کد خبر:۱۵۸۵۰۱

«تطبیق تعزیه عاشورایی میناب با تاریخ اولیه اسلام»؛ بابی برای آشنایی با رسوم تعزیه در میناب

کتاب «تطبیق تعزیه عاشورایی میناب با تاریخ اولیه اسلام» تالیف عباس کریمی حاجی خادمی در چهار بخش تالیف و چاپ شد.
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، کتاب «تطبیق تعزیه عاشورایی میناب با تاریخ اولیه اسلام» تالیف عباس کریمی حاجی خادمی كه با هدف تطبیق متون تعزیه عاشورایی معاصر میناب با تاریخ اوليه اسلام نگاشته شده، مقایسه این متون با نخستین دوره زمانی تاریخ‌نویسی و مقتل‌نویسی صورت گرفته است.
 
در این کتاب، پژوهش‌ها در چهار بخش انجام شده است؛ بخش نخست آن با عنوان «میناب در منابع تاریخی»، به پیشینیه تاریخی و مذهبی میناب اختصاص دارد؛ یعنی به قدمت تاریخی و نشانه‌های وجود مذهب در آن از گذشته تا کنون مي‌پردازد.
 
در بخش دوم با عنوان «تطور آیین تعزیه در میناب»، روند شکل‌گیری تعزیه و نسخه‌نویسی و تطور آن در میناب بررسی شده و همچنین از شاعران و نوحه‌سرایان و گروه‌های شبیه‌خوان و مجالس تعزیه میناب سخن رفته است.
 
در بخش سوم نیز با موضوع «منابع تعزیه‌نویسان میناب»، ابتدا، کتاب «عمده المجالس قضایی مینابی» که منبع اصلی تعزیه کنونی میناب است، معرفی شده و سپس منابع دیگر تعزیه‌سرایان میناب نقد شده است.
 
بخش چهارم با عنوان «تطبیق متون تعزیه مجالس دهه محرم در میناب با متون تاریخی»، قسمت اصلی پژوهش است؛ البته با تاکید بر نسخ خطی موجود در روستای نصیرایی میناب.
 
همچنین در مجالسی از بخش‌های این کتاب، از نسخ مناطق دیگر میناب از قبیل کریان و دمشهر بهره برده شده است. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار