يك رفتارشناس اجتماعي:
مجالس امامحسين(ع) از قديميترين نهادهاي اجتماعي حضور زنان است
يك رفتار شناس اجتماعي مجالس عزاداري امام حسين(ع) را يكي از قديمي ترين نهادهاي اجتماعي براي حضور زنان عنوان كرد و در عين حال گفت: حضور در اين مجالس نبايد به وظيفه خطير زنان در زمينه مادري و همسري آسيب وارد كند و يا موجب تاخير در عبادات آنها شود.
دكتر مجيد ابهري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، گفت: براي ورود به جامعه و نهادهاي اجتماعي پذيرش هنجارها و آداب و رسوم جامعه يك ضرورت اصلي به شمار مي رود.
وي مجالس عزاداري امام حسين (ع) را يكي از قديمي ترين نهادهاي اجتماعي براي حضور زنان عنوان كرد و در عين حال گفت: حضور در اين مجالس نبايد به وظيفه خطير زنان در زمينه مادري و همسري آسيب وارد كند و يا موجب تاخير در عبادات آنها شود.
اين جامعه شناس در ادامه بيان داشت: حضور در سوگواري امام حسين (ع) امري مستحب است، در حالي كه اجراي وظايف مادري و همسري براي زنان واجب است.
دكتر ابهري با تاكيد بر لزوم استفاده از بانوان آشنا به مسائل دين در اين گونه مراسم ها گفت: در مراسم ديني مانند عزاداري براي امام حسين (ع) بايد بانوان آگاه به مسائل ديني، تاريخ اسلام و تفسير قرآن، فلسفه قيام عاشورا و نقش زنان در جاودانه شدن اين قيام باشند.
وي بيان داشت: جايگاه والاي حضرت زينب(س) و نقش ايشان در ادامه اين نهضت بايد در مجالس عزاداري زنان مورد برسي قرار گيرد.
استاد دانشگاه شهيد بهشتي با تاكيد بر لزوم الگوسازي از بانوان كربلا براي بانوان ايراني اظهار داشت: بايد توجه داشت در اين الگوسازي ها از خرافه گرايي پرهيز كنيم؛ چرا كه گاهي فاصله بين خرافات و دين بسيار باريك مي شود و دخالت كارشناسان در اين زمينه ضروري است.
دكتر ابهري همچنين گفت: حضور بانوان در مجالس سوگواري براي امام حسين (ع) مقدمه اي براي جامعه پذير شدن آنها و تداوم اين گونه جلسات در طول سال مي شود.
وي در ادامه بيان داشت: رسالت تاريخي بانوان ايراني در حمايت از حق بايد در تمام ابعاد رفتاري آنها جلوه گر باشد.
اين رفتار شناس اجتماعي، رعايت موازين اخلاقي و پوشش اسلامي را يكي از جلوه هاي تاثير مجالس ديني بر روي زنان جامعه دانست و خاطرنشان كرد: حفظ پوشش ظاهري و حجاب باطني چه در ايام محرم و چه در طول سال يكي از ضروريات اصلي و جاويدان يك بانوي ايراني است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰