا افراد اصولگرایی که ناشناس هستند و دارای موقعیتند می‌توانند در جبهه متحد قرار بگیرند یا خیر گفت: بر اساس مذاکراتی که در شورای مرکزی صورت گرفته ما با افرادی که دارای ظرفیت هستند وارد مذاکره و آنان با رئیس ستاد و مجموعه اجرایی ملاقات می‌کنند.
 
وی افزود: مکانیزم دراستان‌ها به این شکل است که خود استان‌ها افراد را مورد بررسی قرار می‌دهند و اگر اتفاق نظر در استان روی آنان باشند به تهران معرفی می‌شوند مگر در موارد استثنائی که اختلافی پیش بیاید که از سوی ستاد تهران پیگیری می‌شود.
 
متکی تصریح کرد: کلیه کسانی که شرایط لازم برای انتخابات آینده را دارند می‌توانند با جبهه متحد تماس برقرار کنند.
 
ولایتی در خاتمه با تأکید بر اینکه انتخابات مجلس نهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر نگوییم شرایط آن بی سابقه است می‌توان گفت که شرایط کم سابقه‌ای دارد گفت: در این شرایطی که اهمیت ویژه‌ای از بعد بین‌المللی، منطقه‌ای وجود دارد و انتظار از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو این است که بتواند به کمک جریانات اسلامی برود و نگذارد که بیگانگان در آنان نفوذ کند و در خطوط آنها انحراف ایجاد کند که این البته خواسته همه متفکران جمهوری اسلامی ایران و جامعه اسلامی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار