وزير ارشاد دولت نهم گفت: اين امري قطعي است كه اعضاي جبهه پايداري براي تخطئه جريان انحرافي از هيج تلاشي فرو گذار نميكنند اما ...
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محمد حسين صفارهرندي شب گذشته در پنجاه و ششمين نشست ماهانه فرهنگي بسيج اساتيد و دانشگاههاي تهران بزرگ به جريان شناسي انتخابات آتي پرداخت و گفت: در انتخابات آتي جريان سياسي پيچيدهاي نخواهيم داشت؛ زيرا سنت سياسي از ابتداي انقلاب يك سنت شناخته شده بين دو جريان است.
وي افزود: در نهايت همان خط يك و سه اوايل انقلاب است كه امروز به رويارويي جبهه اصلاحات در برابر اصولگرايي تبديل شده است.
صفارهرندي ادامه داد: حوادث پس از انتخابات اين آرايش را به هم زد، يعني پس از انتخابات به هم ريختگي در هر دو سو داشتيم كه اين به هم ريختگي يك پيچيدگي را به وجود آورده و به تبع آن ارزيابيهاي پيچيدهتري را مي طلبد.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: دليل اصلي اين مسئله را بايد در آنجا جست و جو كرد كه در حوادث پس از انتخابات در جبهه اصلاحات، جريانات خاصي كه تعلق خاطر به بيرون نظام داشتند دست در دست ضد انقلاب خارج از كشور گذاشته و همين كه پاي بيگانه در كشور باز شد، اين آرايش تغيير كرد.
وي ادامه داد: همين مسئله باعث شد آرايش جريانات سياسي درون نظام، به آرايشي تبديل شود كه مي خواست از حيثيت نظام در برابر اين تفكر كه به مدد بيرون نظام و كشور به اين كار گماشته شده بود، مقابله كند كه اين جبهه كه دست در اين جريان خارج از نظام داده بود، جبهه اصلاحات بود.
صفارهرندي گفت: به نظر مي رسد تمام جبهه اصلاحات آمادگي اين را كه با اين جريان دست دهد، نداشت و ايراد اينجا بود كه برخلاف جبهه اصولگرا كه علي رغم تكثر دروني در سليقه با هم تفاوت داشتند، تنوع عقايد داشتند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: زماني حجاريان اين تعبير را داشت كه جبهه آنها، جبهه بين العباسين است، اين حرف را دو سال بعد محمدرضا خاتمي زماني كه دبيركل حزب مشاركت بود درباره حزب خودشان گفت و گفت كه در حزب ما آنقدر تنوع زياد است كه از مسلمان نمازشب خوان تا سوسياليست دموكرات كه نگاهش نزديك به كمونيست است، داريم.
وي ادامه داد: اين تنوع اعتقادي مستعد يك نوع به هم ريختگي درون تشكيلي در جبهه دوم خرداد مي توانست باشد و يك حادثه مانند فتنه 88 اين آشوب دروني را به آشوب بيروني تبديل كرد.
صفارهرندي تصريح كرد: كسي كه اصل شريعت اسلامي را به عنوان مبناي اداره كشور پذيرفته و امام را به عنوان راهبر جمهوري اسلامي قبول كرده و به مقوله ولايت فقيه تن داده، اصولگرا مي شود و در ميان اصولگرايان در اين موارد اتحاد وجود دارد اگر چه اختلاف سليقههايي در تحقق اين مسائل به چشم مي خورد.
اين كارشناس مسائل سياسي افزود: امروز گفته مي شود فلانيها به عنوان جبهه اصلاحات مي خواهند در انتخابات حاضر شوند اولين سوال اين است كه كدام اصلاحات و از چه كسي حرف مي زنيد؟!
وي گفت: آيا اين اصلاح طلبان همان اصلاح طلباني هستند كه در فتنههاي 88 از آنها ابراز تبري كرده يا خود را با آنان متحد مي دانند چنانچه هستند كساني در اين جبهه كه از عوامل فتنه 88 تبري جستند.
صفارهرندي گفت: بجاست كساني كه فعاليت سالم سياسي دارند در انتخابات از هر جرياني حضور پيدا كنند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: وقتي علم اصلاحات را بلند مي كنند، ذهن افراد به سمت فتنه 88، مسجد سوزي ها و عربده كشيها مي رود.
وي در ادامه تاكيد كرد: 3 پيام روشن از درون جبهه اصلاحات به گوش مي رسد؛ پيام اول، پيام تحريم انتخابات است كه جماعتي از اصلاح طلبان كه تعلق به جريان بيرون نظام دارند، آن را بيان مي كنند.
صفار هرندي گفت: آقاي مزروعي كه از جا خوشكنندگان در خارج از كشور است و اعلام مي كند كه انتخابات را تحريم مي كند در يك سخنراني گفت كه افتخار مي كنم كه جبهه متحد متنوع ما از گوگوش تا سروش را در بر مي گيرد و آنها با افتخار اين تنوع را ياد مي كنند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد گفت: جرياني كه بعدها خود را از امام(ره) و انقلاب جدا كرده بودند، وقتي ديدند اين فضا شلوع است، فرصت را مناسب ديدند تا از آب گل آلود ماهي بگيرند از اين رو در فضاي فتنه انواع جريانها مانند؛ تودهايها، سلطنتطلبها، لائيكها، به ميدان آمده و اين نشان مي داد كه فقط اين راه را براي تحقق خواستههاي از دست رفته خود مناسب مي ديدند.
وي گفت: تعداد اين شاخصها، زياد نيست اما صداي آنها از رسانههاي حامي و ابزارهاي رسانهاي نوين منتقل مي شود كه در داخل هم دنباله هاي محدودي دارند.
صفارهرندي گفت: گروه دوم به مشاركت بي قيد و شرط در انتخابات معتقدند و مطرح مي كنند چارهاي جز معرفي نامزد در انتخابات نداريم حتي اگر نظام كساني را از ما حذف كند نبايد سبب شود كه از انتخابات قهر كنيم.
اين كارشناس مسائل سياسي ادامه داد: آنها معتقدند گزينههايي را معرفي مي كنيم كه از فيلترهاي شوراي نگهبان عبور كنند كه هم اكنون نمايندگاني در مجلس به نام اصلاح طلب دارند و در بيرون نيز با همين شعار در حال تكاپو براي حفظ حزب خود هستند.
وي ادامه داد: سومين گروه كساني هستند كه از مشاركت مشروط در انتخابات حرف مي زنند، يعني مي گويند ما مي خواهيم در انتخابات شركت كنيم ولي اين شركت شرايطي دارد كه بايد نظام آن را فراهم كند.
صفارهرندي گفت: اين بخش، بخش عمده جريان اصلاحات است كه اظهار مي كند ما تابع همان چيزي هستيم كه خاتمي به عنوان راس اين جريان بيان مي كند.
وزير ارشاد دولت نهم گفت: خاتمي هم گفته اگر بنا باشد ما وارد انتخابات شويم تا به رونق انتخابات بيفزايم، نظام چارهاي ندارد جز اينكه از ما دعوت كند تا براي تقويت مشاركت در انتخابات حضور يابيم و اگر چنين است بايد بهاي اين دعوت را بپذيرد.
وي ادامه داد: بهايي كه آنها خواستهاند اين است كه مسائل دو ساله را رفع و رجوع كنيم، زندانيان سياسي در انتخابات و پس از آن را آزاد كنيم و فضاي مطبوعاتي و رسانهاي را به نفع آنها تغيير داده و خرده فرمايشاتي از اين قبيل را عملي كنيم.
صفارهرندي گفت: آنها تلاش مي كنند اين تفكر را در بين افكار عمومي جا بياندازند كه چون نظام نيازمند به ما است بايد بهايش را بپردازد.
وزير ارشاد دولت نهم گفت: اما در خلوت خودشان ارزيابيهايي متفاوتي مي كنند به طوري كه در نشستهاي داخلي حتي تندروهاي اين گروه مي گويند، طي اين دو سال ما بسيار ضرر كرديم و اينكه هيچ يك از ما فرصت حضور در متن جريانات نظام را ندارد، ضرر است، اينكه امروز به اطراف خانه رهبري حتي فرصت نداريم سرك بكشيم جز ضررهاي ما است، اينكه نظام توانسته با حذف ما، كار خود را به راحتي پيش ببرد بسيار ما را عقب رانده و آنچه كه براي ما واجب است، بازگشت به درون نظام به هر قيمتي است.
وي ادامه داد: آنها در درون خود مي گويند، ما بايد بهاء را بپذيريم، نظام نبايد اين بها را بپذيرد.
صفار هرندي گفت: عبدالله نوري كه از اولين كساني بود كه پرچم خروج از نظام را بلند كرد و گفت كه از درون اين نظام آبي براي دموكراسي گرم نمي شود، امروز امسال خاتمي را ترغيب مي كند كه، من اگر جاي شما بودم مي رفتم در خانه رهبري و التماس مي كردم اين دري كه به روي من بسته شده، باز شود و مي گويد اگر براي شما سخت است من هم حاضرم با شما بيايم و اين التماس را بكنم.
مشاور فرهنگي سپاه گفت: گروهي كه طبل تحريم مي كوبند و گروهي كه بر طبل مشاركت بي قيد و شرط مي كوبند، دو فرصت براي جبهه اصلاحات محسوب مي شوند.
وي ادامه داد: ارزيابي مديريت عالي نظام اين نيست كه اصلاح طلبان را مي توان به كلي ناديده گرفت، اگر چنين قراري ميان اصلاح طلبان وجود دارد كه به ضرر تحريم و وسوسه حضور بي قيد و شرط فضا را تلطيف كنند، نظام از اين كار استقبال مي كند.
صفار هرندي گفت: در بحبوبه حوادث پس از انتخابات، مقام معظم رهبري به چهره هاي اصلاحات اعتماد كردند و نمونه آن آقاي عارف بود كه در اين دوره اين اعتماد را از ايشان دريافت كردند و به عنوان عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اين مسئوليت را ادامه داد.
مشاور فرهنگي سپاه گفت: هيچ گاه اپوزيسيون نمي تواند از ظرفيتهاي داخل نظام دفاع كند و شعارهاي اپوزيسيوني خود را بدهند.
وي گفت: جبهه مقابل جبهه اصولگراست كه علي رغم وفاداري به مباني شاهد پراكندگي در آن هستيم.
صفار هرندي ادامه داد: در جبهه اصولگرايي مهمترين عامل به هم ريختگي تبعيت از نفسانيات است كه هيچ كس مبرا از آن نيست.
مشاور فرهنگي سپاه گفت: در ميان جمعهاي منتسب به جبهه اصولگرايي كساني را داشتيم كه از اين مسير به يك جايگاه رفيعي در بين مردم دست يافتند اما تصور كردند كه اينها متعلق به خودشان است نه عنايات خدا، همانطور كه آقاي احمدي نژاد همان ابتدا گفت كه مطمئن باشيد آنچه امروز به آن دست يافتيد محصول نذر و نياز مردم است، اما روزي به جايي رسيديم كه از دل همين دولت كساني آمدند و گفتند اينها نتيجه شايستگي خود ماست.
وي ادامه داد: آقايي كه مدير خبرگزاري ايرنا است، پشت دوربينهاي تلويزيون گفت كه چه كسي گفته آقاي احمدي نژاد منتسب به اصولگرايان است؟! جريان انحرافي از زماني شكل گرفت كه اين پايبندي را انكار كردند و گفتند الزامي به آن ندارند.
صفار هرندي گفت: در انتخابات آينده هم اين جريان براي خود در استانها و شهرستانها بساط متفاوتي را دست و پا كرده و از ستادهاي برجا مانده از ستادهاي انتخاباتي رئيس جمهور تا كساني كه به خود آنها وابسته هستند معجون بي ثباتي درست كرده است.
وزير سابق ارشاد همچنين در ادامه درباره تركيب 8+7 گفت: به دليل انتخاب بعضي افراد در درون 8+7 يك جناح از اين جبهه كه با مشخصه طرفداران سوم تير بود و اين ضلع در انتخابات مجلس هشتم متعلق به دولت بود نسبت به آن اعتراض كرد.
وي گفت: در روزهاي اول جدايي اسامي بنده و آقاي فتاح را براي نمايندگي اين ضلع به كار بردند كه ما گفتيم به دليل وابستگي ما به سپاه، امسال ما نمي توانيم در اين تشكيلات حضور داشته باشيم.
صفار هرندي گفت: كساني كه خود را به عنوان جبهه پايداري معرفي كردند انتقاداتي به افرادي كه در 8+7 حضور يافتند داشته و اعتراض دارند كه چرا نمايندهاي از افراد در اين جمع حضور يافته است.
وزير ارشاد دولت نهم گفت: آقاي حداد، آيت الله مصباح يزدي و دكتر ولايتي نيز موافق اين اعتراض بودند اما بعدها با استدلالهايي كه مطرح شد به اين نتيجه رسيدند كه بودن آنها بهتر از نبودن آنها است زيرا شخصي مانند آقاي قاليباف كه در تهران تشكيلاتي دارد ممكن است از اين تركيب جدا شده و خود براي خود قدرتي شود و آقاي لاريجاني هم همينطور.
وي ادامه داد: البته تركيب به گونه اي است كه برآيند آن برآيند، مثبتي از ديد دوستان جبهه پايداري خواهد بود.
صفار هرندي گفت: به نظر مي رسد حتي اگر اين دوستان به 8+7 داخل نشوند معنايش دادن ليست متفاوتي نخواهد بود.
وزير ارشاد دولت نهم درباره هاشمي رفنسجاني گفت: آنچه از وي در محافل سياسي آشكار و نهان يافته ايم جزء افزودن، هيزمي بر آتش اصلاحات نبود.
وي افزود: اين در حالي است كه اطرافيانش بيشتر در اين فضا فعال بودند.
صفار هرندي افزود: در سال 83 مهدي هاشمي هم در مصاحبه با پرتيراژترين روزنامه آمريكايي اين حرف را زد كه اگر پدر من اين بار رئيس جمهور شود، قانون اساسي را به گونه اي تغيير خواهم داد كه نقش رهبري، حداقل به اندازه نقش ملكه انگلستان باشد.
وزير ارشاد دولت نهم گفت: پيامهاي اين چنيني را از اطرافيان سببي و نسبي ايشان بسيار دريافت كردهايم و حرفهاي متفاوتي با حرفهاي قبلي ايشان شنيده ايم، به طوري كه حرفهاي اخير ايشان هم نشان مي دهد كه به يك جمهوري اسلامي ديگري اعتقاد دارند كه بيشتر شبيه نگاه بخشي از جريان اصلاحات است كه به جمهوري مشروطه اسلامي اعتقاد دارند، نه جمهوري اسلامي مطلقه.
وي ادامه داد: چيزي كه از دوستان جبهه پايداري شنيدهايم اين است كه ما وحدت اصولگرايي را با ارائه ليست جداگانه خراب نمي كنيم و اگر هم در 8 +7 حاضر شويم از اين گفتمان دفاع خواهيم كرد.
صفار هرندي تصريح كرد: شبههاي وجود داشت درباره جبهه پايداري كه مي گفتند آيا اينها نمايندگان همان جريان انحرافي نيستند كه آمدند جبهه متحد اصولگرايي را به هم بزنند كه بعدها در رصدها مشخص شد كه اين شبهه و شائبه را نمي شود مطرح كرد.
اين كارشناس مسائل سياسي در پايان خاطرنشان كرد: براي من اين مسئله قطعي است كه جبهه پايداري براي تخطئه جريان انحرافي از هيچ چيز كوتاهي نمي كند اما من اين گونه جدايي را نمي پذيريم.